Партнер рубрики Події

рубрика "Смачного!". Готуємо піцу “На всю общагу”

"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування страв у кафе, барах і ресторанах міста

Якщо ви сумніваєтеся, що однією піцою може наїстися велика компанія, — завітайте у ненаукову ресторацію “Кафедра”, що на вул. Гоголя. Саме там готують таку.
— Загальна маса піци “На всю общагу” — 1050 г, — каже піцейола Христина Пастух. — Якщо ви і ваші друзі зголодніли — це саме те, що треба.
У меню закладу є 27 піц на різний смак і гаманець. Оскільки ресторація називається “Кафедра”, то і назви страв тут відповідні. Наприклад, “Прогуляю пару”, “День студента”, “Дали стипендію”, “Халява”, “Сесія”, “Воєнка”, “Вахтерша”, “Ближні села” чи “Державна комісія”.
— Одна з найбагатших піц — “Дали стипендію”, — каже дівчина, розкачуючи паляницю. — Вона з креветками, мідіями, шматочками сьомги, м’ясом кальмара та сиром.
— Дівчина кількома вправними рухами розтягує її до потрібних розмірів і починає змащувати томатною пастою, змішаною з майонезом. А тоді береться нарізати усі необхідні продукти. Болгарський перець і цибульку — соломкою, решту — тоненькими скибками. Після того акуратно викладає все по колу на паляницю, умовно поділену на вісім частин. 
— Оливки кладемо з креветками, огірочки — з цибулькою, солодкий перець — з бочком, — перелічує співрозмовниця.
Підготовлену піцу Христина обережно викладає у спеціальну піч. Там вона печеться не більше 10 хвилин при температурі 300С.
— Наші піци часто замовляють на винос, — продовжує Христина. — Найчастіше, звичайно, найбільшу з них.
Коли піцейола виймає диво-піцу з печі, мимоволі милуюся нею кілька секунд — паляниця вигладає, наче яскрава вишиванка. Та приємний аромат запеченого тіста не дає забути, що хочеться їсти.

Скільки чого треба:
500 г тіста, 90 г томатного соусу, 40 г майонезу, 30 г печериць, 30 г салямі, 35 г помідора, 20 г маслин, 15 г креветок, 20 г філе курки, 20 г консервованого ананаса, 20 г маринованого огірка, 15 г цибуля, 30 г копченого бочка, 15 г болгарського перцю, 30 г шинки, 400 г голландського сиру, 12 г зелені, 5 г орегано, 20 г олії.

Послідовність приготування:
1 Підготувати всі необхідні продукти для піци, помити овочі, зварити креветки та м’ясо
2 Замісити з борошна, води і дріжджів тісто, тоненько розкачати велику паляницю
3 Змастити паляницю сумішшю томатної пасти і майонезу, посипати тертим сиром
4 Нарізати сві продукти скибками, перець і цибулю — соломкою, креветки - цілі
5 Умовно розділити паляницю на всім частин, викласти всі продукти по колу
6 Запікати піцу у спеціальній печі близько 10 хв. при температурі 300С 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    А ціна такої піци яка???

    Anonymous reply Anonymous

    89грн
  • Anonymous

    Був кілька разів в тій "Кафедрі". Взагальному прикольно замутили. Тільки ше би швидше готували замовлення. Наржались з друзями як почали міряти будівельні каски і шльоми :)))))))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up