Замість люстрації – підвищення по службі

Замість люстрації – підвищення по службі
Чиновника, якого підозрюють у шахрайстві, призначили на посаду заступника обласного управління Держземагентства. Посадець спростовує усі закиди на свою адресу і стверджує, що звинувачення підприємця – вигадані

На посаду заступника Головного управління Держземагентства у Тернопільській області нещодавно призначили Ігоря Луцика. До цього чоловік працював у відділі земельних ресурсів Тернопільської міської ради. Досвід роботи у земельній сфері чималий — з 2003 року. Тож кар'єрний ріст чиновника, здавалося б, річ закономірна. Однак на попередньому місці роботи у Ігоря Луцика не все було гладко.

У квітні минулого року Тернопільський міський відділ розпочав кримінальне провадження стосовно Ігоря Луцика за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство). Чиновника, який на той час працював головним спеціалістом відділу земельних ресурсів Тернопільської міськради, підозрювали у тому, що він шахрайським шляхом під приводом допомоги у продовженні терміну дії договору оренди земельної ділянки заволодів грошовими коштами приватного підприємця у розмірі 6500 тисяч гривень.

Після тривалого розслідування слідчий міськвідділу прийняв рішення про закриття цього кримінального провадження у зв'язку з відсутністю складу злочину.
Однак 10 квітня цього року прокурор міста Тернополя Віталій Сідоров скасував постанову про закриття кримінального провадження та направив її у міськвідділ міліції для проведення подальшого досудового слідства.

“Перевіркою встановлено, що рішення про закриття кримінального провадження прийняте всупереч вимогам КПК України, не забезпечена повнота та всебічність дослідження усіх обставин вчинення злочину, а досудове слідство провели неповно та поверхнево”, - йдеться у постанові прокурора міста.

Прокурор наполягав, що в ході подальшого досудового розслідування необхідно повторно допитати Ігоря Луцика про обставини, на які вказує заявник, з урахуванням здобутих у ході досудового слідства даних. Наполягав також встановити та допитати можливих свідків, очевидців, долучити до матеріалів кримінального провадження усі правовстановлюючі документи на земельну ділянку.

Тож наразі кримінальне провадження перебуває на дорозслідуванні.
Сам же чиновник стверджує, що про поновлення розслідування нічого не знає.

- Розслідування завершили ще минулого року, - каже Ігор Луцик. - Моєї вини не довели, все, що говорив заявник, – неправда. Він стверджує, що я складав акти про продаж алкоголю у нічний час, однак я жодного стосунку не маю до питань торгівлі.

Тим часом у прес-службі обласної прокуратури запевнили, що цю справу таки направили на дорозслідування у міський відділ. Результатів повторного розслідування поки що немає.

Відео дня

Тож провина чиновника наразі не доведена і невідомо ще, чи буде доведена. Та цікаво, що в той же час людину, щодо дій якої триває слідство, призначають на вищі посади. Це зовсім не сходиться з намірами провести в країні люстрацію та привести до влади чистих і незаплямованих.

До того ж це не єдиний неприємний момент у біографії Ігоря Луцика. У 2008 році його вже оштрафували за складеним протоколом про корупцію. Проте ці факти не завадили кар'єрному зростанню і процвітанню чиновника. Зараз він уже заступник начальника обласного управління Держземагентства.

Цікаво, що начальник обласного управління Держземагентства Віктор Мартинюк після подій Євромайдану очолював у Тернополі один із громадських люстраційних комітетів. Тепер, за іронією долі, так склалося, що скомпрометована особа працює у нього заступником.

- Призначення Ігоря Луцика на посаду заступника обласного управління погодив профільний міністр, - каже Віктор Мартинюк. - Перед призначенням на посаду він пройшов спецперевірку, яку проводять перед прийомом на держслужбу. Кримінальне провадження?.. Чесно кажучи, я вперше чую, що стосовно Ігоря Луцика порушили кримінальне провадження. Я не знаю про це, але неодмінно з ним поспілкуюся на цю тему і про результат повідомлю.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • vacul

    Цей Луцик протягом останніх п”яти років, тільки тим і займався, що по списку викликав підприємців для продовжень дій договорів оренди по 5-10 т.г. з “носа” і про це відомо не одному підприємцю в м.Тернополі, тільки чому вони мовчать??? А чергове призначення це дії рідного брата, який працює в адміністрації президента, а що буде далі побачим. Ось така люстрація по Тернопільськи……

    микола reply vacul

    Вася ти по життю Вася тільки говорити не навчився
  • ігор

    Знаю Мартинюка Вітьку особисто народилося це чудо 1 квітня 1980 року. Природа вже тоді недвозначно натякнула. Під час навчання в школі з 1993 року на обліку в дитячій кімнаті міліції – крадіжки на польському речовому ринку міста Тернопіль та Хмельницькому. Після школи, від гріха подальше (реального ув’язнення за участь в груповому зґвалтуванні студентки СПТУ № 3 Надії К.), перевели на Прикарпаття в технікум фізичної культури і спорту (як на сьогодні, то це була кузня «тітушок»). Після цього роки гоп-стопу і кримінальних розборок з братками.

    Тоді і взяли на гачок Вітю Мартинюка хлопці з УБОЗу. «Паганяло» він сам собі вибрав – «Чиж». Як каже давній знайомий убозовець на ім’я Василь, вербували Мартинюка не стільки на компроматі, скільки на його бажанні мати кришу і легалізувати дрібні шахрайські злочини.

    От такий наш неповажний вітька.
  • Петро

    Мартинюк, крисак та інші  – особи надзвичайно наближені до Деревляного. Вони даже ср..ти не сядуть без  дозволу боса. Поки Турчинов при владі Семий шаленими темпами  розширює  своє тернопільське злочинне угрупування під назвою БЮТ.  Ці його дії абсолютно логічні і за ним такі кучеряві верби ростуть, що аж зашкалює. У нього все побудовано на обманах, корупції, підлостях і зрадах. Вся його життєва дорога свідчить про успішні розвали всіх без виключення політичних організації. А найбільш успішний розвал – це ВО «Батьківщина». Завдяки  його негативному  іміджу політичного майбутнього у цієї партії в області вже немає. А тому і метушиться, щоб догребти собі найвищу цінність українців – наші безцінні землі, які, як він упевнений, стануть йому надійним пропуском у лігу тернопільських мільйонерів. Мабуть заздрощі до успіхів Чайківського  та інших земельних магнатів перевищують здоровий глузд.

    Вовчик reply Петро

    Піду поп-корном запасуся. :-)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільска модель, студентка ЗНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up