Чергова аварія на Чистилівському перехресті. Чи стане воно безпечним?

Чергова аварія на Чистилівському перехресті. Чи стане воно безпечним?
  • Лікарі швидкої на місці надавали допомогу всім, хто був у трьох автівках. Найбільше постарждав водій Opel.
  • Коли злощасне перехрестя, де часто трапляються аварії навіть зі смертельними наслідками, таки зроблять безпечним?

Знову аварія на перехресті Біла-Чистилів. Від удару автомобілі порозкидало, загалом «постраждали» три легківки. Про це «20 хвилин» розповів очевидець ДТП, читач Максим.

Тернополяни у групах у вайбер також поширили відео наслідків ДТП.

Як з’ясувалось, на перехресті зіткнулись три авто. Від удару Renault злетіло в кювет,  Opel вилетів на зустрічну смугу, де вдарив ще й Honda, що рухалась в напрямку «Подолян».

Відео дня

Потовчений транспорт, травмовані люди

— Близько 9 ранку надійшло повідомлення до поліцейських про ДТП на автодорозі Броди-Тернопіль та Обхід міста Тернополя, — повідомив заступник начальника відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Андрій Василик. — На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка досі там працює.

За попередніми даними, водій Opel рухався в напрямку Тернополя з боку Івачева. Не надав перевагу в русі Renault, водій якої рухався головною дорогою. У результаті зіткнення останній вилетів на узбіччя. Opel відкинуло на автодорогу, що на «Подоляни», де в той час проїжджала  Honda — зачепив і це авто.

— У результаті ДТП водій Opel  отримав травму ноги, — кажуть у поліції. — Іншим учасникам ДТП швидка на місці надала допомогу, їх не госпіталізовували. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.. 286 Кримінального кодексу України. Обставини та причини ДТП з’ясує слідство.

Чому нема світлофора

На цьому перехресті надто часто трапляються ДТП, причому з тяжкими наслідками. Вже роками, щойно трапляється серйозна ДТП, посадовці різних рівнів та структур говорять про необхідність зробити його безпечним. У поліції ж наголошують: причиною більшості ДТП, які трапились на злощасному перехресті, було елементарне недотримання правил руху та проїзду перехресть.

Коли ж таки облаштують там обіцяний світлофорний об’єкт і зроблять дорогу безпечною, ми поцікавились у Службі автомобільних доріг в області.

Буде дворівнева розв’язка. Але коли?

Там наголосили, що вже виконали вимогу Національної поліції і встановили на перехресті Біла-Чистилів усі необхідні дорожні знаки. Також нанесли відповідну розмітку: стоп-лінії та написи «Stop».

— Укравтодор у рамках програми Президента України «Велике будівництво» планує провести реконструкцію автомобільної дороги державного значення Р-39 Броди – Тернопіль, яка вирішить проблему із переїздом перехрестя Біла–Чистилів комплексно, — повідомив начальник Служби автодоріг в області Микола Довгошия. — Зокрема, передбачено влаштування на цьому місці дворівневої транспортної розв’язки, котра забезпечуватиме з’їзд також на проєктовану II чергу обходу м. Тернопіль.

На замовлення Служби автомобільних доріг у Тернопільській області наразі розробляють проєктну документацію на реконструкцію автомобільної дороги державного значення Р-39 Броди – Тернопіль, до якої увійде дворівнева розв’язка на перетині з об’їзною дорогою Р 41.

— У даний час розглядаються різні варіанти влаштування транспортної розв’язки в різних рівнях на перетині автомобільних доріг загального користування державного значення Р-39 Броди – Тернопіль та Р-41 Обхід м. Тернопіль, — повідомив Микола Довгошия. — Наразі виготовляється техніко економічне обґрунтування. Це перша стадія проєкту реконструкції. ТЕО потрібно для встановлення меж земель необхідних для дворівневої розв’язки а також визначення її моделі.

Коли це все з’явиться на перехресті і воно нарешті стане безпечним, дорожники не говорять. Кажуть, фінансування нема, тому говорити про це завчасно.


Читайте також:

Аварії на перехресті Біла-Чистилів: 4 загиблих, 8 травмованих

Проєкт за мільйон, або Чи стане цьогоріч смертельне Чистилівське перехрестя безпечним
ДТП у передмісті Тернополя: жінка загинула, п’ятеро осіб травмовані

Наслідки аварії у Білій: в одну мить жінка втратила чоловіка та маму

Скільки ДТП і смертей має ще бути, щоб на перехресті Біла-Чистилів встановили кільце?

Чи можна облаштувати кільце на перехресті Біла-Чистилів і як це зробити – експерти

ДТП на перехресті Біла-Чистилів, в якій загинули чоловік з тещею: водію дали «умовно"

Як дадуть раду з ДТП і смертями на перехресті Біла-Чистилів

На перехресті "Чистилів-Біла" знову аварія. Зіткнулись чотири авто

На перехресті Біла-Чистилів аварія: легківка потовчена, бус перекинувся

Аварії на перехресті Біла-Чистилів: 4 загиблих, 8 травмованих

На перехресті з дорогою Обхід Тернополя Audi A6 зіткнулося з вантажівкою: є постраждалі

Двох травмованих в аварії на перехресті між селами Біла та Чистилів забрала швидка

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (66)
  • Читач63

    Там є такі жителі на чорному ауді, що для них не існує знаків, розмітки і взагалі враження що безсмертні. В Білій де 2 смуги в кожному напрямку, йде на обгін через подвійну смугу по зустрічних (є відео).А ви кільце-кільце. Такий вас і на кільці препечатає до бордюрів, ще гірше буде
  • Читач63

    Не пишіть "зробіть кільце", краще вчіть ПДР !
  • Бодя Олегович

    Дотримуйтесь ПДР!
    Інших варіантів не існує....
  • Тарас Ступень

    Зробіть кільце !!!!!!!!!!!

keyboard_arrow_up