Кого вписувати у заяву на отримання субсидії: пояснення

Кого вписувати у заяву на отримання субсидії: пояснення
Тернопіль, субсидії
Помилку, яка призводить до затримки з призначення субсидій, роблять тернополяни, вписуючи до заяв не тих, хто зареєстрований, а просто проживає за тією чи іншою адресою.

– Дуже частими є випадки, коли кількість зареєстрованих осіб у службах, що надають комунальні послуги, є різна, – розповідає начальник управління соцзахисту міськради Володимир Сулима. – Адже тернополяни в заявах помилково вказують не зареєстрованих осіб, а тих, які фактично проживають за тією чи іншою адресою. У зв'язку з цим працівникам управління доводиться з'ясовувати ці питання і витрачати дуже багато часу: викликати людей, писати їм повідомлення про потребу уточнення інформації.

Заради уникнення труднощів для тих, хто подає заяви на оформлення субсидій у Тернополі служби, які надають послуги, мали звірити кількіть споживачів за адресами, пояснюють в управлінні соцзахисту.

– Бажано, щоб жителі міста, які подають заяви на оформлення субсидій, також самостійно перевірили ці дані. Тоді їхні заяви швидше розглянуть і субсидії призначать скоріше, – продовжує пан Сулима. Наголошую, що в заявах слід вказувати не тих, хто проживає за адресою, а тих, хто за нею офіційно зареєстрований і проживає. Якщо ж людина зареєстрована, але не проживає там – наприклад, перебуває за кордоном, то потрібна довідка з її фактичного місця проживання. Це можуть бути різні документи.

Відео дня
blockquote>

Такі довідки розглядатиме спеціальна комісія, рішення якої є підставою для перерахунку послуг надавачами, пояснює начальник управління.

Загалом, за словами пана Сулими, до опрацювання на призначення субсидій є понад 17640 заяв. З ниж розглянуто уже понад 11970, тобто 68,1%.

– Пік звернень уже минув, а припав він на травень, – каже начальник відділу з призначення субсидій вказаного управління Оксана Дендевич.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (34)
  • Анонім

    Заробітчанство ще залишить свій чорний слід у нашій ментальності. Люди, чиї родичі закордоном, не хочуть працювати, пояснюючи: а для чого мені ходити за 1500 - 2000 грн зарплати, мені не вигідно, бо на роботу тре вдягатись (ось ментальність!!!), а лише чоботи зимові коштують 2000 грн!!! Хіба це нормально???

    Але ж вдома вона чи він не сидить без копійки, WesternUnion рулить. І ті самі чоботи за 2000 грн всеодно купить.

    А згадайте наших батьків, які сапали за мішок цукру і муки 1 га буряка!!! І не рахували, вигідно їм чи не вигідно. Це просто було потрібно для виживання. І саме ці мами-бабусі, які з дитинства виросли трудягами, саме вони зараз там тяжко працюють і утримують молодих здорових дітей та онуків. А ті не хочуть працювати, бо звикли до готового. Це неправильно і воно дасть свої результати.

    Анонім reply Анонім

    А потім скотина кажещ ,що не заздриш заробітчанам ,в твому коментарі смердить заздрістю ,бажаю тобі лопнути від неї

    Анонім reply Анонім

    А чим від ВАШИХ коментарів смердить.... навіть боюся уявляти цю річ!!!

    Nat Tan reply Анонім

    Тіштесь та торжествуйте ви всіх перемогли всім заткнули рота ваше слово останнє

    Ви всіх поставили на місце ви праві всі інші ні ви найкращий

    Анонім reply Анонім

    Так є трохи заздрості, але скоріше не чорної, а білої, якщо розумієте. Хвала тим людям, які мали сміливість та ризикнули поїхати закордон і там заробляти чи тут почати якийсь бізнес. Але має настати день коли людина має зрозуміти, що вона живе в державі у якій є медицина, школа, багато людей пенсійного віку і т.д. Що всі вони хочуть нормально жити  отримуючи достойну зарплату чи пенсію. А для того треба гроші. А гроші з неба не падають. Знаю людину, що нарікає на медицину, але вона забула що за свої 45 років хіба якісь кілька років офіційно декларувала свої доходи. І таких не одиниці... Якщо ти нічого не дала медицині у вигляді податків, то чого вимагаєш від неї. Так в державі зараз паскудно, дуже паскудно. І ,скоріш за все, не ті люди при владі.

    Поки наші люди не перестануть бути пасивними і не стануть суспільно свідомими до того часу нам дійсно нічого не буде світит.

    Анонім reply Анонім

    Сраку мою поцілуй заробітчанську дура...
  • Анонім

    Але якщо чесно, то трішки дратує, що заробітчани вихваляються своїми досягненнями, обсираючи (вжила Ваше слово) батьківщину, а самі, народивши дитину, бігом їдуть на Україну оформити допомогу, чи якусь пенсію, чи навіть, оголошують родича пропавшим безвісті, лише щоб отримати від тої самої держави якусь користь! Чи ті самі субсидії, з яких все і почалось... Та нарікання лише на державу. А держава - це МИ: Ви і я, Ваша родина і моя родина. А рівень культури і життя держави - це Ваше ставлення до мене і моє до Вас, це старання десь зхитрити у власну користь і виправдовуватись банальним: "а що жаба давить?" або "та, така держава"... Ще раз повторююсь: ми приречені.

    Анонім reply Анонім

    Сраку мою поцілуй  заробітчанську   дура..

    Анонім reply Анонім

    Слабе, принижуєшся перед іспанцями, а самооцінку тут тужишся підтримати? Хамло ти вбоге.

    Анонім reply Анонім

    Ще одне прибацане вилізло і про самооцінку тявкає ,дійсно сайт переповнено довбо...ами..

    Анонім reply Анонім

    Так ... прочитавши всю переписку про рівень культури вже мена що говорити.

    Анонім reply Анонім

    Не подобається тобі переписка дурепо ? мені також не подобається ця тряпка російська ,яка біля тебе висить ,сиди там в гімні і не тявкай ..
  • Анонім

    "то потрібна довідка з її фактичного місця проживання"??? З якого ж це закону отримана інформація??? Це порушення право людини на свободу пересування: людина хоче -живе в за місцем реєстрації, а хоче - їде куди їй заманеться, а родичі "повинні" збирати довідки, не передбачені законодавством???
  • Анонім

    Якщо людина проживає і працює закордоном, то вона дуже вигідна сімї!!! Адже зареєстрована на Україні, офіційно доходів тут не отримує, що підсилює шанси для отримання субсидій на ту квартиру, де прописана.

    І тоді виходить: людина є, на неї сукупний дохід сімї ділиться, її доходи не сумуються (бо їх офіційно немає), а вона КРУТО заробляє і активно передає валюту додому.

    Таким чином малюється картинка для відділу субсидій: дана сімя є бідною, малозабезпеченою і їй обовязково повинні нарахуватися субсидії!

    ОСЬ ТАКА СПРАВЕДЛИВІСТЬ :-(

    Маю декількох знайомих, які цілими сімями з дітьми закордоном, але приписані всі тут до батьків, які, ще не пенсіонери і працевлаштовані неофіційно або просто підробляють стихійно. Тобто ось така сімя взагалі доходів не має. А насправді "столи від депозитів в банках гнуться ."

    А субсидії-то полагаються (рос.)

    Анонім reply Анонім

    Що тобі так заробітчани мішають і чому  ти  так  хвилюєшся ,отримають їхні родичі субсидії за них чи ні ,тебе так хвилює що держава буде витрачувати гроші на субсидії ,а не задумуєшся скільки держава краде ?  і довела людей до бідності..,а ти не подумав бовдур ,що якби ті заробітчани всі повернулись то їм потрібно було працювати ,а як роботи не має ,стати на біржу а це набагато більші витрати для держави..,заробітчани приїзджають не с пустими карманами ,вони везуть валюту ,яка осідає не в твоїй кишені і можливо тебе це бісить,а в банках ,тобто в державі і від цього ти також виграєш .,але твоїй егоїстичній  і завистливій натурі цього не зрозуміти..

    Анонім reply Анонім

    Спочатку сам перестань красти(плати податки), а тоді вже гавкай.    Причому тут заздрість? То я маю платити ,щоб ти і такі мудрі як ти мали субсидію. Коли у сімї де працює четверо чоловік, лише один платить податки, нєфіг нарікати на державу.

    Анонім reply Анонім

    Ти мене блядіна  назвав крадієм ? Ти шо сука самогону перепився ,ти краще само плати податки за себе, про яку сім'ю де працює четверо чоловік ти дзявкаєш?, я свої податки плочу там де працюю , і якщо в мене є можливість допомогти  сім'ї ,яка живе  в Україні  оформити субсидії ,я це зроблю...  і не тобі довбо...обу мені щось вказувати ..лох .бля.

    Анонім reply Анонім

    Ну, з таким рівнем культури і інтелекту, Вам дійсно підходить лише сидіти в Італії-Іспанії (образно) і підтерати 90-річних. І при цьому тішитись та вважати, що "ЖИЗНЬ УДАЛАСЬ" (рос.). Ха-ха.  Наша країна приречена. Нажаль.

    Анонім reply Анонім

    Сраки підтирати ? Перекрученні поняття в вас шановний придурок про людей ,які працюють за кордоном , Дай боже тобі мати таку роботу ,яку я маю в Іспанії   і сраки я нікому не обтираю ,а ти дивись за своєю сракою ,що б мати чимсь її підтерти..

    Анонім reply Анонім

    Дивно, що хтось забезпечує нормальною роботою таку агресивну і некультурну людину...

    А Ваше побажання здійснилося навіть вже: я маю таку роботу, тільки в Тернополі, вдома, біля своєї сімї (і яке щастя спостерігати, як росте моя дитина). Моя висока зарплати вся офіційна, податки я плачу високі. Тепер платитиму ще й такі самі височезні комунальні послуги. Відповідно із високої зарплати буде лишатися значно менше (але на туалетний папір вистачить, не переживайте). А Ви, вихваляючись чудо-роботою в Іспанії, поспішайте подати на субсидії, бо ще, боронь Боже, гривню переплатите.

    Анонім reply Анонім

    Ну і сиди собі вдома і підтирайся туалетним папіром ,плотячи високі податки біля своєї сім'ї  і спостерігай як росте твоя дитина і мовчи тихенько ,бо не всі батьки взмозі бачити як ростуть їхні діти,яких залишили ,що б прокормити і поставити на ноги .,сиди вже і не дзявкай ,бо некультурья з мене лізе за таких як ти

    Nat Tan reply Анонім

    О знову хамло вилізло не здох ще яка нафіг Іспанія сидить десь в Хрущобі і онанізмом займається

    Анонім reply Nat Tan

    До речі Nat Tan, ти якого собачого роду , він, вона чи воно?  ,бо не понятно по цьому дебільному ніку.,я зрозумів би ,якщо називався б ти  Nas Rav , яке тобі краще підходить...

    Анонім reply Анонім

    а для чого писати "свій рід", якщо Ви, зрозумівши, що я - вона, всеодно називали мене "придурком" (чол. рід). Певно трошки забуваєтесь...

    Анонім reply Анонім

    Не подобається мені бути хамом ,але є тут деякі виблядки ,які заслуговують на хамство ,бо хід їхніх думок ,який потім вилазить через   їхній ядовитий язик  ,засерає  цей сайт..

    Анонім reply Nat Tan

    Nat Tan баран ,залізь звідки виліз ,я тут не стобою спілкуюсь тварюка, я тут  з одною дурою спілкуюсь ,яка не любить заробітчан ,а ти сука на черзі.., так що почекай трохи  дебілко

    Анонім reply Анонім

    Дякую за "не хамську" назву. З чого Ви взяли, що я не люблю заробітчан? Я написала лише свій коментар до речення, що заробітчанам потрібно подавати довідку з місця проживання. А Ви тут роздули хто-зна що.

    Але напишу: я погоджуюсь, що завдяки заробітчанам Зх Україна виглядає саме так, як зараз, без них тут було би просто чорно від біди і злиднів. А так ми живемо досить непогано: інтенсивно змінюємо одяг, місця відпочинку,техніку, автомобілі, квартири, ремонти... Економіка рухається.

    Проте завжди є 2 боки медалі: моральна складова суспільства: діти виростають без належного виховання, не рідко з трагічними наслідками. Діти не цінують батьківської праці... вони просто вимагають від батьків певних благ: планшет, машину, квартиру... і взагалі, Ви для своєї родини вже не є тією людиною, біологічним родичем, Ви - "гаманець". Знаю випадок з родини, де дитина на запитання "де мама бере гроші?" відповідала "у дядька на базарі" (валютчика). Хіба це нормально? Таким дітям буде важко дати собі раду в житті тоді, коли ця Ваша допомога закінчиться.

    А скільки сімей розпалося через розлуку заради заробітків!

    Анонім reply Nat Tan

    Зміни нік чудило Nat Tan на українське ,а то про Іспанські хрущоби дзявкаєш,а їхніми  буквами пишеш бидло..

    Анонім reply Nat Tan

    А ти  хто таке ? і звідки вилізло з цим ніком Nat Tan блядидо ?  Я що повинен тут всіх на х.. посилати ,розвелось тут гімна..

    Анонім reply Анонім

    Які у вас глобальні проблеми - субсидії!!!!!  В тій же Польщі давно працює АДРЕСНА допомога, і МВФ пропонував нашому уряду ввести таку ж саму. От тільки нам і вам навязують СУБСИДІЇ! мовляв це круто - заповниш папірець і тобі буде щастя. Більшого розводілова від держави ще не бачив. Сперечаєтесь що хтось поїхав на заробітки і отримує субсидію - а ЧОМУ моя мати, твоя мати чи твій батько має горбатитись там а не у своїй країні і розвивати її???? Чергове кидалово від держави. Я, ти і другий - ми державі НЕ ПОТРІБНІ, ми не відчуваємо захисту і підтримки від тих кого ми обрали, нас Українців систематично винищують як націю.

    - "позиції АТО обстріляли 100 разів"

    - АТО (вдумайтесь в саме слово)

    - мінські угоди (Кучма???? від укр. сторони????)

    - субсидії

    - ціни газ/електрика/комуналка (яка калорійність газу?)

    - допомога МВФ

    - до опалення не готові(купляєм в Росії)

    - трудові книжки не потрібні

    - люстрація (де статистика)

    - вибори жовтневі

    - ..........................................



    вас привчають дивитись вузьконаправлено і зомбують по ТВ (вже остогидло слухати про підсумки АТО, немає реальних новин з фронту(цензура). вас використовують а ви цьго не бачите....

    через якісь субсидії сваритесь......

    Когут Уляна reply Анонім

    жаба давить??????????

    Анонім reply Когут Уляна

    А Вас, напевно, в свій час теж "давила", раз Ви відправили когось закордон?

    Я прокоментувала речення із статті: "Якщо ж людина зареєстрована, але не проживає там – наприклад, перебуває за кордоном, то потрібна довідка з її фактичного місця проживання".

    Анонім reply Анонім

    Так потрібна довідка, або будь який інший документ з фактичного місця проживання, В такому випадку на цих осіб,

    які не проживають, не будуть нараховуватися комунальні послуги, а також житлові субсидії

    Анонім reply Анонім

    А....виходить  це не бовдур ,який завистю просмердівся до заробітчан..,це завистлива дура жіночого роду.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up