Партнер рубрики Події

Зарплати чиновникам тернопільської міськради збільшать

Зарплати чиновникам тернопільської міськради збільшать
Рішення про підвищення оплати праці секретаря ради та заступників міського голови прийняли депутати на сесії міськради 23 грудня. Ще принаймні півроку платитимуть зарплатню в розмірі 6 тис. грн і колишньому меру Романові Заставному.

Відповідне розпорядження підписав міський голова Сергій Надал, повідомила керівник відділу зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації мерії Катерина Калуш.
- Таке нарахування середньомісячної зарплати у разі неможливості працевлаштуватися на попереднє місце роботи передбачають Закони "Про місцеве самоврядування" та "Про статус депутатів місцевих рад", - пояснює пані Калуш. - На ВАТ "Птахофабрика Тернопільська" пан Заставний зараз не працює. Тож поки він не працевлаштується, перші півроку йому платитиме міськрада - по 6 тис. грн щомісяця. Якщо він так і не знайде роботи, отримуватиме згодом менше.
Підняття оплати праці секретарю та заступникам, на думку мера, стимулюватиме їх до кращого виконання службових обов’язків. Тепер секретар міськради Ігор Турський отримуватиме 4084 грн щомісяця. Заступники Петро Ландяк - 3746, Леонід Бицюра - 4098. Олександр Степанюк і Віктор Остапчук - по 4084, Богдан Бойко та Володимир Камінський - по 3541 грн.
- Це мали затвердити ще на початку грудня, - говорить мер Сергій Надал. – Названі спеціалісти працюють з 8.00 до 20.00, а то й довше. Тому буде справедливо, якщо вони отримуватимуть достойну винагороду.
Тим паче, за словами пана Надала, наші чиновники отримують найнижчі в Україні зарплати. І, на його думку, це потрібно змінювати. Натомість регіонал Петро Гоч висловився проти ухвалення такого рішення. На його думку, зарплати треба підвищувати всім жителям міста, а не лише працівникам мерії. Відтак пан Гоч порадив чиновникам не брати тих надбавок.
- Це - спектакль одного актора, - каже у відповідь Сергій Надал. - Ви могли б давати практичні рекомендації, якби самі не отримували чиновницької зарплати.
"За" були 45 депутатів. Тож надбавки чиновникам все-таки будуть.

Коментар:
Роман ЗАСТАВНИЙ (38 р.), депутат міської ради:
- На тлі тотального скорочення працівників бюджетних галузей міста керівники міськради встановлюють собі надбавки та премії, які в рази перевищують суму, що гарантована мені законом. Акцентування на моїй заяві є наміром відвернути увагу жителів міста від поточних проблем, яких не можуть вирішити міські високопосадовці: бюджет на наступний рік, ожеледиця, підвищення тарифів на опалення й транспорт тощо.
6 тисяч, про якій йдеться, передбачені в бюджеті міської ради. Я від них не відмовлюся, але 100% цієї суми планую
потратити на благодійність. Одним із проектів, котрими я зараз займаюся, є, зокрема, підтримка фонду Патріарха Йосипа Сліпого. Фонд займається вивченням спадщини патріарха. Сподіваюся, привернення уваги до цієї постаті допоможе нам усім стати терпимішими один до одного.

Наталія БУРЛАКУ, Ірина ПОГОРІЛА, 0-97-445-82-67, [email protected]

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (64)
  • Anonymous

    Надал С.В. Власною персоною http://www.youtube.com/watch?v=P55qVX3y134
  • Anonymous

    МАЛО ИХ ЯНУКОВИЧ СОКРАТИЛ, НАДО ЕЩЁ В 3 РАЗА БОЛЬШЕ, НЕХРЕН БРЮКИ ПРОТИРАТЬ.
  • Anonymous

    На кол посадить... или на бочку с порохом...нічого не зробили...мля я з тої держави прозріваю...ви про людей думайте!!! убл***ки...

    Anonymous reply Anonymous

    гнати тих аферюг треба!!!! Дітей на мітинги повиганяють, а самі сидять в теплих кабінетах і грошики рахують!!! Лжепатріоти срані!!!
  • Anonymous

    Але ми всі барани!Та тотка закинула тему,і вона заробляї на тому.

    Anonymous reply Anonymous

    вона то заробляє, але це ж правда!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up