Чи замінять маршрутки тролейбусами - міськрада відповіла на петицію

Чи замінять маршрутки тролейбусами - міськрада відповіла на петицію

Міська рада розглянула та дала відповідь на петицію «Замінити маршрутки тролейбусами», яка набрала необхідну кількість голосів.

 

 

У відповіді йдеться, що в повній мірі петиція не може бути задоволена з ряду причин. 
Згідно частини четвертої статті 5 Закону України «Про транспорт» «Органи влади і самоврядування у межах своїх повноважень … організують взаємодію різних видів транспорту з метою більш ефективного їх використання, підвищення якості 
обслуговування.». 
Згідно статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні, до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать повноваження щодо: 
«10) затвердження маршрутів і графіків руху місцевого пасажирського транспорту незалежно від форм власності, узгодження цих питань стосовно транзитного пасажирського транспорту у випадках, передбачених законодавством; … 
12) залучення на договірних засадах підприємств, установ та організацій, що не належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, до участі в обслуговуванні населення засобами транспорту і зв'язку;». 

Діюча маршрутна мережа громадського транспорту м.Тернополя формувалась комісійно, на основі нормативних документів, проведених обстежень пасажирських та транспортних потоків, з врахуванням пропозицій мешканців міста, установ та організацій, була обговорена на зустрічі з громадськістю в грудні 2015 року і затверджена рішенням виконавчого комітету №65 від 27.01.2016р. «Про затвердження маршрутів громадського транспорту загального користування в м. Тернополі». 
При формуванні мережі маршрутів громадського транспорту міста безумовним пріорітетом був розвиток та формування оптимальної мережі тролейбусних маршрутів. В той же час розвиток автобусного транспорту, як доповнюючого до електротранспорту, не применшує його важливості і значимості для забезпечення стабільного і надійного функціонування системи громадського транспорту в цілому. На основі затвердженої мережі громадського транспорту в травні 2016 року проведено конкурс на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах м. Тернополя, результати якого затверджені рішенням виконавчого комітету №441 від 18.05.2016р. «Про затвердження протоколу засідання конкурсного комітету». З переможцями конкурсу укладено договори на перевезення відповідно до законодавства. За рахунок раціонального комбінування маршрутів електро- та автотранспорту, в пікові години автобуси та тролейбуси спільно забезпечують необхідні перевезення, а періоди малих пасажирських потоків автобуси дають можливість вивільнення частини тролейбусів з метою ефективного використання наявного транспорту, а також забезпечують сполучення з віддаленими частинами міста, де низький пасажиропотік та відсутні тролейбусні лінії. 

Міською радою приділяється значна увага розширенню мережі тролейбусних маршрутів, будівництву нових тролейбусних ліній та оновленню парку тролейбусів. Значна вартість нових тролейбусів (як вітчизняних так і зарубіжних) в значній мірі утруднюють таке оновлення. Тому керівництвом міста прийнято економічно правильне рішення про закупівлю та реновацію імпортних тролейбусів, які були у вжитку та капітально відремонтованих, та які можуть забезпечити безпечні, комфортні та якісні перевезення пасажирів . Так, протягом останніх років придбано 26 чеських тролейбуси Шкода-15ТР та Шкода-14ТР. Значне покращення перевезень зумовило використання на пасажиронасичених маршрутах тролейбусів надвеликої пасажиромісткості Шкода-15ТР. 
Також, значно розширилась мережа тролейбусних маршрутів. 
Запроваджено тролейбусний маршрут №4 «вул. Л.Українки – ринок – пр-кт Злуки». 
Побудовано тролейбусну лінію на вул. Корольова – Академіка Сахарова, де продовжено тролейбусний маршрут №9 «Вул. Корольова – ринок». 
Будівництво тролейбусної лінії на Вул. Протасевича-Довженка дозволило забезпечити обслуговування даного району тролейбусним маршрутом №5 «Вул. Миру – вул. Київська – вул. Лесі Українки». 
Завдяки побудові тролейбусної лінії на вул. Лучаківського – С.Будного, вказаний район обслуговується тролейбусним маршрутом №11 Вул. Тролейбусна – вул. Лесі Українки – вул. Київська». 
Будівництво тролейбусної лінії на вул. Морозенка - Текстильній дозволило реформувати тролейбусний маршрут №3, забезпечивши швидше сполучення через вул. Текстильну густонаселеного району вул. В.Великого – Л.Курбаса з центральною частиною міста, ринком та районом «Дружба». 
У 2017 році заплановано будівництво тролейбусної лінії на вул. Бродівській, для охоплення екологічно чистим тролейбусним сполученням даного району, на що рішенням міської ради від 20.12.2016р. №7/13/21 виділено відповідні кошти. 
Розвиток мережі маршрутів міського електротранспорту, будівництво нових ліній та оновлення парку міських тролейбусів і надалі є одним із основних напрямків соціально-економічного розвитку м. Тернополя. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Piter Savka

    Електрики нема і все місто в ХАОСІ  !!!  Чия це така дибільна ідея ????

    Олег Кубіцький reply Piter Savka

    Львів випускає чудові електробуси, котрі на кінцевих зупинках ладуються від сонця!

    http://eltrans.electron.ua/electrobuses/

    Piter Savka reply Олег Кубіцький

    Нахрена нам то ваше корито ???

    Олег Кубіцький reply Piter Savka

    Куди поділася електрика!?Тримай злодія!!!!
  • Діонісій

    треба петицію написати, щоб ті маршрутки змусили привести у відповідний стан, поремонтували. всеодно смотрящему за маршрутками бізнес не будуть пересирати.

    Олег Кубіцький reply Діонісій

    Привести душогубки у відповідний стан може виключно мартенівська або доменна піч

    Олег Кубіцький reply Діонісій

    Жоден транспортний засіб Тернополя не пристосований для перевезення людей!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up