Авто-волонтери за три дні здійснили близько 150 довозів медиків. Як долучитися?

Авто-волонтери за три дні здійснили близько 150 довозів медиків. Як долучитися?

Громадська ініціатива «Підвези медика Тернопіль» за декілька днів існування набрала значних «обертів». У вайбер-групі зареєструвались водії-волонтери та медики, які потребують транспорту в час карантину. Бо не можуть доїхати на роботу та додому. Тут уже більше 1700 учасників.

Суть «Підвези медика Тернопіль» - підсилити роботу спецтранспорту в місті,  а також допомогти з доїздом до медичних закладів в Тернополі тим медичним працівникам, які живуть у довколишніх селах. Окрім того, мета проєкту – сформувати резерв авто-волонтерів, які у випадку погіршення ситуації з епідемією та потребою підсилити комунальні й державні служби, змогли б реально допомогти.

Безпека водія та пасажирів, наголошують учасники ініціативи, - у пріоритеті: усі в масках, дезінфекція салону підручними засобами до та після поїздки, можливість комплексної безоплатної дезінфекції транспорту волонтерів у боксах служби таксі «Пілот».

"20 хвилин" поспілкувалися лише з частиною великого середовища водіїв-волонтерів та ініціаторами згаданого проєкту в Тернополі, аби більше дізнатися про ініціативу та почути, навіщо вона місту та їм самим.

Відео дня

Якщо і вам після прочитання публікації  захочеться поволонтерити на авто, долучитися до проєкту або ж ви медичний працівник і маєте проблему з добиранням на роботу, приєднуйтесь. Детальніша інформація про спільноту на сторінці: «Підвези медика Тернопіль» за адресою: www.facebook.com/groups/pidvezyTER/.

 

Коментарі волонтерів

Ірина Дереворіз, авто-волонтер:

- Я лікар! Але на даний момент – на карантині, оскільки займаюсь приватною практикою! Не могла залишитись осторонь. Маючи в розпорядженні автомобіль, знаючи, що лікарі просто фізично не мають змоги добратись на роботу і додому, вирішила допомогти! Окрім того, намагаюсь матеріально допомагати масками і рукавичками. Настав такий час, щоб люди об‘єднались і любили один одного!

Христина Шкула, співорганізатор проєкту, авто-волонтер:

- Я приватний підприємець, працюю в сфері туризму. Зараз у світі непроста ситуація. Тернопіль – не виняток. Варіант залишити вирішення усіх проблем на владу і чекати, як воно буде – поганий підхід. Тому з однодумцями вирішили в Тернополі, за прикладом частини інших міст, зібрати в одне середовище активних та небайдужих людей. Зосередились саме на авто-волонтерах, бо тим людям, яким потрібно бути на передовій захисту нашого здоров’я та життя, не завжди є можливим дістатись до роботи. У Тернополі людей возить спецтранспорт, але ж він курсує в обмеженому режимі. Крім того, відсотків 20 медичного персоналу – з довколишніх сіл, а там взагалі сполучення ж відмінене. Ну і основне: якщо ситуація погіршиться, то резерв авто-волонтерів просто буде необхідним і Тернополю, і штабу для боротьби з коронавірусом.  Величезний респект тим, хто зголосився до такої роботи.

Тарас Гривас, авто-волонтер:

- Працюю в службі таксі на власному автомобілі. Вирішив проявити розуміння і людяність тому, що  медики  не раз  проявляли ті самі якості до моєї  сім’ї.  Звучать питання:"Чи не страшно". Не  страшно, бо я дотримуюсь правил захисту та гігієни.  Переконаний, що така ініціатива зараз і з часом є дуже актуальною.

Андрій Зелінка, координатор проєкту, авто-волонтер:

- Я вчитель та голова правління ОСББ «СОФІЯС». У цей нелегкий час для нашого міста та країни небайдужі автомобілісти об'єднали свої  зусилля для того, щоб люди, від яких більшою мірою залежить наше життя, змогли вчасно дістатись на свої робочі місця. Долучайтесь і ви та будьте здорові. Олександр Ільчук, авто-волонтер:

- Я водій службі таксі.  Вирішив підвозити медиків,  тому що на даний час лікар – це головний спеціаліст, від якого залежить життя кожної людини. Вчасно доставлений лікар на роботу – це чиєсь  врятоване життя. Допомагати в час епідемії не страшно, адже знаю  - частину лікарів вчасно доставлять на роботу. Якщо держава не може подбати про лікарів належним чином, то підстрахуємо ми.

Наталія Кучерас, співорганізатор проєкту:

- Я приватний підприємець, працюю у сфері туризму. На шостий день карантину просто не змогла сидіти, склавши руки і чекати. Тому почали діяти. Я з сім'ї медиків та розумію всю складність ситуації, а особливо, здавалося б такий «дріб’язковий аспект», як логістика медперсоналу в час карантину та обмежень. Зранку я зателефонувала своїй колезі і запропонувала створити вайбер спільноту, яка б могла допомогти з питаннями транспорту для медиків. Вже на другий день спільнота налічувала сотні людей як з числа медиків, які потребували доїзду, так і з числа волонтерів водіїв, які безкоштовно зголосилися їх підвозити на роботу, виклики, чи після чергувань. Ми не очікували такого результату. Дякуємо Вам, Добрі Люди. Ви неймовірні. Будьте здорові.

Андрій Пристайко, авто-волонтер:

- Я помічник народного депутата України. Намагаюсь допомагати  вже з 2014 року, спочатку військовим, тепер медикам, рахую, що залишатись осторонь – це неправильно. Сам колишній військовий знаю і знаю, що без допомоги волонтерів і небайдужих людей було б дуже важко. Бажаю  всім 36.6

Руслан Простяк, координатор пректу, авто-волонтер:

 - Я співробітник служби таксі. Долучився до проєкту, бо це це моя громадська позиція, особливо зважаючи на ситуацію в країні. Медики, до речі, дуже здивовані, що є громадяни, які готові їм допомогти і зовсім безоплатно. Чимало медиків з вдячності дають  маски, рукавички, засоби дезінфекції. Це все передаємо іншим волонтерам, які того потребують. Ми їздимо в масках, рукавицях, дезінфікуємо автомобілі, тому складова безпеки є, і вона значна. Ця ініціатива своєчасна і важлива, що видно з попиту на довіз. Особливо значна потреба – сполучення з селами. Я щиро втішений, що від нашої роботи та зусиль є результат, і я вдячний усім небайдужим, які долучаються.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up