Війна за парк на "Алясці": під судом ледь не побились дачники і ті, хто хоче зеленої зони

Війна за парк на "Алясці": під судом ледь не побились дачники і ті, хто хоче зеленої зони
  • Біля будинку правосуддя після обіду 10 жовтня зібрались кілька десятків користувачів дач, що розташовані на Тарнавського, де мають будувати новий парк.
  • Люди прийшли на судове засідання по справі скасування рішень міської ради та виконкому, стосовно користувачів дач.
  • Прийшли і ті, хто підтримують будівництво парку. Між ними почались суперечки. 

Підготовче судове засідання мало б розпочатися об 15:50, однак його відклали, оскільки ще тривали інші засідання. Користувачі дач прийшли до суду без плакатів. Поруч почали збиратися і інші тернополяни з плакатами, які підтримують будівництво парку. Між ними почались словесні перепалки.

Дехто з дачників почав закидати те, що люди, які прийшли підтримати будівництво парку підкуплені і отримали за це гроші від влади. Дехто навіть почав переходити на особистості і обзивати людей з плакатами.

Дачники наголошували, що вони не проти парків, а просто хочуть справедливого рішення суду і відповідної компенсації, щоб їм виділили рівноцінні земельні ділянки.

Відео дня

- Якщо громада вирішила, що на цьому місці має бути парк, то так має бути, але з нами мають поступити по людськи, – розповідає член правління садівничого товариства «Ювілейний» Олена Макогон. – Ми розуміємо, що місто розвивається, але і з нами мають рахуватися.

Земельні ділянки, які виділили дачникам, розташовані у Малашівцях. Однак користувачі дач на Тарнавського обурились такою альтернативою, адже земля знаходиться неподалік сміттєзвалища і далеко за межами Тернополя. Дехто сподівається на грошову компенсацію, яку міська рада для дачників не передбачує, оскільки земельні ділянки не приватизовані.

Не всі люди, які прийшли підтримати створення парку йшли на контакт з журналістом. Дехто з мітингарів розповів, що живе неподалік дач, а хтось живе в іншій частині міста і прийшов підтримати створення нового парку. Щоправда, були і жителі "Аляски".

- Ми хочемо, щоб у Тернополі було якомога більше парків, де є місце для відпочинку, – розповідає одна з учасниць пікету Юлія. – Я живу в "Центрі", але мене все одно цікавить те, що відбувається в нашому місті. Я була там на Тарнавського. Переважна більшість дач закинута. Це провокує різний кримінал, бо там немає ні освітлення, ні патрулів. Тому є питання, чому замість хорошого гарного парку мають бути закинуті дачі і будівлі?

Учасники мітингу спростовують те, що прийшли до суду за гроші та кажуть, що прийдуть сюди ще, щоб підтримати створення парку. Деякі перехожі також долучалися до суперечок як з однією, так і з іншою стороною.

Дачники переконували опонентів, що ніякого парку на місці дач не буде, і все забудують багатоповерхівками, та радили захищати уже існуючі парки від забудови. Ті ж, хто підтримують облаштування парку, намагались переконати дачників, що проєкт будівництва вже є і замість парку ніхто не буде будувати будинки. Однак розуміють, що проєктом передбачено, що частина землі буде відведена під забудови житлових комплексів.

Хоча суд заборонив міській раді чинити будь-які дії з земельною ділянкою на час судового розгляду, дехто з дачників переконаний, що на тих постійно здійснюють тиск.

- Нам палили дачі, а от недавно на ділянці, де доглянуті дачі, хтось позривав замки та проник у кілька будиночків, – каже одна з користувачів дачних ділянок Людмила. – Ніхто не зберігає там ні грошей, ні інших цінностей. Я думаю, що нас так намагаються залякати.  Люди поприходили – решітки на вікнах позривали, двері повиламували. Що там в тій хаті можна знайти?

Як кажуть дачники, ніхто не збирається здавати свої позиції. Земельні ділянки, якими дехто користувався близько 50 років, лишати хочуть не всі.

Підготовче засідання завершилося о 17:20. До матеріалів справи додали документи, які підтверджують сплату податків користувачами земельних ділянок. Наступне підготовче засідання перенесено на 24 жовтня. Ми продовжимо стежити за ситуацією з дачними ділянками на Тарновського.

А ви підтримуєте будівництво парку на місці дач? Діліться своїми думками у коментарях!  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Саня

    Там Надал хоче забудувати хмарочосами , щоб побільше загребти а поміж ними зробити такий собі парк і ще й заправку

    .Ось так вам ,а дачників хоче пересилити на сміттєзвалище . А ось ця молодиця , що з плакатом отримує недогризки і ніякого відношення до мікрорайону не має . Нехай іде там де вже існуючі парки забудовують ,хоч якась користь буде .А тут ми самі розберемося .
  • Анонім

    Дачники хочуть гроші,бажано побільше.
  • Оксана

    Там буде жили й масив,  і частиночка парку.  Краще вже дачі! Надал найняв гопніків (прихильників парку)
  • Іван Українець

    А той шо на першій фотці в джинсовій куртці з бородою - Гайдуцький? той шо типу з другого проНАДАЛівського Автомайдану?? підпрацьовує в Надала за гроші координатором таких проплачених акцій шо надал наобіцяв - гроші, землю чи квартиру в будинках, який "виросте" на місці тих дач? Вернувся з фронту і далі взявся за старе! на минулих місцевих виборах підтримував Надала, ми все пам'ятаємо! продажна сука!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up