Спекти самому чи купити готову: яка паска дешевша і що в тренді? Ми порівняли (ГРАФІКА)

Спекти самому чи купити готову: яка паска дешевша і що в тренді? Ми порівняли (ГРАФІКА)
  • Приготування та випікання паски – справжній ритуал для багатьох господинь. Дехто дотримується одного рецепту, перевіреного роками, інші – експериментують.
  • Або ж якщо у вас немає кулінарних здібностей, паску придбати можна і в магазині.
  • Що вигідніше ?

Ми порівняли вартість продуктів для приготування паски, а також ціни на великодній хліб в одному з супермаркетів міста.

Рецепт взяли максимально простий та з невеликою кількістю інгредієнтів. У результаті ви отримаєте дві пасочки.

Нижче ви можете ознайомитися з інгредієнтами:

Відео дня

Загалом, обійдуться вони вам у 134 гривні, або ж 67 гривень за одну пасочку.

А скільки коштують уже готові паски?

Ми завітали в один з супермаркетів. Виробник зазначає, що ви купуєте не паску, а пасхальний кекс.

Такий кекс, вагою пів кілограма, вартуватиме 52 гривні. Маленькі кексики, вагою 100 грамів, коштують 16 гривень.

Є і дорожчі вироби, що вартують 80 гривень, за великодній хліб, вагою 390 грамів.

Що в тренді? Радить кондитерка

Тернопільська кондитерка Надія Кирилів розповіла журналісту «20 хвилин», які пасочки цьогоріч будуть у тренді та наскільки важко спекти великодній хліб вдома, якщо ви це робите вперше.

– Я цьогоріч пектиму панеттоне – це італійська паска, вона на їхньому борошні, пухкіша та довше зберігається. А взагалі зараз люди дивують багатьма рецептами звичної для нас паски: на живій заквасці, на вершках, сирна, краффін (гібрид листкового круасана та маффіна), – каже вона.

Панеттоне

Кожен може знайти щось для себе. А якщо ви печете вперше, головне – суворо дотримуватися рецепту, використовуйте якісні інгредієнти, економити не варто. Якщо ви будете дотримуватися цих настанов, у вас все вийде, запевняє Надія Кирилів.

Нижче ділимося покроковим рецептом паски, інгредієнти якої ви бачите вище (з відкритих джерел):

Крок 1

Приготуйте опару. У тепле молоко (220 мл) покришіть «живі» дріжджі (25 г). Добре перемішайте до розчинення дріжджів. Краще це робити руками, щоб переконатися у відсутності грудочок.

Крок 2

Додайте 1 ст. л. цукру і ще раз перемішайте, щоб цукор теж розчинився. Накрийте чистим рушником або харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 20 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.

Крок 3

Потім додайте в опару яйце (1 шт.) і жовток (1 шт.).

Крок 4

Додайте ванільний цукор (10 г), цукор (225 г) і дрібку солі.

Крок 5

Туди ж додайте розм'якшене вершкове масло (100 г) та сметану (2 ст. л.). Добре перемішайте все вінчиком.

Крок 6

Натріть цедру апельсина на дрібній тертці та додайте до суміші з опарою.

Крок 7

Вичавіть сік половини апельсина. Другу половину апельсина відкладіть, нам знадобиться сік для апельсинової глазурі.

Крок 8

Добре перемішайте вінчиком, щоб сік і цедра рівномірно розподілилися.

Крок 9

Додайте борошно (750-800 г) і перемішайте тісто лопаткою до однорідності.

Крок 10

За бажанням додайте до великодньої випічки міцний алкоголь - коньяк, ром або віскі (25 мл). Це додасть їй особливого аромату.

Крок 11

Вимісіть м'яке тісто. Бажано вимішувати тісто протягом 10 хвилин, так воно буде більш однорідним. Воно не повинно липнути до рук. Сформуйте з тіста кулю і викладіть в миску, змащену олією. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1 годину для підйому. Тісто має збільшитися в об’ємі в 2-3 рази. Майте це на увазі при виборі миски. Обімніть тісто і знову сформуйте кулю. Ще раз залиште для підйому на 40 хвилин, щоб отримати повітряну паску.

Крок 12

Потім знову обімніть тісто і вмесіть у нього родзинки (100 г). Можете вибрати будь-які цукати або мак з горіхами за бажанням. У будь-якому випадку буде дуже смачно.

Крок 13

Родзинки слід вмішувати в тісто так, щоб їх не було на поверхні тіста, і вони не пригоріли під час приготування паски.

Крок 14

Наповніть паперові або металеві форми тістом, але лише на 2/3 об'єму. Якщо використовуєте металеві форми, попередньо застеліть дно форми пергаментом. Змастіть дно і стінки форми вершковим маслом.

Крок 15

Залиште форми в теплому місці, накривши рушником, щоб тісто підійшло до країв форми. Випікайте паски в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 20-35 хвилин в залежності від розміру форм.

Крок 16

Готові паски повністю остудіть і прикрасьте апельсиновою глазур'ю. Для цього в цукрову пудру (200 г) додайте сік половини апельсина і добре перемішайте. Отриману цукрову масу нанесіть на паски і прикрасьте цукровою посипкою.

 

Більше рецептів смачних пасок читайте в матеріалах:

Ароматні та пухкенькі пасочки: особливі рецепти від тернопільських кондитерок та відомих господинь

Готуємося до Великодня: рецепт паски від Євгена Клопотенка (ФОТО. ВІДЕО)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up