Партнер рубрики Події

Тернополю загрожує брак газу

Тернополю загрожує брак газу
Платити вчасно за газ і тепло просять жителів Тернополя та області газовики і місцева влада.

В іншому разі споживачам погрожують припиненням постачання голубого палива, обмеженням подачі гарячої води, тепла, судовими позовами, йшлося під час прес-конференції в обладміністрації 9 січня.

До слова, найбільших неплатників, вірогідно, навіть виселятимуть з їхніх помешкань. Скажімо, 9 січня борг тернополян за спожите тепло, як зазначає заступник міського голови Тернополя з питань житлово-комунального господарства Микола Марценюк, становив 18 млн грн. У той же час КП “Тернопільтеплокомуненерго” завинило ДК “Газ України” 13,2 млн грн. Причому, якщо люди накопичуватимуть борги за спожиті послуги, у Тернополі можуть переглянути чинні тарифи, вказує пан Марценюк.

Відео дня
an>

Під загрозою — промисловість

Жителі Тернопілля від газового конфлікту з Росією наразі прикрощів не зазнають, переконує заступник голови обладміністрації Богдан Якубовський.

- Якщо будуть обмеження в постачанні газу, то вони стосуватимуться передусім підприємств, але не тих, що забезпечують соціальну інфраструктуру, — переконує він.

Так, обмеження не торкнуться хлібозаводів чи молокопереробних підприємств, зазначають у ВАТ “Тернопільгаз”. Втім, під час селекторної наради у “Нафтогазі” 9 січня вирішили, що Україні в будь-якому разі потрібно скоротити споживання природного газу на 30 млн куб. м. Скільки саме голубого палива “вріжуть” Тернопіллю, поки що невідомо. Проте очевидно, що межі для скорочення споживання природного газу підприємствами у краї є незначними: протягом 8 січня, наприклад, у Тернополі, спожили 1,4 млн куб. м газу, з яких палива на 0,9 млн куб. м спожили мешканці, повідомив заступник голови правління ВАТ  “Тернопільміськгаз” Володимир Бобрівець.

- З іншого боку, якщо зупиняться підприємства, бюджет через декілька днів відчує зменшення надходжень, — наголошує пан Якубовський.

Відтак, на його думку, відключати газ можуть насамперед тим підприємствам, які накопичили заборгованість за його споживання хоча б протягом двох місяців.

Шукаємо альтернативи

Аби уникнути соціального та економічного колапсу внаслідок відсутності домовленостей про постачання газу з Росією, на Тернопіллі взялися запроваджувати альтернативні джерела енергії. До переведення опалювальних підприємств на мазут, як це роблять в інших регіонах України, у нас ще не вдавалися.

- Так, у Шумському і Кременці вже цього року запускаємо котельні, що працюють на альтернативному паливі. У Кременецькій райлікарні котельня зможе працювати як на газі, так і, наприклад, на торфі, - каже пан Якубовський.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Anonymous

    Проблема не тільки у тому що росія не продає газ.Продай вона газ навіть по старим цінам,і Україна його не купить.Грошей нема.Гривня девальвувала,а газ коштує доляри.Промисловіть яка споживала шалені обсяги газу або скоротила спожвання,або й зовсім зупинилась через кризу.На кого повішати різницю коли газ населенню продають по 50$?Отожбо. Варіан.1 брати газ у борг у газпрому і надіятись на чудо.2 палити дровами,мазутом,соломою,снігом і т.д.,молити Бозю про теплий лютий,і незабувати про ЧУДО. Так і хочеться спитати,ну якого ви х..я чухали дупу 18 років,шановні балаболи-депутати

    Anonymous reply Anonymous

    А вони наживались за той час, прикриваючись ідеями незалежності і націоналізму.Що ще треба для тих, хто продасть свій голос за ідею чи обіцянки. За гроші, накрадені з державної скарбниці і покладені в офшорних зонах, вони вже спокійно можуть жити, і їхні внуки. Ви подивіться хто біля пана Президента крутиться в "друзях". та їм тут краще живеться чим в Їзраїлі.
  • Anonymous

    А брак красивих дівчат Тернополю не загрожує????!!!!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    ні. але приоритети будуть мати дородні дівчата епохи відродження. такі, щоб змогли зігріти своїм теплом :-)

    Anonymous reply Anonymous

    рубенсовських форм
  • Anonymous

    "До слова, найбільших неплатників, вірогідно, навіть виселятимуть з їхніх помешкань" Інтересно яким це законам передбачено, чи в Украіні вже відмінили Конституцію?

    Anonymous reply Anonymous

    В Україні вже все давно відмінили.
  • Anonymous

    "Не верю" - К.С. Станиславский Тернопільтеплоенерго зобов"язано вибивати бабки у боржників через суд, ті хто мають гроші, борги заплатили (Новий РІк), а хто болт забив, то з нього толку як з козла молока
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків 21:03 Історія «Шостого магазину» у Тернополі, який став орієнтиром для місцевих play_circle_filled photo_camera 20:03 Тернополяни освятили кошики та хваляться ними в соцмережах. Залишайте своє фото в коментарях photo_camera 19:00 Печуть паски та роблять крашанки: як засуджені жінки у Збаразькій колонії готуються до Великодня photo_camera 18:03 Як добре ви знаєте історію тернопільських вулиць? ТЕСТ photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up