Партнер рубрики Події

Тернопільські бізнесмени не хочуть давати техніку військовим

Тернопільські бізнесмени не хочуть давати техніку військовим
Керівники великих підприємств Тернополя відмовилися надати важку техніку військовим у рамках часткової мобілізації для зони АТО. Йдеться про КамАЗи, грейдери.

Наразі бізнесменів попередили і закликали бути свідомими громадянами та допомогти країні у кризовій ситуації. Проте якщо вони таки відмовляться від такого доручення, їх чекають штрафи та публічний розголос про них. Про це все говорили під час наради міського голови Сергій Надала з керівниками підприємств. На зустрічі також були присутні представники СБУ, прокуратури та міліції Тернополя.

- У місті було передбачено мобілізувати необхідну техніку для забезпечення обороноздатності військових формувань, які мають обороняти Україну, - розповідає Сергій Надал. – Чимало великих підприємств міста не захотіли виконати свій обов’язок і надати інформацію про техніку або передати її військовим. Тому на нараді ми дали юридичне роз’яснення та розповіли про наслідки їх відмови. Врешті, звернулися до них як до свідомих громадян.

Міський голова сподівається, що більшість присутніх у найближчий час виконають доручення.

Відео дня

Як повідомляє начальник відділу зв'язків із громадськістю міськради Катерина Калуш, міський голова підписав 800 приписів про надання важкої техніки. Комунальні підприємства надали свою техніку на потреби військових, а приватники відмовилися. До них приходили представники військомату, спілкувалися, переконували, але керівники відмовилися. Мовляв техніка у них дорога та сучасна і хто її їм компенсує, якщо її знищать під час військових дій.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Вовчик

    На першому фото техніка НЕ української армії.
  • Дописувач

    То ж якби синки тих бізнесменів-можновладців були призвані тими військоматами, які, буцімто, ходять і просять, то й просити не прийшлося б!

    А так, сі, вибачейте:

    Військоматівець: Таки, вельмишановний, техніка нада, однако!

    Бізнесмен:Я вам скільки за відмазування синочка бізнесмена - лобуряку - мажорика заплатив? Га, ЯЯЯ питаю?

    Військоматівець: Таки, вельмишановний, плятіль! На масліцо хватаіть!

    Бізнесмен: Тож йдіть та не морочте мені голову, добийте відмазування техніки до прайсу! Перелік сервісу треба розширювати, тримайте, так сказхать, руку на пульсі!

    друг reply Дописувач

    питання в тому, що комунальну техніку забирають а місто прибирати таки треба!
  • ???

  • ???

    а у нас що військовий стан? то про які штрафи-покарання мова?

    Саша reply ???

    весь тягар падає на комунальну техніку, бо приватникам легше заплатити штраф.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up