В центрі Тернополя – виставка кактусів та лілій

В центрі Тернополя – виставка кактусів та лілій
Один з учасників виставки кактусів у Тернополі львів'янин Олександр Власюк
Незвичні кактуси-їжаки, "квіти пустелі" та лілії найрізноманітніших барв можна побачити в Центрі Тернополя. Свої рослини на огляд тернополян представив тернопільський селекціонер квітів Ігор Хорош, а також львівські колекціонери кактусів Ярослав Смийко та Олександр Власюк.

Найцікавішими за словами організаторів є представлені на виставці ферокактуси, ехінокактуси, лофофори, стромбокактуси, аденіуми.

  • З огляду на спеку лілії ми розташували в магазині, а кактуси розмістили на вулиці. Ми вже 2 роки поспіль на великі свята проводимо виставку кактусів, а виставку лілійників - вперше, - розповідає селекціонер квітів Ігор Хорош. – Кожне місто має свої осередки любителів кактусів, а оскільки в Тернополі такого немає, то ми вирішили змінити цю ситуацію і тричі на рік проводимо виставку кактусів. Зараз запросили гостей зі Львова.

Ігор Хорош представив великі ферокактуси, яким більше 30 років. Гості зі Львова привезли аденіуми, які ще називають квітками пустелі, або кімнатним бонсаєм та багато інших видів кактусів та сукулентів. Усі рослини тут колекційні, кожна має ботанічну назву, відоме походження насіння.

  • Тернополян в першу чергу приваблюють квітучі кактуси, - розповідає біолог Надія Смолій. – А потім починають розглядати рослини і дивуються незвичністю форм рослин. Звичайно, нам важко створити такі умови, як на їх батьківщині, але і в наших умовах кактуси можуть рости десятки років. Деякі кулі можуть виростати до метра в діаметрі.

Наступна масштабна виставка квітів у Тернополі запланована на День Міста. Будуть фіалки, кактуси, жоржини і гладіолуси. Квіти розташують і в приміщенні магазину „Ігор” і на вулиці.

Відео дня

- Ми покажемо тернополянам та гостям міста жоржини і гладіолуси, які селекціонуємо самі, а фіалки і кактуси представлять разом з нами гості з Західної України. В Тернопіль приїдуть провідні колекціонери зі Львова, Чернівців, Івано-Франківська, буде представлено близько 200 видів сортів. Виставка триватиме два дні, або 27-28 серпня, або 28-29 серпня, про що ми додатково повідомимо тернополян, - зазначила Надія Смолій.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up