Тернополян закликають пити правильну воду

Тернополян закликають пити правильну воду

Все про вплив води на організм людини розповів експерт у сфері здоров’я, краси та екології, Володимир Бучок у суботу, 17 лютого, в ТВЦ «Атріум». 

Слухачі з чотирьох запропонованих рідин за запахом повинні були визначити таку, що придатна до споживання. Жоден із тернополян не вгадав «правильну» воду. Таким чином лектор запевнив, що багато людей не знають деяких фактів про воду.

Більшість із нас розпочинають свій день з кави або ж чаю. Натомість повинні – з теплої води з лимоном. А снідати починаємо десь з години 11-12. Такий собі сніданок-обід. Однак лектор переконує, що якщо випити зранку теплу воду, то їсти захочеться уже через півгодини.

Відео дня

Пан Володимир каже, що якщо людина відчуває спрагу, - то це вже перша ознака зневоднення організму. А це  впливає на слизову очей. Ми всі під кінець робочого дня тремо очі. До того ж нестача води в організмі впливає на стан шкіри. Це те, що ми можемо побачити. Але ми не помічаємо того, що відбувається усередині нашого організму.

Стосовно того, скільки води потрібно споживати в день, то пан Володимир радить дотримуватися такої формули: 30 мл води на 1 кг маси тіла.

Найголовнішим застереженням лектора була вода з крана.

  • Якщо принюхатися до нашої води, то відчуваємо запах хлору. Його додають, щоб ця вода була більш-менш придатна до споживання. А хлор – це така сполука, яка не виводиться з організму і часто призводить до ракових захворювань, - переконаний експерт.

Володимир Бочок розповів про альтернативи воді з крану. По-перше, вода з джерела, по-друге, вода з магазину чи аптеки, по-третє, вода в кулерах, по-четверте, вода в кіосках.

Вода з магазину чи аптеки має свої особливості, каже чоловік. До неї можуть додавати антибіотики, щоб вона довше зберігалася. Є такий момент, що воду газують, а газована вода також погано впливає на організм людини.

На лекції поговорили також про цінову політику усіх цих варіантів води. Так, літр води в кулері  коштує 2 гривні, літр води в кіоску вартує гривню, літр води в магазині – 4 гривні.

  • Джерельна вода з розвитком новітніх технологій та сільського господарства, також стає небезпечною. Особливість цієї води така: коли набираємо джерельну воду в бутлі, через 2 дні вода починає зеленіти, адже в ній з’являються бактерії. А ось воду в кулерах і кіосках можна назвати дистильованою. А якщо у воді не має поживних мінералів, вона ці поживні речовини, які є у нашому організмі, вимиває. А це призводить до зниження працездатності, втоми, згущення крові і так далі.

Але тим не менш ці альтернативні варіанти воді з крану кращі, ніж хлорована вода з озера, переконаний пан Володимир. Тому тернополяни мають вибір, яку воду пити.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • David Starr

    Усе правильно каже, чаїв-кавів практично не п_ю, тільки чисту артезіаську воду і багато.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up