Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ)

Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ)
  • Міністерство оборони впроваджує нові правила гендерної рівності в українській армії. Зокрема, хочуть, аби у війську на керівних і бойових посадах побільшало жінок-військовослужбовиць.
  • Журналісти «20 хвилин» поцікавились у мешканців Тернополя, що вони про це думають. Ви теж можете написати свою думку у коментарях!

Зміцнення гендерної інтеграції серед українських військових – такий курс утримує Міноборони. В тому числі хочуть створити умови для реалізації потенціалу жінок у війську, аби вони займали керівні та бойові посади. Про це йдеться у повідомленні на Facebook-акаунті Міноборони.

– Ми впроваджуємо нові правила щодо використання гендерно чутливої мови та створення умов для реалізації потенціалу жінок у військах, зокрема, на керівних і бойових посадах, — заявила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

За основу візьмуть західний досвід та практики НАТО. А що про гендерну рівність в армії та збільшення кількості жінок на керівних і бойових посадах думають пересічні тернополяни? Журналісти «20 хвилин» у них запитали.

Відео дня

Галина, 41 рік, безробітня

— Я вважаю, що чоловіки та жінки повинні мати рівні права. Але, на мою думку, військова справа має бути добровільною. Жінки мають вибирати, чи хочуть бути в армії, чи ні.

Ігор, 58 років, пенсіонер 

— На мою думку, краще якщо на керівній посаді розумна жінка, ніж нерозумний чоловік. У нас є багато мудрих жінок, тому це абсолютно нормально – бачити їх на керівних посадах.

Вікторія, 22 роки, таргетолог

— Я вважаю, що все-таки це чоловіча справа. Хоча, якщо жінка претендувала б на керівну посаду, то звичайно, у неї повинні бути рівні права з чоловіками.

Ігор, 79 років, пенсіонер 

— На мою думку, керівні посади у війську жінкам не під силу. Все-таки, у військовій справі чоловіки мають більше досвіду. Думаю, що жінки також можуть освоїти ці професії, але не на такому рівні, як чоловіки.

Тетяна, 41 рік, кондитер

— Я вважаю, що все-таки на керівних посадах мають бути чоловіки. На мою думку, вони більш досвідчені у військовій справі. Хоча, можливо, якщо жінка займе керівну посаду, то права повинні бути рівними.

Павло, 37 років, менеджер 

— На мою думку, якщо людина має розуміння у військовій справі, то гендер не є важливим. Наприклад, якщо на керівній посаді буде жінка, яка компетентна у цій галузі, то чому б не дати їй таку можливість.

Любов, 40 років, перекладач

— На мою думку, жінка більш раціонально може мислити. Не тільки я, але й багато хто вважає, що якщо на керівних посадах були б жінки, то вдалось би навести порядок в країні.

Нагадаємо також, що 16 квітня Президент України Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію. Він набуде чинності з 16 травня. Попередньо його прийняли 283-ма голосами народних депутатів у редакції Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Закон удосконалив процедури проведення заходів мобілізації, військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, соціального захисту військовослужбовців, а також окремі питання проходження військової служби для покращення якості підбору особового складу під час доукомплектування бойових підрозділів для відсічі збройної агресії проти України.

Які основні положення закону потрібно знати – журналісти «20 хвилин» детально розібрали у матеріалі: Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться.

 

Читайте також:

Президент підписав Закон про мобілізацію

Як тернополяни ставляться до закону про мобілізацію (ОПИТУВАННЯ)

Всі нардепи з Тернопільщини, крім одного, підтримали посилення мобілізації

Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист

Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист

Закон про мобілізацію в Україні опублікували: коли почнуть діяти нові норми

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Олександр Кот

    Трошки маразм, але звично.

    Олександр Кот reply Олександр Кот

    Андрій Михайловський Так. То до чого тоді тут гендер? Хочу зрозуміти - не можу.

    Андрій Михайловський reply Олександр Кот

    Олександр Кот  навіщо ти мені німечину вплів? Я тобі за Ізраіль, там служать всі і жінки і чоловіки, а в нас чоловіки під спідниці ховаються...

    Олександр Кот reply Олександр Кот

    Андрій Михайловський  Це ви до чого? Вони побудували, бо за воєнкомами ганялися? Чи за рахунок мілітаризації країни?

    Андрій Михайловський reply Олександр Кот

    Олександр Кот оце ті ізраільтяни маразматики, таку успішну і процвітаючу Країну побудували...
  • Михайло Михайлович

    Безугла буде на посаді заступником Сирського))
  • Оля Гуменюк

    І добре нехай йдуть воювати
  • Viktor Ivano'vich

    Незабаром новий "етап" мобілізації людського "ресурсу" ?!

    Андрій Михайловський reply Viktor Ivano'vich

    Viktor Ivano'vich хто не хоче носити шеврон з тризубом, буде носити з пітухом двуглавим...

keyboard_arrow_up