Подерті крісла, вода, що крапає на голову і хамство водіїв - що обурює тернополян в маршрутках

Подерті крісла, вода, що крапає на голову і хамство водіїв - що обурює тернополян в маршрутках

Бруд у салонах та поламані маршрутки, хамство водіїв та їхнє «шумахерство» - це все на фоні чергового прогнозованого подорожчання проїзду, яке тернополянам анонсують вже не вперше. Ми послухали думку тернополян та адресували всі скарги до чиновників. Але ті запевняють: до них городяни на транспорт… практично не скаржаться

Подерті крісла, вода, яка крапає на голову, брудні салони і хамство водіїв. А ще – технічна несправність автобусів та повна їх відсутність після 20.00 – особливо у напрямку «Східного». Не забули городяни й про «шумахерів» за кермом, які перевищують швидкість, підрізають інших водіїв, часто наражаючи пасажирів на небезпеку. Це те, що найбільше не влаштовує городян у тернопільських маршрутках. І це все – на фоні чергового подорожчання проїзду, який нам прогнозують вже від початку нового року.

В управлінні транспорту і зв’язку міськради за технічний стан маршруток кивають у бік перевізників. Наголошують: за порушення правил руху мають карати виключно поліцейські.

Корисне посилання

Актуальні ціни на ЗИМ у Тернополі на Automoto.ua.

На Автовокзал? Ніжками…

Відео дня
  • Затрималася на роботі, їду 13-м, на вул. Крушельницької сів чоловік з валізою, мабуть, на Автовокзал, - пише до редакції тернополянка Олена Терлецька. – 13-й на Автовокзал їздить тільки до 17.00, але не всі про це знають. В Центрі маршрутка була о 20.00. І водій питає чоловіка з валізою, мовляв, куди їдете. Той відповів: «На Автовокзал». Водій каже, що не їде туди і поцікавився у керманича, чим йому дістатись до потрібного місця. Відповідь мене просто вбила: «Ніжками».

Жінка каже, що не витримала і втрутилась в розмову. Намагалась заперечити водієві і згадала про 20-ту та 22-гу маршрутки, які курсують до кінця зміни в напрямку Автовокзалу.

  • Водій мені: та вони вже давно сплять! Нічого туди вже не їде, - пригадує жінка. - А на годиннику тільки восьма вечора. Нехай влітку – можна й пішки пройтись. А взимку як? Виходить, або таксі, або пішки. То навіщо тоді такий громадський транспорт? І про кого думали чиновники, розробляючи маршрути? Не думаю, що після 17.00 з Автовокзалу не відправляється жоден автобус. То як туди дістатись?

30 листопада мешканці «Східного» стали свідками, як на вул. Лесі Українки пасажири штовхали 12-ту маршрутку, аби та завелась. І надіслали цьому фотодокази до редакції. Читач Юрій обурюється, чому пасажирів возять поламані маршрутки? Хто за це відповідає? 

Дощ із даху. Хто випустив на рейс?

- 27 листопада зайшла в маршрутку № 22, вона була переповнена, проте звільнилось одне місце і я сіла туди, - розповіла тернополянка Тетяна. - Але сидіти там було неможливо, тому що на голову крапала вода. На верху маршрутки темна мокра пляма від вологи. Оскільки надворі мокрий сніг та дощ, пошкоджений дах протікає. Хто випустив такий автобус на рейс? Чи це вже норма?
Це не маршрутки, а «скотовозки», переконаний наш читач Артур. «А низькопідлогові новенькі автобуси, як у Львові, ми не побачимо, допоки будемо терпіти ці маршрутки, як колись терпіли пижики», - переконаний чоловік.

- В Тернополі в міській раді сидять тільки "заробітчани", які думають про свою кишеню, а не про людей, - пише Діонісій. – А справність і графіки руху їм до дупи.

Марія Василишин скаржиться, що після 17-18 год. з «Дружби» не виїдеш та й в цьому напрямку не дістанешся – хіба тролейбусом. Сумно, пише жінка, ця частина «Дружби» густо населена.

  • Хамство водіїв, скрипіння при гальмуванні, бруд в салонах. На черзі - звернення міської влади до громадян про чергове підвищення вартості проїзду із метою покращення умов перевезення – таке вже було у 2016 році. Купуємо попкорн і займаємо місця в залі! - іронізує в коментарях на сайті «20 хвилин» читач. 

Треба шукати, чим їх замінити

Загалом на сайті було жваве обговорення якості проїзду в маршрутках. Говорили про старі маршрутки, вщент набиті людьми, транспорт, який буквально розвалюється на ходу та сперечались, що не відміняти маршрутки потрібно чи збільшувати вартість проїзду в існуючих, а думати та шукати шляхи, чим їх замінити. І не забувати про альтернативу для пасажирів.

  • Під словом "зробити" я маю на увазі щось змінити, зробити так, щоб ми отримали нові маршутки, а не це лайно, - пише тернополянин Петро Білецький. - Подивитися на інші міста, в яких немає таких проблем. Там люди не мовчать, і тому їздять на нормальних маршутках. А нам досі підсовують криво зроблений кронштейн з китайським валідатором на рядянській ДСП зі словами "впроваджуємо інновації».

Обурюють городян і непрацюючі монітори, які мають інформувати про час приїзду маршрутки.

  • Якщо з міського бюджету це оплачується, то не зрозуміло за що, - пише тернополянин Андрій Вацик. - Бо монітор, який на зупинці біля Збаразького кільця на «Східному», наприклад, систематично не працює. Або «зависає», при цьому дезінформуючи пасажирів.

А тим часом зросте вартість проїзду

Рішення про підвищення тарифу при розрахунку готівкою не прийнято. Але цей крок неминучий, кажуть у міськраді

Процес оформлення та видачі електронних квитків триває. Понад 55 тис. тернополян вже подали документи на оформлення електронного квитка, з яких виготовлено майже 50 тис. квитків, повідомила начальник прес-служби міськради Мар’яна Зварич.

  • В даний момент рішення щодо підвищення тарифу при розрахунку готівкою не прийнято, проте цей крок неминучий, - запевнила Мар’яна Зварич. - Тому радимо тернополянам оформити електронний проїзний квиток, щоб оплачувати за проїзд у громадському транспорті за зниженим тарифом.

Нагадаємо, "Картка тернополянина", передусім, дає змогу оплачувати за проїзд у громадському транспорті безконтактним способом. Як пояснили у міськраді, зараз вона діє, як електронний квиток. Далі до цієї "Картки тернополянина" будуть підключені інші муніципальні послуги, наприклад, запис на прийом до лікаря тощо.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Руслан

    неприйнятно дерти за кусок пластику десятикратну суму
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:01 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up