Партнер рубрики Події

Різдво Янукович святкував на Тернопіллі, у Почаєві

Різдво Янукович святкував на Тернопіллі, у Почаєві
Президент Віктор Янукович 7 січня з нагоди Різдва Христового відвідав Свято-Успенську Почаївську лавру, що на Тернопіллі.

Подарував святим отцям срібний євхаристійний набір, натомість отримав копію ікони Божої Матері Почаївської. Привітав вірян, зробивши черговий ляп, та негативно оцінив роботу попередньої влади. Мовляв, її плоди ми нині й пожинаємо. Державний канал УТ-1 забезпечував пряму телетрансляцію урочистостей.


Готувалися ретельно
Що до візиту в Тернопільській області готувалися, було помітно, ще на трасі до Почаєва. Дорогу відчистили від снігу аж до асфальту та ще й щедро посипали піском. Шляхом слідування кортежу президента розвішали борди з написом “Тернопільщина вітає Віктора Януковича”. У самому Почаєві пожвавлення було теж помітним. Однак не через надто велику кількість прочан, а число людей в уніформі та цивільному, але із помітною виправкою.


Богослужіння з нагоди Різдва у Почаївській Лаврі було традиційним. Почалося рівно о 10.00. Поява високого гостя близько 11.00 хід Служби не порушила. Разом із президентом були спікер Верховної Ради Володимир Литвин, міністр юстиції Олександр Лавринович, міністр культури і туризму Михайло Кулиняк, голова Тернопільської обладміністрації Валентин Хоптян, голова Івано-Франківської обладміністрації Михайло Вишиванюк і нинішній губернатор Львівщини Михайло Цимбалюк. І почті також був відомий актор Богдан Ступка та інші, в тому числі голова Тернопільської облради свободівець Олексій Кайда.

Відео дня
>

Під час літургії до пана Януковича кілька разів підходив священик і щось звіряв у зеленій папці. Із ним президент також консультувався щодо того, як має поводитися – ставити свічки, молитися біля шопки тощо.


Нарікав на попередників


Наприкінці Служби високого гостя привітав намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври архієпископ Володимир. Віктор Янукович теж звернувся до присутніх з промовою, схожою на проповідь. Так, він назвав останні 5 років - найважчими в житті України.


- Усі 20 років Незалежної України були непростими, - заявляє президент. - Важко жилося людям, незалежно від того, хто в яку церкву ходив. І останні 5 років були найважчими, тому що ніколи розбрат і розчарування не приносять добра ні країні, ні суспільству.


Згодом пан Янукович закликав усіх долати кризу разом.
- І Господь Бог нас вчить: тільки добрими вчинками можна досягти покращення життя та будівництва сильної країни, - додає він. - Тому ми почали сьогодні модернізувати країну, наводити порядок. Щоб подолати цю кризу, щоб у нас з вами була можливість дати гідні відповіді на ті сучасні виклики, які нині стоять перед суспільством і державою... Я вірю, в першу чергу, в наші власні сили... І такі сили нам дає Господь Бог!

Знову - ляп
Після цього, як належить у Різдво, Віктор Янукович мав сказати: "Христос народився", а натомість мовив: "Славімо Його". Виникла заминка, бо прозвучало не звертання, а відповідь. Але президент продовжив говорити після короткої паузи.


Він побажав усім жити за Законами Божими. Мовляв, лише так зможемо робити добрі справи задля наших людей, дітей, заради будівництва сильної країни. Врешті єпископ подарував президенту ікону Божої Матері Почаївської, а той презентував Лаврі набір срібла.


До речі, анонсуючи візит, деякі ЗМІ повідомляли, що під час візиту до Почаєва Віктора Януковича планують почастувати - пригостити кутею та квашеною рибою. Втім, за конфіденційною інформацією, президент відмовився від наїдків через заборону СЕС.


Зате він здійснив доволі швидку екскурсію храмом Преподобного Іова Почаївського та Троїцьким собором.

Згодом ознайомився з ходом будівництва храму Преображення Господнього. Там на главу держави чекали дві сташих жінки, такі собі “баби Параски”. Вони емоційно висловлювали свою прихильність Януковичу. Тримали в руках атрибутику Партії регіонів - сині кульки та стрічки. Після цього президент, за конфіденційною інформацією, відправився назад на Франківщину, звідки й приїхав у Почаїв.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (155)
  • Anonymous

    http://odnoklassniki.ru/dk?cmd=logExternal&st.cmd=logExternal&st.name=127870811906&st.link=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DAVoI-BTaI9k&tkn=344
  • Anonymous

    я там бачив з Януковичом Кайду з ВО Свободи
  • Anonymous

    Ганьба Філарету,йому ще не довго залишилось обманювати людей.Добре,що нациків-патріотів в Тернополі не багато,співчуваю їм.
  • Anonymous

    А ви запитайте у Філарета(патріарха київського патраірхату) якою ціною він добрався до влади....так так,саме до влади,бо в його руках не церква,а влада. Я з свого досвіду знаю,як 4 роки тому "святі отці" київського патріархату вдерлися до однієї церкви,і вигнали священника під дулом автомату!!!! Хто знає історію становлення київського патріархату,той знає,що це патріархат бандитів!!!! Коли було хрещення Русі,то була одна церква і про ніякі патріархати не йшлася мова. Отож будьте розсудливими.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up