Партнер рубрики Криза в Україні

Транспорт тернополян забиратимуть для порятунку жителів Донбасу

Транспорт тернополян забиратимуть для порятунку жителів Донбасу
Верховна Рада прийняла у першому читанні проект закону, що дозволить залучати транспорт громадян для виведення населення із зони надзвичайної ситуації.

Законопроект № 4554-а підготовлений Державною службою надзвичайних ситуацій.
Метою проекту є встановлення правових засад залучення транспортних засобів для вивезення населення із зони надзвичайно ситуації та районів можливих бойових дій.
Про це повідомляє сайт Верховної Ради.

“Законопроект врегулює питання реєстрації та видачі посвідчення водіям про залучення їх транспортного засобу для вивезення населення з небезпечних районів. Також реалізація акта дозволить врегулювати питання компенсації вартості послуг і розмір витрат власнику транспортного засобу”, - зазначив голова ДСНС Сергій Бочковський під час розгляду законопроекту у парламенті.

Читайте також: Тернопільські бізнесмени шкодують техніку для військових

Так, якщо місцева адміністрація звертається до громадянина з проханням залучити його транспортний засіб для перевезення людей, власник може перевезти людей самостійно. Якщо ж він лише надасть автомобіль, йому буде видано посвідчення про залучення транспортного засобу для вивезення осіб.

Власнику автівки буде компенсовано всі фактичні витрати: робочий час, витрати на пальне, тощо.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up