Попкорн, приготований у домашніх умовах, може спричинити шкоду здоров’ю, вважають фахівці американського Агентства із захисту навколишнього середовища.
Їхні побоювання пов’язані із речовиною діацетилом, що може викликати захворювання легенів. Підозри
Попкорн, приготований у домашніх умовах, може спричинити шкоду здоров’ю, вважають фахівці американського Агентства із захисту навколишнього середовища.
Їхні побоювання пов’язані із речовиною діацетилом, що може викликати захворювання легенів. Підозри виникли після того, як десятки робітників фабрик з виробництва попкорну в Міссурі, Іллінойсі, Айові і Небрасці (США) подали позови до суду на виробників ароматизаторів для олії, що використовується у виробництві. Вчені припускають, що діацетил стає небезпечним при нагріванні.
Управління з харчових продуктів і ліків (FDA) повідомило, що ніякої небезпеки поки що у цьому не вбачає.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.