"Є третя особа, яка причетна до бійки і яку приховують": батьки загиблого Віталія Гнатишина про справу


"Є третя особа, яка причетна до бійки і яку приховують": батьки загиблого Віталія Гнатишина про справу
  • Судове засідання у справі вбивства Віталія Гнатишина, яке мало відбутися 10 липня, перенесли на 24 липня. 
  • Новий прокурор із матеріалами справи ознайомилась, а от ще один захисник обвинуваченого Сергія Терендеха не встиг. 

На попередньому засіданні 24 червня повідомили про те, що у справі змінили прокурора. Новий на засідання не з'явився, оскільки був у відпустці. Також у обвинуваченого Сергія Терендеха ще один адвокат. На пару з Юрієм Демковичем працюватиме Володимир Твердохліб.

На сьогоднішньому засіданні мали розглядати клопотання адвоката ще одного обвинуваченого Володимира Біляшевича про визнання недопустим висновку експертизи зброї та визнання недопустим висновку судово-медичної експертизи. Проте засідання перенесли, оскільки новий захисник Терендеха не ознайомився із матеріалами справи. 

Як зазначила новий прокурор Ірина Єдинак, зі справою вона уже ознайомилась в повному обсязі. 

Відео дня

Також сторона потерпілих взяла ще одного адкоката. Захисник представлятиме інтереси старшого брата Віталія, який у справі проходить теж як потерпілий. 

Після засідання батьки Віталія Гнатишина прокоментували те, що засідання знову перенесли.Вони переконані, що судовий процес хочуть зятягнути. 

- Ми чітко знаємо, що нашу дитину було вбито просто так, без будь-який причин на те, - каже мама загиблого пані Галина. - Разом з тим ще прикривають третю особу, яка була координатором Біляшевича і Терендеха. Ми знаємо, що цю особу хочуть максимально приховати від усіх. Але ми наполягатимемо на тому, щоб він так дав свідчення у суді. На яку користь вони б не були. Нам невідомо хто це, але на відео чітко видно, як він відводить Біляшевича і в той момент починається бійка. І він постійно був із обвинуваченими до моменту, коли нашу дитину відвезли у лікарню. Це чітко видно на відео. І він свідчень на давав. 

Батьки переконані, що обвинувачений Сергій Терендех готувався до бійки, адже з собою в нього не було мобільного, ключів від дому, гаманця чи будь-яких інших речей. 

Наступне судове засідання має відбутися 24 липня. 

Нагадаємо, Віталій Гнатишин був студентом ТНТУ ім. І. Пулюя факультету економіки і менеджменту. Своє 20-річчя з друзями він святкував у нічному клубі. Коли вони стояли біля закладу, до них підійшло двоє хлопців, які не були відвідувачами того закладу. Віталія кілька разів вдарили в голову. Нападників затримали, їм оголосили підозру одразу за трьома статтями Кримінального кодексу. За життя хлопця боролися у Тернопільській міській лікарні №2. Друзі та рідні збирали кошти на лікування, та, на жаль, життя хлопця врятувати не вдалося. Віталій помер ввечері, 8 липня.

Обвинувачені - Сергій Терендех та Володимир Біляшевич. На судовому засіданні 22 листопада зачитали обвинувальний акт. Сергію Терендеху інкримінують ч. 2 статті 296 КК України - хуліганство, скоєне групою осіб та ч 2. статті 121  -  умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть. Володимиру Біляшевичу - ч.1 статті 129 - погроза вбивством, ч. 4 статті 296 - хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї та ч. 1 статті 263 - носіння вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу. Обидва обвинувачених під час судового засідання 22 листопада свою провину визнали частково і просили у батьків та інших постраждалих - друзів Віталія Гнатишина вибачення за скоєне. Постраждалих у справі: батьків Віталія та друзів з якими він святкував день народження, в суді допитували 12 грудня . Тоді ж досліджували докази.

Допит свідків у справі вбивства 20-річного Віталія Гнатишина розпочали 28 січня.  Усього заявлено 17 свідків. Про допит дев'яти читайте тут. та  тут. Одне із засідань взагалі не відбулося, оскільки обвинуваченого Сергія Терендеха не привезли із СІЗО через стан здоров'я. З ним мав бути відеозв'язок, але виникли технічні проблеми. Відтоді участь у кількох судових засіданнях Сергій Терендех брав із СІЗО, через відеозв'язок. Інший обвинувачений - Володимир Біляшевич, який під домашнім арештом, на засідання приходить. На засіданні 5 березня опитали трьох свідків: працівників нічного клубу. Відео  тут. Тоді ж адвокат обвинуваченого Терендеха просив суд заборонити відеозйомку допиту свідків, бо це шкодить процесу. Під час засідання 26 березня допитали чотирьох медиків: зі швидкої та лікарні. Відео тут. Тоді ж обвинувачений Біляшевич та його адвокат просили про домашній арешт лиш у нічний час. Обвинувачений хоче влаштуватися на роботу. Суд клопотання відхилив. На засідання 16 квітня Сергія Терендеха уже привезли з СІЗО. Тоді ж мали допитати ще трьох свідків, був лиш один: чоловік, який разом із швагром побачив у ніч бійки Віталія Гнатишина на землі. Мама загиблого хлопця подякувала свідкові за те, що намагався врятувати її сина. На тому ж засіданні адвокат Біляшевича Максим Майка подав клопотання, щоб допитати в суді експертів щодо дій його підзахисного. 2 травня в суді допитали чоловіка, який в ніч трагедії разом із швагром побачив Віталія Гнатишина на землі біля нічного клубу Allure. Тоді ж допитали і двох експертів. Один із них проводив балістичну експертизу пістолета, який вилучили у обвинуваченого Біляшевича. Інший проводив судмедекспертизу одного із постраждалих друзів загиблого.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Lyubov Panchyshyn

    Безкінечні дні народження що співпадають з днями останніми .
    А краіна в війні

    Олена reply Lyubov Panchyshyn

    На війну не йдуть мажори -тітушки воювати, а б'ють своїх хлопців,Вбили невинну дитину.А сили в них багато,
  • Аліна Гудима

    Два нелюда
    з Тернополя,скільки жорстокості , як так можна вбити людину ? Як ті адвокати захищають ту сволоту,що не мають своїх дітей,людські прокляття підуть на їх діти .
  • ганна

    Я взагалi не розумiю такоi жорстокостi - щоб пiдiйти до людини i почати битися. Вони що ненормальнi. чи що. чи може мажори якiсь, котрi звикли творити що заманеться та не нести за це вiдповiдальностi? Звiдки в Тернополi такi? Вони часом не радикали? Якщо радикали - то зразу пiд розстрiл. А батькам велике спiвчуття. Хоча нiхто нiколи нiяким словом на вгомонить б1ль батьк1вського серця.
  • Людмила Солоненко

    Як жахливо... Співчуваю, царства Божого вашому хлопчику, а вам терпіння, здоров'я, щоб хватало сил молитися за його душу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up