Замість нової моделі iPhone подаруйте дитині “Гаррі Поттера”

Замість нової моделі iPhone подаруйте дитині “Гаррі Поттера”
Авторська колонка Наталії Грицини, Школа молодого журналіста

Всі ми з насолодою згадуємо про безтурботне дитинство, коли збиралися з друзями у дворі ще вранці, а поверталися пізно ввечері, і то лише через докори мами. Ігри в хованки, карти, пікніки біля дому, казки Disney, які нам читали на ніч батьки — усе це викликає світлі почуття, чи не так?
Тепер погляньте на свого молодшого брата, племінницю чи власну дитину: чим зайнята у свої 10 років вона? Цілком впевнена, що замість “Маленького принца” у руках у неї планшет або смартфон. А це ніщо інше, як новітній спосіб позбутися своєї дитини на кілька годин. Адже набагато легше включити серію недолугого мультфільма і зайнятись своїми справами, аніж зацікавити своє чадо книжкою.
Зараз майже кожне чотирирічне дитя з легкістю зможе увімкнути забавку на батьківському гаджеті і гратися. Старші піднімаються “рівнем” вище: реєструються у “Вконтакті”, Facebook та інших соцмережах і потрапляють у полон віртуального життя. 
Часто у школі я бачу учнів молодших класів, які ходять коридорами, не випускаючи свої мобільні телефони з рук. А потім, коли прощаються, перекидаються фразами на кшталт: “ Напиши мені у ВК”. Очевидно, банальне “Гей, Сашко, виходь гуляти!”, стоячи під домом, уже не модне. Може, хтось скаже, що разом з таким стрімким розповсюдженням Інтернету діти дізнаються море корисної інформації. Але разом з тим у їхні голови потрапляють і гори сміття. Хіба позначка 18+ зупиняє когось? 
Розумні люди привчають своїх дітей до читання книг. Що ж робити, коли, піддавшись впливовій думці оточення, ваш син чи донька навідріз відмовляється читати? Сьогодні можна знайти багато красивих, вартих уваги дитячих книг, які зацікавлять вашого малюка з першої сторінки. Десятки кольорових ілюстрацій, невелика кількість тексту на сторінці — можна почати і з такого. Якщо ще п’ять років тому діти із захопленням читали “Гаррі Поттера”, то чому не можна заохотити їх зараз? Я змогла без особливих зусиль виховати любов до книг у свого брата: він не відривається від читання фентезі із дев’яти років. Читайте книги й ви! Кожен член моєї родини — фанат цієї справи, тому й молодшому поколінню не хочеться відступати від традиції.
Майбутнє — у руках дітлахів, а їхнє виховання — у наших. Тому, коли будете йти на день народження до своєї племінниці, не даруйте їй черговий смартфон чи iPad. Нехай у подарунковому пакеті лежить маленький магічний Всесвіт.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up