На трасі на Франківськ затори через блок-пости. Чи пустять звідти автобуси і потяги через Тернопіль?

На трасі на Франківськ затори через блок-пости. Чи пустять звідти автобуси і потяги через Тернопіль?
  • Тернопільські водії повідомляють про серйозні затори та черги понад годину – усім міряють температуру перед в’їздом в область, яка через добу стане «червоною зоною».
  • Серйозні обмеження діятимуть і в Буковелі. Врахуйте це, якщо плануєте відпочинок чи поїздку у цьому напрямку.
  • Чи курсуватиме транспорт від Франківщини та в напрямку Прикарпаття через Тернопіль?

–  Хто їде на Івано-Франківськ, готуйтесь стояти як мінімум годину в корку. В Угорниках блок-пост, міряють температуру, – написав Володимир Підгірний в групі Коропець-інфо, що у Фейсбук.

Про затори та ускладнений рух на межі Тернопільської та Івано-Франківської області до поліції ніхто поки не повідомляв. Проте на місце виїхали поліцейські, аби перевірити інформацію, надану журналістами. Вони проїхали з десяток кілометрів і стверджують, що заторів на території нашої області в цей момент немає. Можливо, через блок-пости дещо ускладнений рух на Франківщині. 

Відео дня

"Червона зона" які обмеження

Блокпости, проїзд без зупинки і "червона зона" — сусідню із нами Франківщину через добу "закривають". 

Все через спалах коронавірусу. Обмеження карантину були посилені в понеділок, 22 лютого, а від 26-го на Прикарпатті почнуть діяти ще більш жорсткі заборони. Зокрема, регіон закриють для транспортного сполучення.

На засіданні державної комісії з ТЕБ та НС прийнято рішення про встановлення в Івано-Франківській області жорстких обмежень "червоної" зони адаптивного карантину. Їх дія починається о 00:00 26 лютого 2021 року. За словами глави Кабміну Дениса Шмигаля, досвід ізоляції окремих регіонів на початку пандемії показав, що введення жорсткого карантину на Прикарпатті допоможе не допустити поширення захворювання в інші області.

Від 26 лютого там під забороною:

  • всі масові заходи; відвідування закладів освіти (виняток - дитячі сади, 1-4 класи в школах);
  • обслуговування відвідувачів в закладах громадського харчування;
  • робота непродовольчих ринків;
  • відвідування ТРЦ, непродовольчих магазинів, розважальних закладів;
  • робота кінотеатрів, театрів та інших закладів культури;
  • діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів;
  • робота закладів сфери побутового обслуговування.

У "червоній" зоні зможуть продовжити роботу магазини, більше 60% площі яких займають продукти харчування, лікарські препарати, предмети особистої гігієни, побутова хімія, засоби зв'язку, корми для тварин, друковані ЗМІ, насіння і засоби по догляду за рослинами, паливо. Салони краси - за попереднім записом.

Обмеження не стосуються діяльності банків, поштових відділень, аптек, СТО та автозаправок, закладів медичної та ветеринарної практики, майстерень з ремонту електроніки та побутової техніки.

Чи курсуватимуть потяги з Франківська через Тернопіль

Додатково до обмежень "червоної" зони в Івано-Франківській області з 26 лютого буде заборонена посадка і висадка пасажирів на регулярні та нерегулярні рейси міжобласного сполучення залізничним, авіаційним та автомобільним транспортом в населені пункти Івано-Франківської області і з них.

Держкомісія з ТЕБ та НС доручила Мінінфраструктури скоригувати графіки руху залізничного, авіаційного та автомобільного транспорту через Івано-Франківську область з урахуванням нових обмежень. На в'їздах і виїздах з регіону з 26 лютого будуть працювати контрольно-пропускні пункти. Всім проїжджаючим вимірюватимуть температуру і опитуватимуть про самопочуття. На блокпостах організовують чергування екстрених медичних бригад, співробітників Нацполіціі і ДСНС. При виявленні респіраторних симптомів або підвищеної температури з КПП людей будуть направляти в лікарню для діагностики.

Щодо потягів, які курсують через Тернопіль у різних напрямках з Франківська та на Прикарпаття, про зміни поки на залізничному вокзалі на станції Тернопіль поки не знають. Про зону чули, більше інформації не мають. У касах не виключають, що вже завтра, 25 лютого, буде точно відомо.

На табло центрального автовокзалу зазначено, що частина автобусів до Франківська таки поїде. Принаймні поки що квитки є у касах. Але кілька рейсів вже скасували.

На 25 лютого на 7 ранку рейс автобусу Збараж-Буковель відмінено, як і Збараж-Франківськ, який мав вирушати о 8.10. На автобус до Івано-Франківська теж, а на 7.25 до Франківська ще є квитки у продажу. Дубно-Івано-Франківськ на 9.50 вже зазначено «затримка», як і Тернопіль-Франківськ, що мав вирушати о 10.15. На 16.45 є квитки, на 17.40  і 17.55 рейси відмінено.

Про конкретні дати та рейси дізнавайтесь на табло автовокзалу. Посилання та телефон - у довідці в кінці тексту. 

У Буковелі теж обмеження

На гірськолижному курорті "Буковель" також посилили обмеження. В Івано-Франківській ОДА заявили про домовленість з адміністрацією курорту про закриття закладів громадського харчування, контролю за дотриманням маскового режиму туристами, організації інфраструктури для соціальної дистанції на підйомниках.

Протягом декількох тижнів Прикарпаття лідирує за приростом нових випадків інфікування. У МОЗ вважають причиною спалаху COVID-19 в західних областях зимовий туризм і масовий наплив відпочиваючих.

Головний санлікар Віктор Ляшко пояснив, що хворі COVID-19 туристи приїжджають в готелі чи ресторани, інфікують персонал, а ті, у свою чергу, передають вірус один одному і приносять його в осередки хвороби.

Довідка

Інформацію про рух автобусів з центрального автовокзалу Тернополя дивіться http://bus.com.ua/cgi-bin/tablo.pl?as=610100

Тел для довідок: 0352-236356

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up