Я все одно знайду лікаря, який врятує Софійці ніжку: тернополянка бореться за здоров'я шестимісячної донечки

Я все одно знайду лікаря, який врятує Софійці ніжку: тернополянка бореться за здоров'я шестимісячної донечки
  • Тернополянка Марія бореться за здоров’я 6-ти місячної донечки Софійки, в якої вроджена вада розвитку правої ніжки.
  • Щоб врятувати Софійцці ніжку, жінка консультувалась з лікарями восьми країн світу, перечитала безліч медичних книг та інтернет-сторінок і незабаром готується до операції.
  • Як не втратити віру, коли здавалося б виходу із ситуації немає, пані Марія розповіла “20 хвилин”

З пані Марією (ім’я змінено з етичних міркувань - прим. ред.) зустрічаємось в одному із міських парків. Вона привітно посміхається та просить не називати її імені, бо страшенно не хоче, щоб її жаліли.

У возику - маленький клубочок маминого щастя - 6-ти місячна Софійка. Блакитні-блакитні оченята. Дівчинка дуже рухлива. Дитина одразу посміхається, коли бачить навіть незнайому їй людину.

- Софійка у нас завжди така, - дуже любить дітей її віку, любить, коли з нею розмовляєш як з дорослою, - говорить Марія, - Ми вчора гуляли з хлопчиком її віку, то мені аж дивно було як це дитина була така спокійна.

Відео дня

Коли буде Софійці 16 - то запитає: - Мам, а чого ти тоді здалась? А я що їй відповім?

Марія народила донечку, коли їй було 27. Лікарі повідомили діагноз дитини “вроджена вада розвитку кістково-суглобової системи нижньої правої кінцівки” , коли жінка ще була вагітна, але вже тоді вона знала, що зможе перейти всі труднощі, щоб вилікувати малятко.

- Для мене дуже важливою була підтримка чоловіка і близьких людей, - говорить пані Марія, - звичайно були думки, “чого це зі мною”, але коли донечка почала рости, ми з чоловіком переконались, що в неї обов’язково будуть розвинені якісь інші чуття або якості.

Жінка переконана, що все, що доводиться пережити - обов’язково має чогось навчити кожного із нас.

Не погоджується на штучний протез

Пані Марія розповідає, що у пошуках рішення із найкращим лікуванням консультувались із лікарями з Києва, Харкова. Телефонувала в лікарні в Бельгії, Росії, Білорусі, Америці, Литві, Польщі. Немає ситуацій, з яких неможливо знайти вихід, переконана жінка.

- Нам, на щастя, ніхто з лікарів не сказав прямо, що не можна нічого зробити, - говорить Марія, - але не раз казали, що краще припинити пошуки і зробити штучний протез.

Пані Марія під час розмови показує відео на телефоні, де у людей протези, створені з допомогою сучасних 3D технологій.

- Ви подивіться до чого вже наука дійшла, - каже мама Софійки, - а що буде ще за 10-15 років? Саме тому я не можу дозволити зробити штучний протез. Слава Богу, що не треба колінний суглоб ставити штучний.

- На операції донечці мають порівняти кістки, з вивихом ми ще не вирішили що робити, недавно ми зробили знімок, який показав, що суглоб є і штучного теж не треба, - каже жінка.

Болить серце, коли матері опускають руки, а страждають діти

Пані Марія розповіла, що за ніжку Софійки буде боротись всіма силами.

- Я зустрічала матерів, які просто роблять вигляд, що проблеми нема, залишають все як є, пливуть за течією. Але страждають у тому випадку і вони, і діти, - ділиться мати Софійки, - але я знаю також багатьох матерів, в яких ситуація виглядала ще гіршою, а зараз дітки здорові, активні та живуть повним життям. 

За словами пані Марії, донечка - найголовніше, що є у її житті, і хоча дитина займає дуже багато часу та сил через свою дивовижну енергійність та непосидючість, жінка докладає усіх сил, щоб поставити дитину на ноги. 

Редакція "20 хвилин" бажає Софійці та її мамі здоров'я та втілення усіх планів у життя. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up