"Ціна правди": як знімали історичний трилер про Голодомор. Чому це потрібно знати тернополянам?

"Ціна правди": як знімали історичний трилер про Голодомор. Чому це потрібно знати тернополянам?
  • Допрем’єрний показ фільму Агнешки Холланд “Ціна правди” про Голодомор, заснований на реальних подіях, відбувся у Тернополі, 26 листопада. 
  • У Тернопіль стрічку приїхав представляти продюсер зйомок з українського боку Сергій Демидов, який розповів про те, як знімали фільм в Україні. 

Фільм “Ціна правди” — історія про журналіста Ґарета Джонса, який у 1933 році вирушив до Радянського Союзу, щоб викрити правду про злочини сталінського режиму та Голодомор в Україні. Стрічка спільного виробництва України, Польщі та Великої Британії. Режисером виступила номінантка на премію Оскар Аґнєшка Голланд.

“Фільм знімали у дуже складних умовах”

Стрічку знімали в Україні, Польщі та Шотландії. В Україні зйомки проходили на найбільшій площі Європи у Харкові, яку на деякий час спеціально закрили для жителів та гостей міста. Зйомки історичного трилера «Ціна правди» відбувалися в Україні на початку весни минулого року.

Відео дня

Режисер розповідає, що вони намагались відтворити все максимально точно, аби зачіпити глядача. 

Фільм на цю проблему дивиться очима Гарета Джонса, реального журналіста, який заплатив за те, що говорив про цю проблему, своїм життям, додає режисер. 

На офіційній сторінці у Facebook режирка Аґнєшка Голланд також зазначала, що зйомки проходили дуже важко. 

Фільм знято на основі реальних подій

У фільмі розповідається історію репортера Ґарет Джонса, який у 1933 році шукав свою наступну велику історію. Останні новини привели його до Москви, де він знайомиться з журналісткою Адою Брукс. Ада відкриває йому очі на «радянську утопію», яка не має нічого спільного з реальністю. 

Постать Ади є уособленням всіх журналістів, які допомагали Ґарету в його роботі, проте у неї був свій прототип. 

Сценаристка та продюсерка Андреа Халупа на офіційній сторінці у соцмережах фільму розповідає:

І Ґарет, попри смертельні погрози, розпочинає своє розслідування. Переховуючись від спецслужб СРСР, крок за кроком він розкриває правду про трагедію українського народу: Голодомор, жорстку цензуру, змову та масові репресії. Саме його викриття згодом стануть підґрунтям для роману «Колгосп тварин» Джорджа Орвелла.

Довідка: 

Прем’єра в Україні: 28 листопада 2019.

Дистрибутор: MMD UA та FILM.UA Distribution.

Слоган: Нерозказана історія Гарета Джонса.

Автор сценарію: Андреа Халупа.

Продюсер: Клаудія Смея, Станіслав Дзідзіч, Єгор Олесов, Ангус Ламонт, Андреа Халупа.

Виробництво: Польща (Film Produkcja за підтримки Polish Film Institute), Україна (Kinorob за підтримки Державного агентства України з питань кіно) та Велика Британія (Jones Boy Film).

Промо-кампанія фільму в Україні базується на масштабному соціально-просвітницькому проекті компанії FILM.UA Group за підтримки генерального медіапартнера каналу «Україна», метою якого є популяризація персони Гарета Джонса в Україні і світі, та збереження пам’яті про Голодомор в Україні 1932-1933 років.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталія Орищак

    Новини Тернополя - 20 хвилин  дякуємо за відгук
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up