Бійці з батальйону "Київська Русь" приїхали подякувати меценатам з Тернополя

Бійці з батальйону "Київська Русь" приїхали подякувати меценатам з Тернополя
Подякувати тернопільським волонтерам та меценатам 7 жовтня приїхали бійці з батальйону "Київська Русь". А саме заступник командира 25-го батальйону "Київська Русь" Роман Семчишин та командир протитанкової батереї Віктор Черній. Вони зустрілися з благодійниками, поспілкувалися з ними і вручили їм подяки, які бійці зробили самі в польових умовах.

- Українська армія утворилася не лише завдяки людям, які воюють, а й завдяки фантастичній волонтерській допомозі мирного населення, - каже Роман Семчишин. – Продукти, одяг, медикаменти, оптичні прилади, навіть  квадрокоптери, які літають, ми маємо завдяки волонтерам. 

Пан Семчишин – львів'янин і саме перебуває вдома у відрядженні. Тому вирішив зустрітися з тернопільськими меценатами та подякувати їм за допомогу. А також підтвердити, що допомога справді надходить бійцям. 
- З міст за межами Київської області найбільшу підтримку ми отримуємо саме з Тернопільської області, - каже він. – Волонтери нам ставили питання, що нам потрібно. Ми про це говорили і вони закривали це питання. Придбали нам шестимісний човен, потужні ліхтарі, які  використовують на блокпостах і можуть засліпити будь-яку мішень. Також нам привозили продукти, форму, в тому числі ту, в яку ми зараз одягнуті. Можу сказати, що наш батальйон забезпечений на даний момент дуже добре. Ми коли рушали на схід, хотіли тримати марку, щоб наша армія не виглядала босяками. Але побачили зворотню ситуацію, добрі люди забезпечують військових. 


Батальйон "Київська Русь" воює у Дебальцево, додає Роман Семчишин.   Зараз там ситуація стабілізувалася. 
- Там утворилася лінія фронту і ми її тримаємо, - каже чоловік. - Проводимо розвідки чи нема завдання її проривати. 
До слова, у батальйоні "Київська Русь" воюють і тернополяни. Всі вони живі та здорові, розповідає пан Семчишин. Тай взагалі батальйон не поніс великих втрат. За півтора місяця боїв загинули четверо чоловік. 
- У нас набраний доволі великий колектив, тобто його чисельність вже ближча до полку, ніж до батальйону, - каже співрозмовник. - Ми не дуже кричимо про себе, а більше діємо. Не той батальйон кращий, в якому багато загинуло, а той котрий виконав завдання. 
Роман Семчишин також додає, що батальйон створений у червні з нуля. Спершу він готувався до ведення бойових дій, які не передбачали потреби у важкому озброєнні. Але згодом виникла потреба все змінювати. 
- Зараз у нас є все  озброєння, яке існує в українській армії, - каже заступник командира. – У нас є танки, БМП, зенітні установки, ракетні протитанкові комплекси, крупнокаліберні кулемети, міномети, автомати. За нами історична правда,  бо ми на своїй землі! Бойовий дух у бійців високий. Бажання повернутися додому конвертується в бажання знищити ворогів. 

Відео дня

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up