На конкурс економних подорожей: Луцьк-Дубно-Тараканівський форт

На конкурс економних подорожей: Луцьк-Дубно-Тараканівський форт
На сайті 20minut.ua діє конкурс історій економних подорожей. До вашої уваги - історія №8 від нашої читачки Анни. Ви теж можете прислати свої історії мандрівок і фото - на електронну скриньку [email protected].

За один день можна спокійно побачити Луцьк, Дубно і Тараканівський форт. Ми їхали машиною, тож час могли використовувати, як заманеться. Спочатку - до Луцька. Там можна подивитись не лише на замок Любарта, але й цікаву лютеранську кірху, яку тепер використовуються баптисти… В старій частині міста є аптека-музей, синагога. Але найцікавіша, як на мене, місцина – це двір скульптора. Такий собі дім скульптур-химер. Знайти її можна за підказками місцевих. Є навіть надмогильні камені – скульптори ж різну роботу виконують =). в Центрі міста є сонячний годинник,

Після Луцька ми поїхали в Дубно. Цікавив нас, передусім, замок. Якщо в луцькому замку Любарта платили 15 грн за вхід, то в Дубенському - близько 35 грн – кожна експозиція оплачується окремо. Окремо каземати, окремо музейні зали замку, окремо кімната з кривими дзеркалами. Хоча можна вибрати, куди хочеш йти, а куди ні. Нас цікавило все, тому взяли по-максимуму. Обов’язково вийдіть на мури замку – звідти відкривається дуже красивий пейзаж.

А ще в місті є пам’ятник заздрості – у вигляді жабки=)

Відео дня

Previous Next

Після поїхали в Тараканівський форт. Він - буквально за 5 км звідти. Якщо їдете туди вперше, то краще не ризикуйте – візьміть екскурсовода в Дубенському замку. Обійдеться це в якихось 10 грн з кожного, але принаймні точно знатимете, що йдете туди, куди можна, і оминете всі небезпечні ділянки. А ще варто брати ліхтарики, бо споруда роками аварійна. і ще куртки,бо там дуже холодно.

Знайти Тараканівський форт неважко: з Дубна їдете в сторону села Тараканів, їдете до кінця села і одразу ж за кладовищем повертаєте наліво, а тоді непомітною доріжкою заїжджаєте до лісу і за кількасот метрів вже побачите зовнішні стіни форту.

Дуже важлива порада: уся територія форту і ззовні і всередині густо поросла борщівником – ця рослина є отруйною, викликає серйозні опіки. 

Анна Скакун

від редакції:
До 30 липня чекаємо і ваших ексклюзивних порад та історій про те, куди вигідніше поїхати на море, де відпочити в горах, чи в селі на озері. Приймаємо на конкурс історії про ваші бюджетні подорожі як за кордон, так і по Україні. Головне – опишіть із власного досвіду, у чому вигода та незручність саме такої поїздки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 Тернопільська «Нива» на виїзді зустрінеться з аутсайдером своєї групи 20:00 Тернополяни з Терцентру взяли участь у фотосесії до Дня вишиванки 19:00 Вийшли на бойові позиції у вишиванках 18:05 Спадок нашої нації: тернополяни поділилися історіями про свої вишиванки Від читача 12:19 У службі зайнятості Тернопільщини - «єдине вікно» для надання послуг соціально вразливим людям. Зручно, комплексно, інформативно! 17:26 Міць, характер, перемога: 19 травня відбудеться благодійний забіг у Тернополі «RUN 4 VICTORY» (новини компаній) 17:11 Скільки коштує полуниця та ранні овочі на ринку Тернополя: дивіться ціни photo_camera 16:45 На Тернопільщині 16 травня можуть застосувати графік погодинного відключення електрики 16:40 Тернопільським немовлятам подарували перші вишиванки 16:00 На два дні перекриють рух транспорту через «горбатий міст» у Тернополі 15:05 Як тернополяни День вишиванки відзначили: репортаж play_circle_filled photo_camera 14:30 Тернопільські рятувальники у вишиванках: «вишиваємо» перемогу разом photo_camera 13:40 Смертельна ДТП біля Старого Вишнівця — зіткнулися дві легківки 13:03 У краєзнавчому музеї виставка борщівських вишиванок та ярмарок народних умільців photo_camera 12:30 Студенти педуніверситету долучились до Національної руханки у вишиванках «Дякуємо ЗСУ» 12:00 Частково обмежать рух транспорту на важливій транспортній розв'язці у Тернополі 11:20 До смерті побив знайомого — підозрюваному загрожує до 10 років тюрми 10:50 Тернополяни у вишиванках: добірка фото з соцмереж 10:15 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці безкоштовний 10:07 Автопрокат у Тернополі: Вибір автомобілів та умови оренди від компанії «Rent_Cars_Ternopil» (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up