Скласти іспит на права тепер можна й англійською

Скласти іспит на права тепер можна й англійською
  • Прив'язки до місця реєстрації та проходження навчання немає.
  • При допущені більше 2-х помилок або не вкладанні у визначені 20 хвилин, до практичної частини іспиту майбутнього водія не допустять.

Можливість складання іспиту з Правил дорожнього руху англійською мовою запровадили сервісні центри МВС.

Відтепер для іноземних громадян стане легшим складання теоретичної частини іспиту на право керування транспортним засобом.

- Мову можна обрати самостійно перед початком проходження іспиту, - повідомив провідний спеціаліст сектору персоналу та зв'язків з громадськістю регіонального сервісного центру МВС в області Василь Барановський. - Після вибору мови, в англійському перекладі також надається інструкція щодо проходження іспиту.

Відео дня

Щороку потребу в складанні іспиту англійською відчували чимало громадян, що навчаються або працюють в Україні. Наприклад, в 2017 році їх кількість становила 3620, кажуть у сервісному центрі.

Аби зареєструватися на іспит для отримання водійського посвідчення, іноземцям необхідно надати: документ, що посвідчує особу, копію ідентифікаційного коду, чинну медичну довідку встановленого зразка про придатність до керування транспортними засобами відповідної категорії (форма 083/о) та свідоцтво про закінчення навчального закладу з підготовки водіїв транспортних засобів.

Нагадаємо, з 1 липня 2017 року теоретична частина іспиту на право керування транспортним засобом складається за новими питаннями зі знань ПДР. Прив'язки до місця реєстрації та проходження навчання немає. При допущені більше 2-х помилок або не вкладанні у визначені 20 хвилин, до практичної частини іспиту майбутнього водія не допустять.

Теоретичний іспит можна здавати необмежену кількість разів, а практична частина обмежена 3-ма спробами.

Для отримання посвідчення водія необхідно пройти  три основні етапи:

  1. Навчання в автошколі
  2. Скласти іспити в сервісному центрі МВС
  3. Отримати посвідчення водія
  • На сайті  Головного сервісного центру МВС працює розділ “Автошколи”, де можна знайти повний перелік акредитованих навчальних закладів, які мають право навчати майбутніх водіїв та відповідають усім стандартам і вимогам законодавства, - пояснив Василь Барановський. - У переліку вказані контакти, категорії за якими готують та адреси класів автошкіл.

Для запису на курси із підготовки водіїв потрібні такі документи:

  • заява на ім'я керівника установи (із зазначенням місця проживання та бажаної категорії посвідчення водія);
  • паспорт (пред'являється особисто);
  • копія ідентифікаційного коду;
  • чотири фотографії розміру 3,5х4,5;
  • медична довідка.

Після проходження навчання та складання внутрішніх тестів, необхідно пройти іспит в будь-якому зручному за місцем розташування сервісному центрі МВС. Прив'язки до місця реєстрації та проходження навчання немає, каже Василь Барановський.

Іспити складаються з двох частин:

теоретичної - тестування на комп'ютері, за 20 хвилин необхідно відповісти на 20 питань, при цьому допускається не більше 2-х помилок;

практичної  - при успішному проходженні теоретичної частини іспиту надається допуск до практичного іспиту, і цей результат вважається дійсними протягом трьох місяців.

  • Важливо пам’ятати: при допущені більше 2-х помилок або не вкладанні у визначені 20 хвилин, до практичної частини іспиту майбутнього водія не допустять, - каже Василь Барановський. -  Спробувати повторно скласти теорію можливо не раніше, ніж через 5 днів. При цьому теоретичний іспит можна здавати необмежену кількість разів, а практична частина обмежена 3-ма спробами.

Довідка

Повний перелік питань з ПДР та відповідей до них англійською мовою також можна завантажити з сайту Головного сервісного центру МВС http://hsc.gov.ua/

На сайті Головного сервісного центру МВС працює безкоштовний онлайн-тренажер з ПДР українською мовою.

Консультації можна отримати за телефоном: (044) 290-19-88.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up