20minut.ua пропонує рецепти смачних страв до новорічно-різдвяних свят.
700-800 г філе свинини, 2 ст. л. гострої гірчиці, 1 ч. л. солі, 2-3 ст. л. майонезу, 15-20 шт. чорносливу.
Шматок свинини розрізати так, щоб вийшла книжка — “аркуші в перепльоті”. Товщина “аркушів” має бути не меншою ніж 1 см. Чорнослив розпарити в окропі, вийняти кісточки. Розкласти його між “сторінками”. Приготувати масу для змащування. Для цього змішати гірчицю, сіль, перець і майонез. Змастити масою шматок свинини з усіх боків і між “сторінками”. Загорнути м’ясо у фольгу і поставити у холодильник на деякий час (від 6 год. до 3-х днів). Запікати підготовлене філе при 2000С близько 1 год. Незадовго до запікання фольгу розгорнути, щоби м’ясо запеклося до рум’яної скоринки.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 12 від 19 березня 2025
Читати номер