У кар’єрі на Бучаччині 30 молодиків намагались «віджати» у міліції техніку


У кар’єрі на Бучаччині 30 молодиків намагались «віджати» у міліції техніку
Міліція, прокуратура і СБУ обіцяють і надалі перешкоджати незаконному видобутку надр. Правоохоронці ще й попереджають про кримінальну відповідальність. Цього року за незаконну діяльність вже порушили 22 кримінальних провадження

Повідомлення про видобуток піщано-гравійної суміші в урочищі “Стара-Гута”, що на території Андрушівської сільради, надійшло у Шумський райвідділ міліції.

Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події, виявила там екскаватор марки “ЮМЗ”. Водій транспорту саме завантажував гравійно-піщану суміш на “ЗІЛ-130″.

  • Жодних дозволів на використання надр працівники не наддали, - розповів начальник сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Сергій Крета. - Один з чоловіків пояснив, що видобував піщано-гравійну суміш для власних потреб.

Транспорт з корисними копалинами правоохоронці помістили на арештмайданчик.

Відео дня

Факт внесений до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 240 частина 2 ККУ – порушення правил охорони або використання надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

  • Активно ми працювали на території Бучацького та Теребовлянського районів, де найбільше кар’єрів, - повідомив начальник обласної міліції Олександр Богомол. - Є також кримінальні провадження щодо злочинів, скоєних на території Тернопільського і Шумського районів.

Днями при документуванні злочину на одному з кар’єрів у Бучацькому районі на місце події, де працював екскаватор «Атлас» і ГАЗон, прибули близько 30 чоловік із Заліщик, які намагались відбити цю техніку у працівників міліції та не дати документувати вчинення даного правопорушення, розповів Олександр Богомол.

  • Мною було піднято батальйон «Тернопіль» «до зброї», крім того Бучацький райвідділ підняли «по тривозі»,. – каже Олександр Богомол. - Після того, як на місце прибули правоохоронці в повній екіпіровці, питання всі відпали.

Йдеться про випадок, коли правоохоронці документували вибудоток червоного плоского каменю, а це копалина загальнодержавного значення.

  • Однозначно, за таке кримінальна відповідальність і арешт техніки, - каже Олександр Богомол. - Щодо 30 людей – декілька з них були затримані і притягнуті до відповідальності за опір працівникам міліції.

Олександр Богомол звертається до підприємців, які займаються видобутком надр.

  • Для цього мають бути документи, - каже пан Богомол. – Я знаю, що голова облдержадміністрації Степан Барна допомагає оформити документи і отримати ліцензію. Якщо не буде документів – всі силові структури – міліція, прокуратура і СБУ будуть і надалі боротись з незаконним видобутком.

Довідка

Міліція порушила 15 кримінальних проваджень за ст. 240 Кримінального кодексу України, ще 7 - за ст. 239. 5 кримінальних проваджень вже направлені до суду. Решту справ наразі розслідують.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    даремно стільки ментів на ноги підняли для того, щоб заспокоїти 30 молодиків. достатньо було викликати тільки одного воєнкома

    Анонім reply Анонім

    За комент 10 балів !!! Я довго сміявся))) В яблучко !!! Автору як серпом по я..цях !!! Крассава !!! Коментарій ТИЖДНЯ !!!

    igor golovko reply Анонім

    І нахрена тим " правоохоронцям" так званим зброя? Попробував би хто чинити опір наприклад " копам" в штатах.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up