Кір на Тернопільщині поки не відступає

Кір на Тернопільщині поки не відступає
  • Останні чотири місяці на Тернопільщині реєструють по 700-800 випадків хвороби.

  • У Тернополі цього року спалахи кору реєстрували в школі №16 та училищі №4.

  • А загалом по Україні цього тижня хворих на кір поменшало на 15%.

Захворюваність на кір продовжують реєструвати на Тернопільщині, зазначає завідувач відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України», головний позаштатний спеціаліст-епідеміолог управління охорони здоров’я Марія Павельєва.

- У січні цього року було 805 випадків, - це досить багато, у лютому - 776 випадків, - зазначає фахівець. - Поки не можна сказати, що в нас захворюваність пішла на спад. В листопаді минулого року також було трохи більше 800 випадків, в грудні 780 випадків, тобто щомісяця маємо 700-800 випадків.

Поки ситуація стабільна, неблагополучна, зазначає епідеміолог. Порівняно з минулим тижнем, зменшення кількості захворюваності є лише на вихідні. Ситуація з кором зараз така: 25 лютого – 37 випадків; 24 лютого – 6 випадків; 23 лютого – 10 випадків; 22 лютого – 28 випадків; 21 лютого – 26 випадків; 20 лютого - 42 випадки; 19 лютого – 41 випадків; 18 лютого– 37 випадків.

Відео дня

- У цьому році в області зареєстровано 15 діючих спалахів — це Тернопільський, Кременецький, Борщівський, Підволочиський, Заліщицький, Монастириський, Теребовлянський райони. Два з них — в Тернополі: це школа №16 та училище №4.

Єдиним засобом уберегтися від небезпечної інфекції медики вважають вакцинацію. Для надійного захисту від хвороби усі діти мають вчасно отримати як першу, так і другу дозу вакцини проти кору. Міністерство охорони здоров’я закликає всіх дотримуватись Календаря щеплень і якомога швидше надолужити щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію.

- Зараз населення щеплюється більше, є зрушення в цьому плані, вакцину отримали всі лікувальні заклади області, - продовжує Марія Павельєва. - Вакцина є двох виробників — бельгійська та американська. Лікувальні заклади забезпечені вакциною як для дітей, які мають отримати щеплення за календарем профілактичних щеплень, так і з порушенням календаря. Крім того, щеплюємо і дорослих з груп ризику — це педагоги, медики, військові, представники силових структур. Також щеплюємо і дорослих за епідпоказами - якщо вони були в контакті з хворим впродовж 72 годин і у них немає даних про попередні щеплення.

Нагадаємо, в МОЗ на початку цього тижня повідомляли про зменшення захворюваності на кір на 15%.

Кір — це інфекційне захворювання, яке особливо небезпечне своїми ускладеннями. За даними МОЗУ, загалом цього року померло вже дев’ять людей, серед яких дві дитини. З початку спалаху кір забрав 30 життів.

Найвищі показники захворюваності фіксують у Львівській, Вінницькій, Рівненській,  Хмельницькій областях і Києві.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up