І СOVID не пройде? Ми перевірили, як у тернопільських поліклініках дотримуються карантину (ВІДЕО)

І СOVID не пройде? Ми перевірили, як у тернопільських поліклініках дотримуються карантину (ВІДЕО)
  • Від початку пандемії в поліклініках Тернополя мали запровадити посилені карантинні вимоги, аби уникнути нових випадків захворювань на COVID-19.
  • Всім, хто заходить в приміщення, мають міряти температуру, дозволяють заходити лише в масках. А ще мають попередньо складати електронні графіки відвідування лікарів, аби уникнути скупчень у коридорах.
  • Чи насправді в поліклініках дотримуються цих правил і чи не є заклади вогнищами розповсюдження коронавірусу, перевірили журналісти «20 хвилин». Дивіться відео.

Наш журналіст відвідав різні поліклініки Тернополя та побачив, що не у всіх міряють температуру, не всі відвідувачі носять маски, та й дистанцію тримають також не всі. Люди неохоче говорили на камеру. Тож при зйомці ви на частині відео можете не побачити облич. 

Поліклініка лікарні №3

Зранку 8 квітня ми відвідали поліклініку комунальної лікарні №3, що розташована на масиві «Дружба».

Відео дня

Одразу на вході зустріла медсестра, виміряла температуру та поцікавилася, до якого лікаря йдемо. Коли ж почула, що журналісти, дозволила пройти далі.

У поліклініці чисто, і людей небагато, принаймні об 11.30. Пацієнти та працівники у коридорах в масках.

Але на першому поверсі біля кабінету флюорографії чекали шість пацієнтів. Медсестра розповіла, що вони мають попередньо записуватися на прийом. Але деколи приходять без запису, тож утворюється жива черга. 

До того ж, не всі дотримувалися дистанції. Ті пацієнти, які стояли, були на певній відстані від сидячих, які були дуже близько один до одного.

Поліклініка на вулиці Князя Острозького

У поліклініці на вулиці Князя Острозького також на вході зустрічає працівниця. Вона міряє температуру людей та запитує, до якого лікаря прямуєте.

У цьому закладі людей у коридорах більше. Переважно старшого віку. Одягають маски неправильно, лише прикриваючи рот, або ж і взагалі приспускають їх на підборіддя, чекаючи в черзі.

Одна з відвідувачок розповіла, що чекає на прийом до лікаря недовго, 15 хвилин. Попередньо на прийом не записувалася, адже їй пояснили, що вона раніше відвідувала цього лікаря за попереднім записом і ще протягом десяти днів може приходити до фахівця без запису.

Навіть попри те, що в лікарні було більше людей, всі вони тримали дистанцію та по можливості сідали на окрему лавку.

У реєстратурі зауважили: для того, щоб потрапити на прийом до лікаря, попередній запис не є обов’язковим.

А от це дуже важливо! Адже завдяки електронному запису можна розмежувати потоки людей, а не збирати всіх у коридорах. 

Поліклінічне відділення міської лікарні №2

Тут працівниці, яка міряє температуру, на вході не було. 

За день до того ми також відвідували поліклініку лікарні №2. Тоді працівниця була та вимірювала температуру всім, хто заходив.

Однак сьогодні ми її не побачили навіть коли за 20 хвилин виходили з закладу.

Найбільше пацієнтів на четвертому поверсі.

Як розповіли в реєстратурі, саме тут здійснюють прийом сімейні лікарі та, якщо це необхідно, дають направлення до інших спеціалістів на певний день.

Саме в цій поліклініці ми побачили найбільше пацієнтів. Тут же і найбільші черги. До того ж, багато старших людей ігнорують карантинні вимоги та одягають маски, закриваючи лише рот.

Біля поліклініки функціонує і відділення жіночої консультації, куди нас так і не впустили. Медичний директор з дитинства та пологової роботи Ольга Сидорчук мотивувала своє рішення тим, що наш візит не узгоджували, а тому дозволити робити світлини та відео вона не може. Хоча читачки в повідомленнях редакції писали, що вагітних у коридорах щодня багато, і всі вони мусять чекати в чергах тривалий час. 

Ми хотіли переконатися, чи це правда. Однак пані Сидорчук, напевно, вирішила, що ми прийшли до неї додому, а не в лікувальний заклад, який є публічним місцем. Зрештою, нагадаємо, що журналіст має право на отримання, збирання та поширення інформації. Усіх обмежувальних заходів він дотримувався. У відповідь посадовець лиш запевняла, що черг нема, усі приходять за попереднім записом, однак переконатися в цьому навіть у своєму супроводі не дала. 

Медичний директор також зауважила, що практично у всіх чоловіків, які заходять у відділення жіночої консультації, вимагають обстеження на COVID-19.

Нагадаємо, що днями стало відомо про смерть породіллі у обласному перинатальному центрі. Тож дуже важливо, аби в жіночих консультаціях виконували рекомендації та робили все можливе для того, щоб уникнути скупчення вагітних. 

Чи доводилося вам у період пандемії відвідувати поліклініки? Чи дотримуються там карантинних вимог, чи роблять все можливе, щоб уникнути скупчення людей? Напишіть про це у коментарях. 

 

Читайте також:

Знайомі казали: «Не роби дурниць». Мені 87, і я не побоялася вакцинуватися від COVID
Як і де вакцинують тернополян старших за 60 та до кого можуть приїхати додому

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олександра Гриб

    Сьогодні здавала у 2 поліклініці ПРЛ тест. Дивно було бачити лікаря , який займається такою небезпечною роботою, в масці, яка прикриває лише рот. Чи вони безсмертні, чи я чогось не розумію!?
  • Світлана Велюш Данилюк

    В поліклініці на Острозького не видають ліканяних ,,листків непрацездатності .тільки довідки ,які не оплачує фонд соціального страхування .Кажуть що потім їх обміняють на лікарняні ,але коли ??????
    Як жити людям ??
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Тернопільщині відкрили туристичний сезон 21:04 Як тернополяни називали дітей у квітні — найпопулярніші імена хлопчиків і дівчаток 20:00 Куди піти, що подивитися у Тернополі 11-12 травня 19:02 Як буде тривала тривога, випускникам доведеться вдруге проходити тестування Від читача 11:52 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:00 Євробачення 2024: під яким номером виступатимуть alyona alyona і Jerry Heilу в гранд-фіналі і де дивитися 17:00 На Тернопільщині НАБУ викрило розтрату 8,3 млн грн Держрезерву 16:05 У Тернополі перед похороном захисника в могилі виявили гранати часів Другої світової 15:34 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (Новини компаній) 15:05 У Тернополі двом матерям-героїням вручили сертифікати на квартиру 14:35 «Вони захищали Україну, а ми прикрашаємо»: рідні загиблих захисників висадили алеї з квітами photo_camera 13:54 У тернопільських парках почали працювати атракціони (ціни) 12:51 Біля «Росинки» авто злетіло з дороги: загинув чоловік play_circle_filled 12:20 На фронті загинули Герої з Тернопільщини Олександр Замараєв і Антон Білик 11:45 Зниклу жительку Вишнівця розшукує поліція 11:10 До 9 років тюрми засуджено чоловіка з Тернопільщини, який до смерті побив односельця 10:30 Із 13 травня частково перекриють рух транспорту на Микулинецькій 09:50 До Дня матері у Тернопільській громаді проведуть понад десяток заходів 09:30 Зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Тернополя (партнерський проєкт) 09:09 На Ставі рятували людину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up