Тернополяни кажуть, що в “Украпол” їх кинули на гроші

Тернополяни кажуть, що в “Украпол” їх кинули на гроші
Фірма, яка мала би сприяти виготовленню документів для легального працевлаштування в Польщі, просто назбирала грошей із довірливих тернополян, а вони тепер місяцями не можуть їх вибити назад.

- У договорі вказано, що бюро праці “Украпол” зобов’язується надати комплекс послуг щодо пакету документів для відкриття польської національної робочої візи на основі запрошення від губернатора, - розповідає постраждалий Володимир Жук. - Я мав заплатити завдаток, трохи більше 6 тис. грн. Мені трохи не вистачало грошей, однак погодилися прийняти те, що є.

Однак в договорі є один нюанс, на який спершу не звертали увагу - там не вказані остаточні терміни виконання домовленостей. Є лише уточнення, що в результаті форс-мажорних обставин, якщо фірма не надає перелічених послуг, то кошти вона повертає протягом двох місяців. Однак, переліку тих обставин немає, розповів Володимир.

- В результаті ми домовилися на листопад, що мене поставлять на чергу на отримання візи, я сам знаю, що там потрібно чекати 60 днів, тому погодився. Але  в жовтні ніяких дзвінків про те, що мене поставили на чергу, не було, на сайті аналогічна ситуація, тож я звернувся в офіс “Украпол”. Жодних пояснень не було, тільки обіцянки, що все буде гаразд.В таких обіцянках минув майже цілий місяць. 20 листопада, коли Володимир прийшов в офіс, він був зачинений. Ситуація повторювалася впродовж тижня, на дзвінки вже ніхто не відповідав. Тож чоловік написав заяву на повернення коштів і надіслав її рекомендованим листом на ім’я директора фірми в Тернополі, той її отримав. І станом на 30 січня кошти мали повернути.

Відео дня

- Нам також обіцяли підтримку, - розповідає тернополянка, яка просить навіть не фотографувати її і не називає імені. - Нам обіцяли допомогти в оформленні документі на дітей, щоб поїхати за кордон. Заплатили 1400 грн - в результаті документів так і немає. Вже не раз приходили сваритися із директором. То він поводився із нами, як із плебеями якимись. Кричав, що жодної копійки ми не отримаємо назад. Але здогадалися ми, що щось не так раніше: одного разу прийшли, а там вже кондиціонер в офісі зняли, камери відкрутили. Видно, що втікати зібралися.

Постраждалі кажуть, що насправді ошуканих цією горе-фірмою є багато не лише в Тернополі, а й у Хмельницькому, і у Волинській області. Сайт же фірми ТОВ “Бюро ПРАЦІ УКРАПОЛ” перебуває на реконструкції.

Люди не розуміють, як в умовах війни, коли ти останню копійку шукаєш, аби лише знайти підробіток, щоб прогодувати свою сім’ю, знаходяться ті, хто умудряється нажитися.

- Ніхто ж не спитав, де я ті гроші взяла, які їм заплатила. А якщо я їх позичила? Я ж повинна повернути, бо заплатила ще наприкінці червня. Вже пройшло більше як півроку, я сподівалася гроші відпрацювати і повернути. Як так можна робити? - ледь не плаче інша постраждала.

Як розповідають постраждалі, зараз в офіс ходить лише одна-бухгалтер, через яку і проводилися всі платежі. Вона хоче посприяти постраждалим у поверненні грошей. Але всі чудово розуміють, що від неї не залежить абсолютно нічого, стверджують люди.

Журналісти 20minut.ua спробували зателефонувати за вказаними у візитці номерами телефонів. Постраждалі розповіли, що за одним із них вони колись додзвонилися до директора фірми. Однак за жодним із трьох номерів  нам так ніхто і не відповів.

Володимир Жук вже звертався в поліцію, писав позовну заяву з факту шахрайства. Однак йому прийшла відповідь, що потрібно подавати заяву в суд. Тепер він спробує достукатися до директора фірми через спілку прав споживачів та суд.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (42)
  • Анонім

    люди самі лізуть в лохотрон... За ті потрачені гроші могли потратити трохи часу і самі оформити документи...
  • Анонім

    м*дак, катається на людські гроші по курортах...

  • Анонім

    Дача його в с.Бiла( така з мiсточками ялинками) можна поіхати туда побити вікна наприклад
  • Анонім

    Та той Флекей ще той кидало!!! Він орендував приміщення у кооперативному коледжі і не заплатив за оренду. Кинув директора коледжу на гроші за оренду. То директор цілий рік судиться з ним і нічого не може зробити. У Флекея все "куплено" і всюди свої люди. З такою скотиною треба розібратися по "скотськи". Думає що йому все зійде з рук. Бог високо і за все йому заплатить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera 18:05 Перестало битись серце вчительки «Української гімназії» ім. Івана Франка Наталії Томків Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми 15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом 14:01 Демобілізацію через 18 місяців вкотре вимагали рідні захисників у Тернополі play_circle_filled photo_camera 13:02 «Генератори, свічки вже маємо»: тернополяни розповіли, як готуються до можливих блекаутів play_circle_filled 12:03 «На щиті» повертається до рідного Збаража воїн Олег Рудий, який загинув понад рік тому 11:01 М'яч з підписами футболістів «Динамо» за донат на Mavic для наших захисників 10:04 Сьогодні, 18 травня, у дію вступає новий закон про мобілізацію. Що варто знати 09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up