10-річна школярка ліпить мініатюрні фігурки з пластиліну

10-річна школярка ліпить мініатюрні фігурки з пластиліну

10-річна тернополянка Оленка Котенко виготовляє мініатюрні вироби з пластиліну, ліпить глечики з глини, пише вірші та казки.

Після уроків 10-річна тернополянка Оленка Котенко відвідує художню школу, ліпить з пластиліну, записала на курси з пілону і плавання. Також талановита дівчинка вміє грати на скрипці, співати та готувати їсти. Каже, на все часу не вистачає, хотілось б більше гуляти з подружками.

Дівчинка зараз навчається у п’ятому класі  Тернопільської гімназії імені Івана Франка. Вона приділяє належну увагу школі, про що свідчать її успіхи у школі.

-         Я люблю вивчати латинську мову, подобається трудове навчання, - каже Оленка - Латинська для мене зовсім не складна, а навпаки цікава.

Відео дня

А от на трудовому дівчина відпочиває морально, бо обожнює робити щось власноруч.

Оленці дуже подобається модельна діяльність. Каже, що вона докладе максимум зусиль, щоб стати успішною моделлю.

-         Я хочу почати займатися на пілоні, щоб стати стрункою, - каже Олена.

Вироби розміром в пять копійок

Олена вже понад три роки виготовляє мініатюрні вироби з пластиліну. Розміри окремих деталей сягають кількох міліметрів. Серед її колекції – тварини, посуд, фрукти, предмети інтер’єру, все, що привертає увагу дівчинки. Особливість її виробів – вони дуже малих розмірів - від 2 мм.

Натхнення та ідеї для ліплення Оленка черпає не тільки з навколишнього світу, а й власної фантазії. Розповідає, що найбільше любить ліпити тваринок, бо дуже їх любить.

-         Коли я приїхала з моря, то мала велике натхнення ліпити щось, - розповідає талановита дівчинка. – Зокрема, після того, як я побачила дельфіна, я зразу захотіла його зліпити з пластиліну.

Кожен її виріб особливий і унікальний, вона старається робити кожну деталь дуже ретельно.

- Я приходжу з прогулянки, чи після уроків і зразу починаю ліпити, якщо маю на це час. Ідеї найчастіше приходять спонтанно, - зізнається школярка.

За словами її мами, донечка з дитинства любила малювати та ліпити різні вироби з пластиліну.

Мріє створити свій канал на Ютубі

- Я відвідувала дуже багато різноманітних гуртків та секцій. Але найбільше до душі мені припало ліпити з пластиліну, можу хоч цілий день цим займатись, - розповідає дівчинка.

Дівчинка хоче ділитися своїми секретами рукоділля з іншими. Каже, у найближчих планах у неї почати знімати відео на Ютуб.

-         Я хочу, щоб такі самі діти, як я мали чим себе займати у вільний час, - каже Олена. - Буду знімати різні лайфхаки і показуватиму, як ліпити з пластиліну. Часто, коли мені немає чим зайнятись, я знаходжу цікаві відео в Ютубі, і вчусь щось робити своїми руками.

У дівчинки навіть є улюблений Ютуб- канал, який вона постійно дивиться.

-         Я захотіла, щоб мене так само хтось дивився, чекав на наступні мої відео, - зізнається Оленка. – Надіюся, що у мене все вийде і я реалізую свою мрію.  

У 8 років видала власну казку

Два роки тому Оленка написала та надрукувала у збірці казок “Наші перші казки” свою першу казку “Равликова мушля”.

У цій казці розповідається про равлика, який дуже не любив себе і свою мушлю, пояснює дівчинка.

Мати дівчини каже, що на підсвідомому рівні тоді її донечка була не впевнена в собі, і тому написала цю казку.

-         Після написання казки я зрозуміла, що потрібно бути задоволеною тим, що у тебе є, - розповідає Оленка.

На цьому дівчинка не хоче зупинятися, у планах у маленької письменниці написати казку про свого домашнього улюбленця – хом’яка.

Також дівчинка пробувала писати вірші. На день народження своїй мамі Олена написала вірш-привітання.

-         Оленка завжди готує нам творчі подарунки, - розповідає мати Оленки.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олег Цимбалістий

    Мій брат ліпить чудові фігури з пластиліну!!!
  • Наталія Качунь

    і ми ліпимо подібні речі в 7 років!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня 11:30 У Тернополі відбудеться сесія міської ради — які питання вирішать 11:20 Лазерна епіляція Сandela 2+1. Кожна 3-тя процедура в подарунок! (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up