Кореспондент газети “RIA плюс” кілька днів пила гарячий і холодний чай “каркаде”, і навіть на деякий час відмовилася від кави.
Ми вирішили перевірити, чи справді гарячий чай з пелюсток суданської троянди піднімає тиск, а холодний — понижує його.
Для
Кореспондент газети “RIA плюс” кілька днів пила гарячий і холодний чай “каркаде”, і навіть на деякий час відмовилася від кави.
Ми вирішили перевірити, чи справді гарячий чай з пелюсток суданської троянди піднімає тиск, а холодний — понижує його.
Для “чистоти” експерименту кореспондент газети “RIA плюс” відмовилася не лише від кави, а й від улюбленого чорного чаю і протягом дня пила лише очищену воду. Це було неабияким випробуванням для людини, яка зазвичай має понижений тиск.
Експеримент тривав шість днів. Ми вимірювали тиск перед тим, як випити чай, і через півгодини потому.
Що ж показав експеримент? Після гарячого чаю тиск на кілька позначок знижувався або залишався таким самим. Лише двічі нижня цифра в показнику ставала більшою на п’ять поділок. А щоб обидві цифри збільшувались — такого не траплялося.
Від холодного чаю тиск або не змінювався зовсім, або навіть трохи підвищувався. Але ніколи не понижувався, як ми очікували.
На сьомий день кореспондентка не витримала без кави і експеримент припинила.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.