Поки маршрутки страйкували, тролейбусники за день заробили вдвічі більше

Поки маршрутки страйкували, тролейбусники за день заробили вдвічі більше
  • 10 січня тернопільські тролейбуси перевезли близько 70 тис. пасажирів. Зазвичай їх вдвічі менше.
  • У місті працювали 54 тролейбуси, з них 29 «гармошок».
  • Скільки саме заробили, в КП "Тернопільелектротранс" не кажуть. 

Лише за день страйку маршруток, тролейбусники зуміли перевезти вдвічі більше пасажирів, відповідно, вдвічі більше заробили.

Проте підприємство і досі залишається збитковим. І «допомагає» в цьому десятивідсоткове подорожчання електроенергії від Нового року. Доведеться економити, в тому числі й урізати зарплати працівникам, нарікає директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх. Але зарплату водіїв тролейбусів не чіпатимуть – вони й надалі зароблятимуть по 15-20 тис грн. у місяць.

Корисне посилання

Актуальні ціни на ЗАЗ у Тернополі на Automoto.ua.

- Вчорашній день показав, що КП «Тернопільелектротранс», закуповуючи великогабаритну техніку і переймаючи досвід закордонних колег, йде правильним шляхом, - каже Андрій Мастюх. - Враховуючи, що значна кількість автобусів «стояла», ми справились з перевезенням пасажирів. Єдине, не змогли забезпечити перевезення у масивах, де немає тролейбусних ліній. Цей день показав, що муніципальний транспорт є надійним, і наш колектив справився із завданням.

Відео дня

Збоїв у системі оплати проїзду не було, стверджує директор КП «Тернопільелектротранс». 11% пасажирів скористались системою безготівкового розрахунку.

- 10 січня містом курсували 54 тролейбуси, з них 29 - «гармошок», - каже Андрій Мастюх. - Ми змушені були зробити деяку рокіровку – на маршрутах, де малі тролейбуси не могли вмістити всіх пасажирів, на рейси вийшли «гармошки».

Виручка за день подвоїлась, каже пан Мастюх. Проте точної цифри, скільки саме за день страйку маршрутників заробили, він не називає.

- Якщо зазвичай в день ми перевозимо близько 30-40 тис. пасажирів, в цей день їх було вдвічі більше, - каже Андрій Мастюх. – Однак, міський електротранспорт і надалі залишається збитковим.

Зменшення кількості транспорту в Тернополі - це зменшення навантаження на дороги і  покращення екології, адже поменшало шкідливих викидів у повітря, каже пан Мастюх.

- Вчорашній день показав, що пора переходити на великогабаритний транспорт із зменшенням кількості малих автобусів щонайменше у двічі, - вважає Андрій Мастюх. -  Це комплексний підхід, який повинен тягнути за собою регулювання графіків руху, напрямків, кількості одиниць, місць для відстою тощо. А щодо доходів - якраз електронна система легалізовує кількість платного пасажира, навантаження на зупинки, маршрути, напрямки – словом, пасажиропотік. Прекрасно розумію, що грати за правилами не всім підходить і це природньо...

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • тойво

    ТЕТ хїай би краще оптимізував рух троліків.в середині дня немає змісту ганяти туди сюди майже пусті 3,4,5,7,8 троліки.електрики купу спалять,а не зароблять майже нічого.

    7 до епіку можна і в вихідні пускати в цей час туди багато народу ходить.
  • Olga Tanina

    В Одесі вже по 7 грн, а у Вінниці 6 грн
  • Olga Harkovaya

    в Рівному  Миколаєві 2 грн проїзд і не збитковий ,а в Тернополі  збитковий

    по3 грн
  • Інна Олексишин

    Давно пора проводити тролейбусну лінію в Пронятин
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up