Я успішна! Тернополянка працювала медсестрою, а зараз має власний салон краси

Я успішна! Тернополянка працювала медсестрою, а зараз має власний салон краси
  • Тернополянка Марія Макарчук вже три роки керує одним з найпрестижніших салонів краси в Тернополі. Мало хто знає, що шлях до такого успіху був непростим, а для того, щоб відкрити власну справу, довелось працювати і працювати...
  • "20 хвилин" продовжує серію публікацій про власниць бізнесу під назвою "Я успішна". 

—  У квітні буде вже три роки з дня відкриття салону. Інколи мені не віриться, що я це зробила, що усе вдалось. Але це не просто так, мало хто знає скільки роботи стоїть за всім цим, —  каже власниця салону "MM STUDIO" Марія Макарчук. 

Понад 10 років жінок працювала медичною сестрою у Тернопільській обласній лікарні. Під час декретної відпустки допомагала чоловікові у роботі на ринку.  А коли із декрету повернулась на роботу в лікарню, зрозуміла, що це не те, чим вона хоче жити та почала втілювати мрію в реальність. Успішний бізнес жінка поєднує з вихованням 10-річного сина. Вона каже, що якщо є бажання, то можна встигнути усе. На те ж і є жінки. 

—  Я завжди думала, що у мене буде власна перукарня і я буду робити зачіски. Вийшло трішки не так. Починалось все з того, що я вирішила піти на курси нарощення вій. Потім два роки брала кабінет в оренду в одному з салонів Тернополя. Перший рік було важко, бо роботу медсестрою я не залишала. Було таке, що одразу після нічної зміни в лікарні, я ішла в салон, бо мала записи. І фізично, так, це втомлювало, але я знала заради чого я все це роблю, —  ділиться співрозмовниця. 

Відео дня

За словами жінки, задоволені клієнтки —  це те, що завжди додавало натхнення. 

—  Я отримувала задоволення від того, що людина підіймалась з мого крісла і одразу більше подобалась сама собі. Мені безмежно подобається створювати оцей "Вау-ефект", робити жінок впевненішими, щасливими  —  розповідає вона. —  Тому і вирішила, що потрібно іти далі та працювати у власному салоні. 

Зняла приміщення, яке облаштовували вдвох з чоловіком

Марія Макарчук розповідає, що довго не наважувалась повністю покинути медичну сферу, а коли таки вирішила, що більше в лікарню не повернеться — поставила собі за мету за два роки відкрити власний салон. І їй це вдалося. 

 —  Хотілось мати свою справу, не залежати від чоловіка, не працювати на власника салону, в якого орендуєш кабінет. Тому в один вечір я просто все розписала та взялась за роботу. Спочатку ми знайшли приміщення на "Дружбі", я подивилась його і наче все нормально, ми дали завдаток, але душа до нього не тяжіла. А потім випадково чоловік натрапив на приміщення на Глиняній. Звісно, я б хотіла працювати десь в центрі, але коли я побачила його, то все було наче з моєї уяви: великі вікна та коричневі двері, —  говорить вона. 

Мрія виявилась мрією лише зовні. Оскільки до салону там був магазин роботи перед відкриттям було дуже багато.

—  Ми вдвох з чоловіком фарбували стіни, я надягала капелюх із газети і сама бралась за фарбування. Чоловік сам робив чимало меблів для салону. Ремонт допомагали робити друзі чоловіка, —  говорить жінка.  —  Чи багато грошей потрібно щоб відкрити салон? Не знаю чи багато, але вкладати потрібно у кожну справу. Поки я робила процедури, коли була на оренді, підзбирувала кошти. Я знала, що нічого не буває одразу. Салон облаштовували поступово: я заробляла і перекривала витрати.

Правильна команда — ось що головне 

Перед тим, як відкривати салон, жінка почала збирати команду. Коли студію відкривали, працівників було четверо. Зараз працівників 11, але Марія досі продовжує і сама працювати.

—  Я знаю випадки, коли люди, які відкрили салон, самі вже не хочуть працювати. Але це не про мене. Я можу взяти вінника і підмести, коли потрібно, зрозуміло, що виконую чимало менеджерської роботи і разом з тим продовжую приймати клієнтів, —  розповідає власниця салону. —  За три роки у нас звільнилось лише троє працівників. І то лише через власні сімейні обставини. Такого, аби люди приходили-йшли немає. Не знаю, чи мені вдається їх згуртовувати, чи вони самі просто класні люди, але колектив у нас дуже дружній. В нас мета —  бути командою і "тягнути" в одному напрямку, а не кожен в свій бік. Ми одразу домовились, що працюємо чесно, не ображаємось на правду, допомагаємо один одному. Ще є таке правило: не обговорювати інші салони. А для чого? Люди приходять до нас відпочити. Тому популярні теми для розмов: коронавірус, моді і погода.

"Здається, що мої клієнти найвибагливіші"

На запитання "Чи вибагливі ваші клієнти?", Марія Макарчук посміхається. "Мої —  найвибагливіші", —  жартує вона. І переконує, чим вибагливіші клієнти, тим більше стимулу рости. 

— У мене є люди, які приходять по 5 років. І не залишають мене, отже я таки відповідаю їх вимогам. А на початку вони могли продивлятись кожну війку, чи правильно все ти їм зробила, —  каже вона. —  Були клієнти, яких я не могла взяти на той чи інший день, бо у мене все "забито", і відправляла їх до іншого майстра з мого салону, а вони дивились з недовірою, бо дівчатка щось по-іншому робили із процесів. Я була впевнена в тому, що вони усе зроблять ідеально, бо я завжди кажу: Ти можеш робити по-своєму, але зроби це добре.

Власниця салону ділиться, що бути керівником —  це ще й неабияка відповідальність. Адже ти повинен думати про все: оренда, реклама, зарплата, прибирання, комунальні платежі і найголовніше —  кожен клієнт.

Успішна бізнес-леді, дружина та мама

У Марії Макарчук 10-річний син. Жінка каже, що якщо є бажання та підтримка, поєднувати роботу та сім`ю можливо.

—  Так, я справді дуже багато часу проводжу на роботі. Звісно, зараз вже трохи по-іншому все, а коли лише відкривала салон, то боялась, що можу пропустити якісь моменти в тому, коли син дорослішає. Але, Слава Богу, цього не сталось. Він завжди усе розуміє і ділиться всім зі мною. —  каже жінка. —  Дуже багато тут також означає підтримка чоловіка.  У нього своя справа, в мене своя. Він мене підтримує —  я підтримую його. Взагалі, я не знаю чи зважилась би коли-небудь на такий крок. Так і будується, мабуть, справжня сім`я. Важлива також підтримка та розуміння батьків. У мене це є і я щаслива. Бо коли маєш підтримку, можна і гори перевернути. 

Читайте також: 

Я успішна! Разом з мамою відкрили перший магазин екотоварів: історія успіху тернополянки

Я успішна! Тернополянка Інна Бучинська вміє зробити домашніх улюбленців красивими

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Galuna Dobrovolska

    Молодець..Якщо за твоєю спиною тебе обговорюють, це означає що ти робиш все правильно . Вдячних тобі клієнтів.
  • Ирина Окунь

    Якоï ще зарази мусить послати бог на людей, щоб вони зрозумiли нарештi, що праця медсестри та доярки мусить  цiнуватися та оплачуватися бiльше, нiж праця всiляких салонiв краси, та шлюх.🙈👿
  • Марія Пєх

    Наша Марія молодець

    Бажаємо ще більше успіху

    Любимо і радіємо разом з тобою

    Так тримати💐💐💐
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up