Інвестувати в себе треба постійно, каже засновник IT-академії

Інвестувати в себе треба постійно, каже засновник IT-академії
Вчитися та розвиватися потрібно завжди. Інвестування у себе має бути однією з ваших цінностей, радить Роман Мельник

Звичайно в талантів більше шансів. Але як показує життєвий досвід, працьовитіші і наполегливіші досягають більшого успіху, ніж талановиті.

Постійно розвиватися та інвестувати в себе закликає засновник і СЕО ІТ-академії Роман Мельник. Він нещодавно провів тренінг у Тернополі у рамках  Всеукраїнського дня кар’єри. Пан Мельник розповів, як Україні заробляти за допомогою знань, інтернету, практичного досвіду, а не хитрощами та зв’язками.

Тільки велике бажання змінити своє життя, працьовитість та наполегливість принесуть результати, вважає Роман Мельник. Він розповів історію успіху юнака, який на перший погляд здавався безнадійним.

- Колись до нас на навчання прийшов хлопець, якого вигнали зі школи у сьомому чи восьмому класі через математику, - розповідає Роман Мельник. - Вечірню школу він не закінчив, працював вантажником на базарі певний час. Його кар’єра була на тому рівні, куди кожен з нас не хотів би потрапляти. І він прийшов спершу в один навчальний заклад і в нього там нічого не вийшло, потім прийшов до нас вчитися і на співбесіді виявилося, що в нього дійсно проблеми – він не знав нічого. Людина була, можна сказати, нульова, але у нього було сильне бажання змінити своє життя. І як не дивно він став одним з кращих студентів. За три роки своєї роботи він доріс до тімліда (team lead – IT-спеціаліст, який керує своєю командою розробників). Зараз у нього зарплата – 5-6 тисяч доларів у місяць. А ми його не хотіли брати. Тому що в ті роки ми проводили співбесіди  і відсіювали людей. Давали їм задачі, якщо людина не справлялася з ними, ми їх не брали. Конкурс був дуже великий, ми набирали невеличкі групи 7-8 чоловік. Але з людьми, які на наш погляд, мали задатки.

Відео дня

Але було декілька хлопців та дівчат, яких на перший погляд було навчити важко, продовжує Роман Мельник.

- Та вони вмовили нас і переломали всі наші концепції, - каже він. - І ми відмовилися від таких підходів. Ми все звели до того, що буде викладач, який є практикуючим програмістом чи вебдизайнером. Проводили співбесіди і кожен говорив свою суб’єктивну думку і методом голосування ми вирішували беремось за цю людину чи ні. Тай зараз це так відбувається. Це все я веду до того, що стереотипи нам не дозволяють організовувати свої дії і багато людей навіть не дивляться на те, вважають: це не важливо, це не для мене. А життя показує, що навіть не талановиті досягають успіху.  Адже більшість компаній кажуть: нам потрібні тільки талановиті, ми шукаємо таланти. Це все зовсім не так. Тоді що, середньо статистична людина має ставити на собі хрест, бо компанії шукають лише талановитих? Насправді все дуже просто: вони шукають талановитих, але беруть тих, хто робить роботу. Звичайно в талантів більше шансів. Але як показує життєвий досвід, працьовитіші і наполегливіші досягають більшого успіху, ніж талановиті.

Взагалі в стилі життя айтішників – це постійно вчитися, наголошує Роман Мельник.

  - Незважаючи на те, що вони багато працюють, заробляють бакси, їздять по пару раз на відпочинок з сімє’ю, але вони постійно вчаться, - каже він. - Це така індустрія, що якщо ти не розвиваєшся,  ти випадаєш з неї і опиняєшся за бортом. І якби так було у нас у всіх інших сферах, теж саме було б і з ними, - і з сільським господарством, і з банками. Інвестувати в себе треба постійно. І це має бути однією із ваших цінностей. Для мене цінностями є здоров’я, близькі, відпочинок, професійна самореалізація, постійне навчання. І як на мене, людина, яка  це розуміє, вони трохи міняється і не женеться за супердорогими машинами та високими огорожами. А трохи живе  по-іншому, знаходить щастя у іншому, при тому маючи можливість реалізовувати свої ідеї. Для мене особисто щастям є реалізовувати свої ідеї і академія мені в цьому допомагає. Ми запускаємо стартапи – вдаються не вдаються, але коли ти цим живеш , за цим спостерігаєш,  береш в цьому участь – це чудово!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up