Тернопільщина увійшла в лідери з підписання декларацій з лікарями

Тернопільщина увійшла в лідери з підписання декларацій з лікарями

Те, наскільки ефективно буде розвиватись медична реформа у Тернопільській області, багато в чому залежить від успішної стратегії електронної системи здоров’я.

Влітку цього року Тернопільська область увійшла в лідери з підписання декларацій: станом на 14 серпня 2018 року було вже укладено 1,05 млн. декларацій.

Укладання декларацій та запис до лікаря проводиться через електронну систему здоров’я eHealth.

В області, як і в багатьох інших регіонах впроваджено лише деякі базові інструменти eHealth. Продумана та злагоджена стратегія розвитку електронної системи здоров’я допоможе регіону ефективніше використовувати можливості реформи. Це захистить персональні данні пацієнтів, не буде гальмувати робочий процес лікарів, поліпшить взаємодію зі страховими компаніями тощо.

Відео дня

“Система електронного здоров’я – це не просто набір програм та сервісів, таких, як електронна черга до лікаря, чи укладання декларації без папірця. Це – електронізація усієї системи охорони здоров’я, що налічує сотні напрямків роботи, тисячі медичних закладів, десятки тисяч лікарів та мільйони пацієнтів. Така система може ефективно реалізовуватися тільки на основі детальної стратегії” – Віктор Таран, Голова Центру “Ейдос”, політолог, кандидат наук з державного управління.

Світлана Бубенчикова, експерт ГО “Платформа здоров’я додає, що чітко прописана стратегія допоможе і лікарям, і пацієнтам краще зрозуміти як буде розвиватися система eHealth, яке їх місце в системі електронного здоров’я і які нові сервіси з’являться через п’ять, сім, чи навіть десять років.

Позиція ГО «Платформа Здоров’я» і громадянського суспільства є чіткою: відсутність Національної стратегії електронної охорони здоров’я – шлях до нівелювання здобутків всієї реформи охорони здоров’я. Прийняття стратегії – створення зрозумілого і прагматичного бачення електронної охорони здоров’я, висловлене Міністерством охорони здоров’я та Урядом. Кожен чиновник, який заявляє про підтримку реформи охорони здоров’я, проте відмовляється співпрацювати в розробці та затвердженні стратегії електронної охорони здоров’я, працює проти прогресу якості громадського здоров’я та індивідуального здоров’я кожного пацієнта.

Закликаємо усіх небайдужих до свого здоров’я підписати петицію: https://petition.kmu.gov.ua/kmu/Petition/View/1983

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • світлана

    Добрий день! Я склала угоду з сімейним лікарем не через її професіоналізм ,так як я хворію важкими захворюваннями,потрібно брати безкоштовний рецепт,різні направлення.  Як моя думка ,на скільки  я часто ходжу по докторах,щоб поставили правильний діагноз,то їх практично не має.  То з одним діагнозом бігала пів року,то з другим,то з третім. Навчилась прислуховуватись до організму і шукати приблизно діагноз по симптомах  в інтернеті.  Перший раз .коли захворіла на астму ,4 роки ставили ОРВЗ ,при хорошому ренгені і аналізах,а я задихалась на холодне повітря.  Сама здогадалась піти до пульмонолога алерголога.  Другий випадок, Захворіла лейкоплакією сечового міхура ,бігала по Гінекологах державних і приватних, в урологах в  приватних поліклінніках і лікарнях.  А скільки УЗД,яке нічого не показувало. Поки я на решті потрапила в 3 лікарню  до уролога  Олега Васильовича і той зробивши цистоскопію,поставив точний діагноз. Шкода,що із-за відсутності ранньої діагностики,хвороба переходить в хронічну форму ,яку вилікувати не можливо.  Дуже погана діагностика,особливо в поліклінніках . УЗД,КТ,гормональна,іммунна панель аналізів все платне . А звідки взяти гроші хворому,якщо  він не може заробити ? Зробити інвалідність положену ,теж не безкоштовно і з не малими стрессами .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up