У тернопільській міліції "перемивають справи" і "чистять” кадри

У тернопільській міліції "перемивають справи" і "чистять” кадри
У газеті «RIA плюс» стартує новий проект «Люструємо». Ми розповідатимемо про високопосадовців різних гілок влади, які підлягають звільненню, згідно з законом України «Про очищення влади»
У газеті «RIA плюс» стартує новий проект «Люструємо». Ми розповідатимемо про високопосадовців різних гілок влади, які підлягають звільненню, згідно з законом України «Про очищення влади»

Маховик довгоочікуваної «чистки» у правлячих колах запущений. Задекларовані під час Євромайдану гасла про люстрацію поступово починають втілювати.

Як аргументують автори Закону «Про очищення влади», він повинен дати конкретні результати у боротьбі з чиновниками режиму Януковича, корупціонерами та злочинцями у владі. Люстрацію здійснюють із метою недопущення до участі в керуванні державою осіб, які своїми рішеннями, діями чи бездіяльністю здійснювали заходи (та/або сприяли їх здійсненню), спрямовані на узурпацію влади Президентом України Віктором Януковичем, підрив основ національної безпеки й оборони України або порушення прав і свобод людини.

Під люстрацію потрапило двоє

Відео дня

За своєю суттю цей закон – інструментарій для демонтажу політичної системи, яка була побудована на принципах відсутності правових рамок та корумпованості. Комплексне очищення влади починається саме з кадрового оновлення, унормування правил прийому на роботу та створення системи роботи державних органів за європейським зразком. Протягом 10 років «люстровані» особи не можуть обіймати перераховані керівні посади.

У законі прописаний цілий список посад, щодо яких здійснюють заходи з очищення влади. Ми ж стартуємо з начальницького складу органів внутрішніх справ.

Як розповідає начальник Управління МВС України в області Олександр Богомол, було кілька осіб, які підпадали під люстрацію, але їх звільнили за власним бажанням ще до першої хвилі. У Єдиному державному реєстрі осіб, щодо яких застосували положення Закону України «Про очищення влади», знаходимо двох чоловік. Перший – Василь Левицький, заступник начальника Управління МВС України в Тернопільській області – начальник кримінальної міліції. Другий – Тарас Боднарчук, заступник начальника слідчого управління обласної міліції. Їх звільнили за вимогами люстраційного закону.

Про ще одного претендента на люстрацію - заступника начальника обласної міліції Олега Ляховича ми детальніше розповідали на сайті "20 хвилин"

Перевірять ще трьохсот

Наразі, за словами начальника, як керівний склад правоохоронців, так і решта працівників міліції проходять перевірку. 

– Я та всі мої заступники уже пройшли перевірку, її проводило Міністерство внутрішніх справ, – каже Олександр Богомол. – Перевіряли відповідність декларації про доходи. Податкова контролює – яке майно, земельні ділянки; кадрові служби переглядають службові справи: які посади у який період обіймали; притягнення до адміністративної відповідальності, корупційні правопорушення; причетність до переслідування активістів під час Революції Гідності паралельно здійснює обласна прокуратура.

Усі міліціонери написали заяви на проходження люстраційної перевірки. Нині вже 90% особового складу її пройшли – а це 2400 осіб. Запитань до них немає. Залишилось ще триста осіб, їх перевірять до 7 листопада, до того моменту, коли ліквідують міліцію. Нагадаємо, що відтоді в Україні працюватиме поліція.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up