Як спорт впливає на потенцію та стосунки

Як спорт впливає на потенцію та стосунки

Спорт позитивно впливає не лише на фізичне здоров’я людини, а  і на її психо-емоційний стан, запевняють експерти. Крім того, пари, які практикують спільні заняття в залі, почуваться більш щасливими та заволеними.

Якщо раніше розумова активність складала невелику частину життєдіяльності людини, і весь свій час вона витрачала на фізичну працю. То нині спорт – лише один із способів урізноманітнити марорухливий спосіб життя.

Говорити про користь спорту можна дуже багато, розглядаючи його з різних аспектів. Помірні фізичні навантаження позитивно впливать на репродуктивне здоров’я і чоловіків, і жінок. Крім того, як не дивно, але коли в стосунках застій, спеціалісти радять парам займатися спортом, разом ходити на ранкові пробіжки чи у спортивний зал.

Виробляються гормони щастя

Відео дня

- Спільні заняття спортом ще більше підвищують рівень ендорфінів в крові - гормонів щастя і покращують настрій, - розповідає психолог Антоніна Богачук. -  Це допоможе підсилити почуття, оскільки пришвидшене серцебиття і дихання на підсвідомому рівні нагадують стан закоханості на початку романтичних стосунків. Тому партнер у очах другої половинки стає ще більш привабливим.

Про спорт і його користь для стосунків Тоня знає не лише з теорії. Адже, окрім того, що вона має освіту психолога, тернополянка – ще і сертифікований тренер зі стретчингу та Pole Dance. Вона працює тренером у двох студіях у Тернополі.Тому спорт займає левову частинку її повсякденного життя. До речі, коханий жінки – Віталій – також активно відвідує спортивний зал.

Тоня розповіла «RIA плюс» історію свого романтичного знайомства й те, як спорт поєднав два серця.

Разом ходять у зал

- Ми з коханим познайомились у соцмережах, як це не дивно прозвучить. Вже під час першої зустрічі виялилось, що у нас багато спільних тем для обговорення і багато спільних інтересів, каже вона. - Зокрема - спорт. Ще кілька років тому я займалась у тренажерному залі, та на час знайомства з Віталієм уже сама викладала танці та розтяжку. У свою чергу, Віталій чи не щодня відвідував тренажерний зал і це було значною частинкою його життя. Згодом ми почали ходити в зал разом. Це вносить різноманіття в наше спільне часопроведення, дає можливість разом розвиватися і вдосконалюватися.

Зараз Тоня важко уявляє, як це бути поруч з людиною, яка має зовсім протилежні інтереси. Але, як психолог, розуміє, що в будь-якій ситуації закохані можуть іти на компроміс та знаходити спільні захоплення.

- Однакові цілі та бажання завжди підживлюють стосунки, - наголошує експерт. - Це і можливість разом проводити час за улюбленим заняттям, і маса спільних тем для обговорення, і спроба розвиватися у певній сфері - відвідування відповідних заходів, семінарів, зустрічей чи змагань.

Спорт, на думку психолога, позитивно впливає на стосунки – як процес, так і результат. Гарне, підтягнуте, здорове тіло – величезний плюс, і з цим навряд можна посперечатись.

Коханий Антоніни Віталій Смовж по-чоловічоу оцінє переваги спортивному способу життя.

- Кожен мужчина прагне бачити біля себе красиву жінку. Але не варто забувати, що є категорія чоловіків, яким до вподоби представниці чарівної статі з пишними формами, тому тут все дуже індивідуально, - говорить він. – Особисто мені дуже подобається, що моя дівчина займається спортом разом зі мною. Це і приємне проведення часу разом, і задоволення від результату спортивних тренувань. Я пишаюсь тим, що поряд зі мною йде красива, струнка дівчинка з красивою та спортивною фігурою.

Один хоче, другий не хоче

Нерідко буває, що один із партнерів захоплюється спортом, тренуваннями у залі, а інший – ні. Тут можуть виникати суперечки та конфлікти, і на це буде кілька причин.

- Перша – часопроведення, - додає психолог. - Одному з партнерів може не подобатись, що інший багато часу проводить в залі. Адже, коли людина серйозно взялась за цю справу, тренування будуть мінімум 3-4 рази на тиждень, і кожне заняття буде займати в сумі до трьох годин, разом з дорогою, переодяганням, душем та, власне, тренуванням. А про сумісні ранкові пробіжки і мова не йде, коли важко свою другу половинку підняти зранку з ліжка, щоб побігати разом. Друга причина - харчування. Хто серйозно ставиться до свого захоплення спортом і хоче бачити результат, - буде правильно харчуватись, збалансовано, мінімум 5 разів на день, більше білкової їжі та мінімум солодкого і жирного. Такі нюанси також можуть провокувати суперечки, особливо коли жінка принципово не готує «не корисну» їжу вдома, а чоловіку хочеться смаженої картоплі з жирненьким шматком м'яса на вечерю.

Що робити в такому випадку, коли суперечки не уникнути?

Підтягнуті – значить, сексуальні

Ще одні герої нашої публікації – Оксана і Михайло Розуменки – поділилися секретом того, як спорт став справжнім цілителем у їхніх стосунках.

- Коли ми познайомились із Михайлом, він активно ходив у зал кілька разів на тиждень, я не мало такої пристрасті до спорту, - зізнається дівчина. – Спочатку мені було важко усвідомити, де він пропадає кілька разів на тиждень, чому це так важливо, і чому в цей час ми не могли піти в кіно чи просто погуляти разом. Коли в нас почали виникати перші суперечки з цього приводу, то Михайло запропонував піти разом із ним в зал.

Оксана каже, що не мала проблем із зайвою вагою, не скаржилась на здоров’я, тому ніяких комплексів у неї не було, але все одно, дивлячись на результати інших відвідувачів залу, вона ніяковіла.

- Я спробувала перший раз, виявляється, навіть прес качати у мене виходило не зовсім правильно, і я зрозуміла, що хочу також гарно виглядати, хочу зберегти своє тіло якомога довше у гарній фізичній формі, адже бути підтягнутим – це так сексуально, - наголошує вона. – Тому вже п’ять років я відвідую спортивний зал, ми з коханим правильно харчуємось, у раціоні практично завжди здорова та корисна їжа – багато салатів, овочів, фруктів, білка, мінімум солодкого, смаженого, консервантів.

За словами дівчини, здоровий спосіб життя лише покращив її самопочуття. Волосся та шкіра стали більш живими, тіло – стрункішим, і настрій покращився. Тому вона рекомендує всім, хто боїться змін, ризикувати, якщо це піде на користь.

 

Антоніна БОГАЧУК, психолог:

- Мотивувати свою другу половинку можна по-різному. Можна власним прикладом - досить ефективний метод. Коли ви самі щиро захоплені цією справою, то «підсадити» свою другу половинку буде значно легше. До речі, якщо чоловіку можна сказати прямо, що йому не завадило б зайнятись своєю фізичною формою, то з жінками потрібно делікатніше, адже вони більш чутливі натури. Коли власний приклад не допомагає, то жінок покращити свою фігуру можна мотивувати покупкою нового красивого одягу, фотосесією, поїздкою на море тощо.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • David Starr

    Однозначно позитивно, що тут думати?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up