“Це спілкування з природою”: інтерв’ю з рибалкою, який ловить рибу понад 60 років

“Це спілкування з природою”: інтерв’ю з рибалкою, який ловить рибу понад 60 років

У Всесвітній День рибалки, який відзначають 27, червня журналістці “20 хвилин” рибак Богдань Шонь розповів про секрети вдалого полювання та власну історію заняття цією справою. 

 

Богдан Шонь - рибалка із чималим стажем, понад 60 років. Почав він займатись цією справою, коли йому було 5-6 років. Зараз чоловікові 74 роки і він продовжує рибалити. 

- Уперше на рибалку мене із собою взяв батько, я тоді ще навіть до школи не ходив. Пам’ятаю,  він зробив мені таку скромну вудочку із ліщини, волосінь робили із волосу кінського хвоста або гриви. Гачок тоді був із голки, а поплавок - із пір’я. А хто в той час мав бамбукову вудочку, той був заможний дуже.

За словами пана Шоня, з того часу багато всього змінилося, з’явилися сучасні вудки, величезний вибір гачків, поплавків та інших інструментів. Але улюблена справа для нього не змінилась. 

Відео дня

 - Я відношусь до рибальства, як до розваги та відпочинку. яке приносить задоволення, - каже рибалка. - Це не спосіб наживи, я не хочу таким чином собі холодильник наповнити. Рибалка – це передовсім єднання з природою, навіть, якщо це пафосно звучить. Я люблю милуватись краєвидами, коли рибалю. А рибу часто відпускаю назад. Хоча моя дружина дуже смачно смажить її, то, звісно, інколи й смачно поїсти рибу люблю. Якщо чесно, жодних секретів вдалої риболовлі немає, головне - це отримувати задоволення і вірити, що ти щось зловиш. 

Улов часто відпускає назад у воду 

Чоловік розповідає, що не любить рибалити у ставках чи озерах, каже, надає перевагу стрімкій воді - річкам. 

 - На мою думку, риба у ставку, як у ванні плаває, - жартує рибалка. - А от річки - це зовсім інше. Найбільше я люблю ловити рибу у Чернихівцях та Пронятині. 

Найбільшу рибу  у своєму житті чоловік зловив навчаюсь ще у восьмому класі на Тернопільському ставі. 

 - Тоді, пам’ятаю, ще давали човни на прокат за 15 копійок, і я на свою звичайну вудочку зловив щуку, вагою понад 7 кілограм, - згадує чоловік. - Я її самостійно навіть витягнути не міг, згадую, який тоді щасливий був. Після того ловив ще дуже великі риби, але не завжди їх важив, бо відразу відпускав назад. 

У риболовлі - багато проблем

Зараз пенсіонер, коли має вільну годину, йде рибалити. Розповідає, що це для нього - головна віддушина в житті. Також він є організатором спортивно-розважальних змагань “Рибальські посиденьки”, які покликані привернути увагу до екологічних проблем нашого Ставу. 

- Зараз у риболовлі з’явилося багато проблем, - каже пенсіонер. - Наприклад, браконьєрство, через яке бідніють наші ріки. А також - проблеми забруднення наших вод. 

Чоловік вважає, що потрібно підростаючому поколінню пояснювати всі ці проблеми, і тоді все у нас буде гаразд. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up