Партнер рубрики Події

Маєте непотрібний одяг - віддайте на благодійність

Маєте непотрібний одяг - віддайте на благодійність
Непотрібний одяг чи взуття тернополяни можуть віднести у благодійні організації, для бездомних тварин чи продати на "барахолці". Адреси і телефони - у статті.

Це - перша публікація із серії статей 20minut.ua про те, як позбутися старих або непотрібних речей із помешкання. 

Отож, непотрібний одяг та взуття можна віднести у благодійний фонд "Карітас".

- До нас люди часто приносять різні речі, - каже представник "Карітасу" пані Христина. - Буває так, що одяг ще в дуже хорошому стані, але людина в ньому вже не ходить, то несуть до нас. 

Відео дня

Як розповіла пані Христина, у "Карітасі" є аніматор, яка займається такими речами. 

- Вона розбирає одяг на літній та теплий, на жіночий, дитячий та чоловічий, - каже пані Христина. - А потім видає його потребуючим людям. 

Ще один варіант, куди можна "сплавити" непотрібні речі - товариство "Червоного Хреста" у Тернополі. Проте, за словами представників "Червоного Хреста", їхнє товариство зараз переїжджає на нову адресу. 

- У нас тепер приміщення на Шпитальній, - каже голова товариства Тетяна Лех. - Наразі там йдуть ремонти, тому ще тиждень-два ми не працюватимемо. Але як тільки переїдемо, люди зможуть приносити речі до нас.

А захисники тварин, чи просто небайдужі, можуть речі приносити одяг у ТОГО "Ноїв Ковчег". 

- Усі речі у притулок для тварин нести непотрібно, бо їх просто палять, - каже волонтер Ніка. - Для тварин у притулку стелять сіно і покривають його покривалами. Тому люди можуть приносити покривала, ковдри, піджаки, наволочки, простирадла, але не подушки. Джинси теж не підійдуть. Ще потрібні звичайні футболки для післяопераційних тварин.

Ще один спосіб позбавитись непотрібного одягу чи взуття - "барахолки", або спеціальні сайти. Приміром, у Тернополі є кілька груп у соцмережах, де продають одяг. Також користуються 

- Нещодавно перебирала свій гардероб і знайшла багато речей, в яких я давно не ходжу, - каже тернополянка Анна Корнійчук. - Але речі були ще в дуже хорошому стані, тому вирішила їх продати. Я зареєструвалась на одному із сайтів для продажу та купівлі речей і виставила туди фото непотрібних мені речей. Щось уже навіть продалось. Це - хороший спосіб позбавитись того, що тобі вже не потрібне. 

Довідка

Адреса благодійного фонду "Карітас" - вул. Замонастирська, 1. Контактний телефон - 52-36-84.

Контактний телефон товариства "Червоного Хреста" - 43-76-09.

Контактні телефони у "Ноїв ковчег" - 067-351-72-45  - Ірина Петрівна та 097-227-43-51 - Яна , голова ТОГО "Ноїв ковчег". 

Тернопільські групи, де продають речі:  http://vk.com/ternopil_bhttps://www.facebook.com/groups/382095568651216/?fref=tshttp://vk.com/ternopil_baraholka Також речі можна продати на всеукраїнських сайтах: aukro, olx.ua, або give.com.ua та інших.

Свої відгуки про те, куди ви віддаєте непотрібний одяг та взуття залишайте у коментарях під статтею. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up