Партнер рубрики Події

Як зрозуміти, що час до психолога та скільки вартує прийом у Тернополі

Як зрозуміти, що час до психолога та скільки вартує прийом у Тернополі
  • Журналістка “20 хвилин” поспілкувалась із психологами, аби розібратися, коли варто звертатися по допомогу до спеціаліста, як його обрати та чому розмови з рідними й друзями не допомагають з психологічними травмами.
  • Всеукраїнський день психолога вже традиційно відзначається 23 квітня.

- Психолог - особа, яка має вищу освіту за напрямком «Психологія». Вона може надавати психологічну консультацію. Це, як правило, короткострокові заходи, спрямовані на підтримку, психологічну допомогу та орієнтування клієнта у випадку необхідності психотерапії, - розповідає психолог, психотерапевт Дмитро Шевченко.

Психотерапевт - це особа, яка окрім вищої освіти за напрямком «Психологія», пройшла спеціальну підготовку за окремим напрямом психотерапії. Окрім надання психологічних консультацій, може здійснювати терапію в тому напрямку, у якому спеціалізується. Серед найпоширеніших напрямків психотерапії можна згадати: когнітивний, поведінковий, динамічний, гуманістичний, екзистенційний. З кожного напрямку існує чимало шкіл, які об’єднанні за наслідуванням основних принципів.

Психіатр - це лікар, який спеціалізується в лікуванні психічних розладів.

Відео дня

Як зрозуміти, що варто звернутися до фахівця

А от Євгенія Бренінг радить звернутись до спеціаліста, якщо ви не знаєте куди йти далі, вас все лякає, ви відчуваєте провину, вам постійно шкода себе, то це вже дзвіночки. Перелік проблем, при яких варто звертатися до психіатра або психотерапевта досить великий.

Пам'ятайте, що якщо у вас є затяжні негативні думки, вам постійно сумно або ви відчуваєте інші душевні проблеми, то краще піти на консультацію, додає фахівець. 

Із якими проблемами звертаються тернополяни

Як обрати свого психолога

А от Дмитро Шевченко радить перед тим, як обирати психолога, задати йому кілька питань: рік завершення ВНЗ за напрямом «Психологія» (подивитися копію, перевірити на сайті МОН). Напрямок спеціалізації в психотерапії? Кількість годин підготовки? Інтервізія, супервізія? В яких питаннях спеціалізується психотерапевт? Не буває спеціалістів з усіх питань, пояснює фахівець. 

Скільки триває терапія і як часто потрібно ходити 

Скільки коштує прийом психолога у Тернополі

Сьогодні у Тернополі прийом психолога вартує від 400 гривень, середня ціна 400-500. Початківці беруть від 200 грн. Ціну вони визначають самостійно, на власний розсуд. Вартість залежать від досвіду на компетентності спеціаліста.   

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Zorawar Marwat

    Дякую за корисну статтю .
  • пішли в баню

    авторизація?  бугагагагагага
  • Анонім

    Психологиня це ,що за новшиства .Завжди було -психолог ,а зараз це п......ц куда світ котиться . У нас напевно вже інтоксикація наступила від цих філологів яких розвелося як блох і кожен с.....а трактує по своєму ,а простий люд собі голову чухає .
  • Хтось

    Йдіть ви лісом зі своєю авторизацією

    Zorawar Marwat reply Хтось

    Зайшов за 2 секунди завдяки профілю в фейсбуці. Абсолютно не бачу проблеми в цьому.

    Наталия Бурлаку reply Хтось

    Це займає менше хвилини. Авторизувавшись один раз, Вам більше цього робити не потрібно. Ви зможете читати всі тексти

    гср reply Наталия Бурлаку

    поясність нам що воно таке і з чим його їдять, а головне, для чого воно потрібно?

    Коля reply Наталия Бурлаку

    в 20 хвилин манія величі зявилась, скоро ще гроші будуть просити за їх сайт

    Анонім reply Коля

    Скоріш за все ознаки шантажу ,коли половину статті надрукували ,а половину сховали ,і ставлять умови авторизуйтесь і можете читати далі це позор такій газеті ,що вона такими ділами займається .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up