Готуємо філе коропа на овочевій "подушці"

Готуємо філе коропа на овочевій "подушці"
"20 хвилин" розповідає про новинки меню і приготування фірмових страв у кафе, барах та ресторанах нашого міста

 Навіть затяті м’ясоїди належно оцінять нову страву з риби, яку готують у ресторані “Едем”. Адже смажені шматочки коропа під пікантним соусом із тушкованими овочами та гострими баклажанами — саме той смаколик, який хочеться скуштувати ще і ще.

У меню закладу є багато вишуканих страв із риби, розповідає кухар Іван Білас.

— Наприклад, “Лосось на вершині блаженства” — філе з тушкованими овочами та чорносливом чи “Судак між двома соусами” - білим “Бешамель” і червоним, — перелічує він. — Дуже смачна запечена щука з зеленим маслом — пальчики оближете...

Відео дня
Готувати коропа на овочевій “подушці” Іван береться негайно. Він майстерно відділяє філе риби від кісток, нарізає смужками завширшки 2 см.

— Щоб риба була смачною, спочатку її треба замаринувати, — каже кухар, збризкуючи філе соусом “Бальзаміко” і лимонним соком та посипаючи спеціями.

Поки короп маринується, наш співрозмовник готує овочеву “подушку”. Кілька вправних рухів — і на дерев’яній дощечці лежать кільця порею, печериці, накраяні пластинками, і солодкий перець — соломкою. Невеличкі суцвіття цвітної капусти Іван заливає окропом на кілька хвилин.

Далі — тушкування. На нагріту сковороду кухар виливає оливкову олію. Коли вона починає шкварчати, викладає у посудину солодкий перець і чекає, щоб трішки зм’як. Тоді настає черга печериць. За ними — бланширована цвітна капуста. Насамкінець — товстенькі кільця порею. Іван час від часу вимішує овочі, щоб рівномірно протушкувалися. Наприкінці процесу він заправляє усе спеціями і додає щіпку духмяних прянощів.

Наступний етап — приготування риби.

— Щоб філе коропа мало гарну рум’яну скоринку, паніруємо його у кукурудзяному борошні і готуємо на оливковій олії, — каже чоловік.

За мить кухнею шириться аромат смаженої риби. Наш співрозмовник перекладає філе в інший посуд і береться до оформлення страви. Тут він дає волю своїй фантазії.

Почищений баклажан Іван на шатківниці нарізає тоненькими поздовжніми смужками й обсмажує їх з обох боків.

Посоливши і поперчивши, викладає на паперову серветку, щоб ввібрався зайвий жир. Потім на кожну смужку кладе трішки начинки — тушкований перець і порей та згортає рулетиком.

Один із найцікавіших моментів — оформлення страви. Тож уважно спостерігаю за процесом. Кухар викладає тушковані овочі у металевий модуль, прибирає його, трішки трамбуючи гірку, що утворилася. Зверху він робить “композицію” зі шматочків риби. Чоловік півколом викладає скибки маринованого баклажана з фаршированими рулетиками. А скраю на тарілці виливає свій фірмовий вершковий соус.

— Цей соус я готую з вершків, твердого сиру, рибного бульйону, порею і ще одного пікантного компонента, без якого цей соус не був би таким смачним, — пояснює співрозмовник.

Скільки чого треба:
150 г філе коропа, 100 г баклажана, 50 г печериць, 10 г лимонного соку, 70 г цвітної капусти, 20 г цибулі порею, 40 г болгарського перцю, кукурудзяне борошно, спеції, прованські трави до смаку, 10 г соусу “Бальзаміко”.

Послідовність приготування:
1. Шматки коропа замаринувати на 20 хв. у “Бальзаміко”, лимонному соку та спеціях, запанірувати

2. Смажити підготовлену таким чином рибу на оливковій олії до появи рум’яної скоринки

3. Подрібнити овочі та гриби, тушкувати до готовності, заправити спеціями і прянощами

4. Оформити страву рулетиками з баклажана, фаршированими перцем та пореєм

5. У металевий модуль викласти тушковані овочі з грибами, зверху — шматочки риби

6. Прикрасити страву гілочками зелені, подавати разом із вершковим соусом

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Яніслав, Каталея, Вів’єн, Каміл: які незвичайні імена обрали тернополяни для своєї малечі 21:00 Штраф дали чоловіку, який вдарив 5-літровою банкою олії військовослужбовця 20:01 Євро перевалив за 47 грн: чи змінилися ціни на путівки та куди вигідніше поїхати тернополянам 19:00 Вже продають закарпатську полуницю: які ціни на овочі та фрукти у Тернополі photo_camera Від читача 15:57 «Ігрова кімната» у Гусятині: Ольга Горбатова створила простір для дітей завдяки гранту від держави 18:23 Війна забрала життя випускника Західноукраїнського університету 29-річного Олександра Аврамчука 18:00 Дощі та до 2 градусів тепла варто чекати на Тернопільщині у найближчі дні 17:20 Навколо котловану на вулиці Морозенка встановили огорожу: дізналися, що там мають робити photo_camera 16:45 «Це був жах. Град лупив, а потік води змивав все на шляху»: наслідки негоди на Тернопільщині 16:10 Бійка в центрі Тернополя: двоє чоловіків з'ясовували відносини через борг 15:37 За стійкість у дні війни: премію за свободу слова отримали незалежні українські медіа, зокрема й «20 хвилин» 14:55 Тернополянину, який зробив три дзвінки з повідомленнями про «замінування», обрали запобіжний захід 14:35 Обірвалося життя медсестри Тернопільського онкодсипансеру Оксани Гикавчук 14:00 Тернополяни здобули нагороди на чемпіонаті України з флорболу 13:30 Водій буса на тротуарі збив жінку 12:50 Тіло безвісти зниклого чоловіка знайшли в лісі на Кременеччині 12:30 5-річний хлопчик постраждав в аварії на автодорозі Зборів-Козова 12:03 Через зливу затопило подвір'я та городи, а град побив розсаду: наслідки негоди на Тернопільщині play_circle_filled 11:35 Аварія в Кровинці: серед постраждалих — дві дитини 11:00 Планувала виїзд в США, натомість втратила майже 40 000 грн — від шахраїв постраждала дівчина з Чортківщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up