Допоможіть 3-річному Дмитрику із дитячого притулку бачити світ

Потрібно
0 грн
Зібрано
11540 грн
check Перевірено редакцією
Допоможіть 3-річному Дмитрику із дитячого притулку бачити світ

Трирічному Дмитрику, який живе у дитячому притулку, зробили операції. У хлопчика, нагадаємо, – посттравматична катаракта правого ока. Тому на нього хлопчик не бачить. Небайдужі люди взялися допомогти дитині, бо родина бідує. Дитину виховує лише мама, і та виросла у дитбудинку. Ні постійної роботи, ні житла не має.

Мама хлопчика – Оксана прийшла помолитися до храму ікони Божої Матері “Скоропослушниця". Потім розповіла свою історію. Прихожани та священники пройнялися нелегким шляхом 24-річної жінки. Отець Володимир взявся допомогти хворій дитині.

У центрі соціально-психологічної реабілітації дітей Тернопільської ОДА, де тимчасово проживає дитина, бо мама не має власного житла, домовилися про оперативне втручання із національною дитячою спеціалізованою лікарнею МОЗ України "Охматдит".

Відео дня

З допомогою небайдужих вдалося зібрати кошти на проїзд до Києва та перебування у медичному закладі. Оглянувши маленького пацієнта, лікарі дали невтішні прогнози, попередивши, що око доведеться видаляти. Втім, священник та всі, хто допомагають дитині, вирішили не опускати руки. З Божою поміччю їм вдалося домовитися з «Інститутом очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П. Філатова НАМН України».

Минулого тижня Дмитрикові провели першу операцію, повідомив у редакцію «20 хвилин» отець Володимир.

- Дякувати Богові, ми зробили перший крок, - радісно розповідає священник. – Одеські медики провели оперативне втручання, яке тривало кілька годин. Їм вдалося забрати рани на оці, які утворилися під час травмування.

За словами отця, Дмитрик дуже важко відходив від наркозу. Організм виснажений, дитина не має сили.

- Він нещодавно перехворів на ГРВІ. Слабенький хлопчик, важко йому дається те лікування. Але ми всі віримо у його зцілення, - наголошує благодійник.

Тепер хлопчик має пройти курс лікування. За станом самопочуття дитини постійно стежать медики. Операцію робили два найкращі одеські професори. Вони, каже священник, дають гарні прогнози на те, що око таки вдасться врятувати.

- Після курсу лікування має бути ще одна операція, із замін кришталика, - каже він. – Витрати також будуть, операційні матеріали, а також перебування дитини у медзакладі.

Мама не відходить від сина, запевняє священник.

- Вона дуже змінилася, це випробування, сподіваємось, вплине на її духовний шлях. Вона не відходила від операційної ні на мить, плакала, молилася, і ми надіємося, що її молитва щира. У неї непросте життя, як і характер. Вона – вихованка дитбудинку, яка не знала ні батьківської любові, ні піклування. За плечима в неї нема нічого – ні постійної роботи, ні будь-якого житла. Єдине її багатство – це син. Ми стараємось зробити все, щоб врятувати хлопчикові зір, - говорить отець Володимир.

Наразі Дмитрик перебуває у одеській клініці. Він уже знайшов друзів та потихеньку звикає до нової лікарняної палати. На подальше лікування, а потім ще й реабілітацію піде не один місяць, а може, і рік. Але шанс є, понад 60% медики дають на те, що дитина зможе самостійно бачити світ.

- Я щиро дякую всім небайдужим людям, які допомагають дитині, чим можуть. Кожна гривня, добре слово та молитва важливі для Дмитрика. Ми стараємось, аби зменшити кількість витрат, підключаючи всі благодійні програми. Але на медикаменти, операційні матеріали кошти йдуть. Цій родині треба допомогти, їм нема, звідки чекати підтримки. Навіть жити нема де, тому хлопчик до клініки проживав у дитячому притулку. Я черговий раз звертаюся до всіх, хто має змогу допомогти у порятунку малечі – будьте милостиві. І нехай кожен, хто простягає руку допомоги, отримає духовне зцілення та Божу благодать!

 

ДОВІДКА

Кошти на лікування Дмитрика можна перерахувати на картку отця Володимира:

4731 2191 1589 0869 Бичак Володимир Степанович

 

Ви також можете здійснити миттєвий переказ коштів прямо на сайті. Операція повністю безпечна та захищена. Інформація про збір допомоги відповідає дійсності та перевірена редакцією.

 

Допомога
* не обов’язково

Безпечна миттєва оплата через LiqPay від ПриватБанк картами Visa або MasterCard

* Комісія з платежів через LiqPay власників карт Visa та MasterCard 0%
icon-pay
Допомога
Сума переказу:
check_circle Дякуємо, за переказ коштів!
Допоможіть поширити інформацію, долучіть друзів до допомоги
Потрібно
0 грн
Зібрано
11540 грн
check Перевірено редакцією
Коментарі (54)
  • Ірина Оленчук

    Мій номер телефону +447963596107 Ірина Оленчку
  • Ірина Оленчук

    Доброго вечора.Чи можна отримати номер телефону отця Володимира? Буду дуже вдячна,мене звати Ірина прізвище Оленчук.
  • Наталя

    Бажаю швидшого одужання малюкові!
  • Руслан Бойкив

    +++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up