Партнер рубрики Події

Що з новою транспортною моделлю майже за 1,5 млн грн

Що з новою транспортною моделлю майже за 1,5 млн грн

Нову транспортну модель Тернополя презентували 17 грудня 2018-ого. За неї київській компанії з міського бюджету заплатили 1 400 000 грн. Як використовує цю модель міська влада дізнавалася "20 хвилин".

Нагадаємо, у липні 2018-ого управління транспорту, комунікацій та зв’язку через систему Prozorro провело тендер на проведення опитування та обстежень, розробку транспортної моделі Тернополя і формування маршрутної мережі громадського транспорту. Перемогла компанія - представництво Dornier Consulting International GmbH в Україні. Ціна питання - 1 400 000 грн. Дослідження для створення нової транспортної моделі проводили студенти кафедри транспортних технології та механіки Тернопільського техуніверситету (ТНТУ) протягом десяти днів у вересні. Представили свої напрацювання представники компанії 17 грудня. Тоді були присутні міський голова, представники профільних депутатських комісій, перевізники, представники управління транспорту. 

Представники компанії пропонують забрати з мережі 7 маршрутів. Зокрема, №7, 10, 21, 24, 25, 28, 34, бо вони дублюються тролейбусними та автобусними маршрутами. Ще пропонують змінити маршрут восьми маршруток. Зокрема, пропонують змінити маршрут №2 так, щоб маршрутка не їздила в Білу та на “Дружбу”. А маршрут №4 змінити так, щоб сполучити “Новий світ” із “Сонячним” та “Східним”. Маршруткам №9 пропонують виїжджати лише вранці у години-пік і, щоб на маршруті був один автобус. 

Маршрут №7 пропонують об’єднати із 12-ою маршруткою.  Змінити маршрут №15 та зняти №25 та ін. Були ще пропозицію щодо змін транспортних розв’язок в місті. 

Відео дня

Голова профільної депутатської комісії Іван Зінь вважає, що деякі з пропозицій досить доречні 

- Одна із - зробити смугу на якій завжди буде “зелене світло”, - каже Іван Зінь. Щоб громадський транспорт, який їхатиме нею не зупинявся на світлофорах. Загалом вони зробили великий об’єм роботи. Щоправда, сума, яку заплатили компанії, як на мене, завелика. До того ж дослідження проводили студенти. Можливо, я помиляюся.

Один із перевізників, який був присутній на презентації моделі - КП “Міськавтотранс”. Заступник директора КП Андрій Кучерак каже, що досліджуючи транспортну модель, представники компанії провели велику роботу, але деякі із їхніх пропозицій недоречні.

- Маршрут №15 вони хочуть продовжити до Кутківців і зменшити до п’яти машин, - каже пан Кучерак. -  Якщо так зробити, то інтервал між маршрутками буде збільшений до 12-15 хвилин і навантаження буде катастрофічним. Для людей це буде незручно, бо в години-пік пасажири не влізуться. Ще вони хочуть зняти 25 маршрут. Якщо він зараз пропускає одну ходку, то вже маса скарг. 

З моменту презентації пройшло трохи більше місяця. Самої презентації на загал так і не показали. Що зараз із транспортною моделлю, які представляли журналісти поцікавилися у міській раді.

- Зараз, керуючись цими напрацюваннями, управління транспорту, комунікацій та зв’язку формує кінцевий варіант маршрутної мережі та буде виносити його на розгляд виконавчого комітету, - каже начальник відділу зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Мар’яна Зварич. - Уже на основі нової транспортної мережі буде оголошений конкурс на вибір перевізників. 

Щодо транспортної моделі, то вона використовується і управлінням транспорту, і управлінням ЖКГ для формування організації дорожнього руху на різних ділянках.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • David Starr

    Треба зробити дослідження чи варто робити дослідження і заплатити за це 3 мільйони :)
  • Anonymous

    Дурніших пропозицій важко  й придумати...
  • Валера Матів

    а при чому 1400000?!?!?!?! дурдом!!!)
  • Ivan Pizhitskij

    то смуги для руху громадського транспорту будуть, чи потрібне ще одне дослідження? Чи дослідження зробили замість окремих смуг (судячи по вартості)?

    Andriy Bobyk reply Ivan Pizhitskij

    Ivan Pizhitskij
    -на базарі вже є така смуга...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:15 На два дні перекриють рух транспорту на вул. Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up