Виготовляє еко ялинки та різдвяні прикраси, щоб зібрати кошти на реабілітацію сина

Виготовляє еко ялинки та різдвяні прикраси, щоб зібрати кошти на реабілітацію сина
  • Прикраси, які створюють затишок в домі напередодні Різдва, власними руками створює Юлія Рихліцька із Збаража.
  • Жінка каже, що творчість допомагає їй реалізувати себе, а також – зібрати гроші на реабілітацію синочка Олександра, у якого аутизм.

Понад вісім років Юлія Рихліцька творить дива із підручних матеріалів. Вона зізнається, що найбільше натхнення напередодні Різдва, адже це її улюблене свято.

- У час, коли почала займатись хенд-мейдом, я просто шукала свою улюблену справу, мені було сумно, - розповідає майстриня. – Мені завжди подобалися гарні речі для дому. Я робила прикраси для волосся, букети з цукерок, фігурки з шоколадок. Особливо хотілось зробити оригінальну ялинку на свята.

Світлина від Julia Ryhlitska.

Відео дня

 

Світлина від Julia Ryhlitska.Спочатку майстриня не знала, де взяти матеріал для еко-ялинки, але після кількох майстер-класів, які переглянула у мережі, справа пішла.

- Ялинки виготовляю здебільшого з сезалі. Це натуральне волокно родини агавових, - каже пані Юля. – Крім цього, використовую нитки, горішки, шишки, жолуді. Каркас із картону. Мої ялинки різні – від 20-30 сантиметрів до півтора метра. Прикрашаю їх теж кожну по-особливому.

Найбільша ялинка – понад метр у висоту.

Найбільшу ялинку Юля Рихліцька зробила ще на початку своєї творчості. Її висота – 1 метр 20 сантиметрів. З нею жінка поїхала на різдвяний ярмарок у Тернопіль.

Світлина від Julia Ryhlitska.

- Я пригадую, як поставила цю ялинку біля свого столу із виробами, і така старша жіночка прийшла розглядати вироби, - розповідає майстриня.- Вона підходить до мене з таким захватом. Каже, що у неї немає з собою грошей, але вона дуже хоче цю ялинку додому. Просила не продавати нікому, поки вона не повернеться з грошима

Жінка каже, що за час, поки тої пані не було, з’являлись інші покупці, але їм доводилось відмовляти.

«Різдво – найулюбленіше свято»

- Ця різдвяна тематика ще більше мене захопила. Крім ялинок, я навчилась робити чобітки Санта-Клауса, різні підсвічники та декоративні вінки, - говорить майстриня. – Для мене Різдво – це особливе свято, коли хочеться, щоб в домі було затишно, красиво та тепло. А такі дрібниці створюють для кожного атмосферу свята.

Цього року свій будинок Юлія почала прикрашати завчасно. Жінка зізнається, що вже багато років поспіль мріє про камін у будинку, але оскільки справжній встановляти – дуже дорого, то цього року вона зробила собі декоративний. На нього почепила чобітки Святого Миколая, у якому на свято обов’язково будуть подарунки.

Світлина від Julia Ryhlitska.

Світлина від Julia Ryhlitska.Жінка каже, що камін, які  багато інших робіт їй допомагав робити чоловік. Якщо для створення краси потрібна чоловіча рука – він завжди готовий підтримати. Жінка каже, що у будь-якій справі підтримка рідних – це дуже важливо.

Синочкові потрібна дороговартісна реабілітація

- Так склалось, що у Олександрика – аутизм, - ділиться жінка. – Йому зараз шість рочків. Він в мене був недоношеним, десять днів провів на апараті штучного дихання. У нього була двостороння пневмонія. Відповідно це все наклалося. У мого сина – аутизм. Донедавна ще ми могли справитись з тим всім, але останнім часом із фінансами дуже важко.

Олександру зараз потрібні реабілітаційні заняття у центрах за межами області. Сім’я не може оплатити усі необхідні витрати, щоб забезпечити лікування сина. Зараз Юлія Рихліцька часто працює ночами для того, щоб за виручені від продажу прикрас кошти мати змогу лікувати сина.

- Так, нам не легко, але я вірю в різдвяне диво, - каже жінка. – Хочеться напередодні свята побажати, щоб усі були здоровими та цінували кожен момент, проведений зі своєю сім’єю.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up