Мама Віталія Гнатишина, якого вбили біля Allure, подякувала свідкові за те, що намагався врятувати її сина

Мама Віталія Гнатишина, якого вбили біля Allure, подякувала свідкові за те, що намагався врятувати її сина
  • У суді допитали ще одного свідка у справі вбивства Віталія Гнатишина. Мало прийти ще двоє.
  • Про допит ще двох клопотав адвокат обвинуваченого Володимира Біляшевича. Він просив і про нічний домашній арешт. Обвинуваченого Сергія Терендеха вже привезли із СІЗО.  
  • Наступне судове засідання відбудеться 2 травня о 11.00 в міськрайонному суді. 
     

Допит свідків у справі вбивства 20-річного Віталія Гнатишина розпочали 28 січня.  Усього заявлено 17 свідків. Про допит дев'яти читайте тут. та  тут. Одне із засідань взагалі не відбулося, оскільки обвинуваченого Сергія Терендеха не привезли із СІЗО через стан здоров'я. З ним мав бути відеозв'язок, але виникли технічні проблеми. Відтоді участь в кількох судових засіданнях Сергій Терендех брав із СІЗО, через відеозв'язок. Інший обвинувачений - Володимир Біляшевич, який під домашнім арештом, на засідання приходить. На засіданні 5 березня опитали трьох свідків: працівників нічного клубу. Відео  тут. Тоді ж адвокат обвинуваченого Терендеха просив суд заборонити відеозйомку допиту свідків, бо це шкодить процесу. Під час засідання 26 березня допитали чотирьох медиків: зі швидкої та лікарні. Відео тут. Тоді ж обвинувачений Біляшевич та його адвокат просили про домашній арешт лиш у нічний час. Обвинувачений хоче влаштуватися на роботу. Суд клопотання відхилив. 

Мама подякувала свідкові 

На засідання 16 квітня Сергія Терендеха уже привезли з СІЗО. Обвинувачений виглядає здоровим.

На це засідання мало прийти ще чотири свідки, а був лиш один. Перед його допитом адвокат Біляшевича подав клопотання, щоб допитати в суді експертів щодо дій його підзахисного. Один з них проводив балістичну експертизу. 

Відео дня

Свідок, який прийшов, - один із тих, хто побачив у ніч бійки Віталія Гнатишина на землі. Чоловік розповів, згадати точний час, коли він побачив хлопця, не може, але це було вночі. Вони із швагром якраз вийшли із іншого закладу, який працює поруч із тим нічним клубом. 

- Побачили, що лежить людина. Подумали, що напідпитку, підійшли, підняли його і побачили, що він не дихає, - розповідає чоловік. - Почали робити штучне дихання, "відкачували". Проводили непрямий масаж серця.  Підійшли люди, які викликали "швидку". Більше нічого не скажу, бо ми не звертали увагу на деталі, ми намагалися повернути до життя людину. 

На запитання чи були у Віталія якісь ознаки алкогольного сп'яніння, запах алкоголю, чоловік відповів, що йому складно сказати, адже він сам пив алкоголь в той вечір. Тому міг і не чути запаху. А от рвотних мас у роті хлопця чи на ньому точно не було. Саме це питання викликало чимало суперечок на минулому засіданні. 

Швагро - інший свідок, який не з'явився в суд. Як пояснив чоловік, у його родича проблеми зі здоров'ям, він у лікарні і його якраз перевели з реанімації. 

Після допиту мама вбитого Віталія Гнатишина подякувала чоловікові за те, що намагався врятувати життя її синові. 

- Завдяки Вам наша дитина прожила ще дев'ять днів після того випадку, - каже мама Віталія. - Ми спілкувалися не з одним лікарем і всі кажуть, якби до приїзду медиків не проводили непрямий масаж серця, то не було б кого рятувати. Дякую. Дякую, що перші знайшли нашу дитину. 

"Підтримуємо, бо кається" 

Оскільки термін тримання під вартою обвинуваченого Терендеха завершується, а розгляд справи триває, прокурор просив про продовження запобіжної міри. Сам обвинувачений підтримав клопотання прокурора. Його адвокат теж.

- Але ми підтримуємо не через ті мотиви, які наводить прокурор. Він каже, що існують ризики вчинення злочинної та протиправної діяльності, впливу на свідків та інше, - каже адвокат Сергія Терендеха Юрій Демкович. - Доказів прокурор не наводить. Ми з моїм підзахисним погоджуємось із даним клопотанням лише з мотивів каяття. Оскільки людина частково визнає свою винну. 

Мама Віталія Гнатишина не вірить у щирість слів обвинуваченого та його адвоката. 

Адвокат обвинуваченого Володимира Біляшевича Максим Майка знову клопотав, щоб його підзахисному обрали міру запобіжного заходу - домашній арешт лише вночі.

Суд задовольнив клопотання прокурора щодо тримання під вартою Терендеха, а клопотання адвоката Біляшевича - відхилив. Той залишається на цілодобовому домашньому арешті. Наступне судове засідання призначили на 2 травня. На нього має прийти ще чотири свідки. 

Нагадаємо, Віталій Гнатишин був студентом ТНТУ ім. І. Пулюя факультету економіки і менеджменту. Своє 20-річчя з друзями він святкував у нічному клубі. Коли вони стояли біля закладу, до них підійшло двоє хлопців, які не були відвідувачами того закладу. Віталія кілька разів вдарили в голову. Нападників затримали, їм оголосили підозру одразу за трьома статтями Кримінального кодексу. За життя хлопця боролись у Тернопільській міській лікарні №2. Друзі та рідні збирали кошти на лікування, та, на жаль, життя хлопця врятувати не вдалося. Віталій помер ввечері, 8 липня.

Обвинувачені - Сергій Терендех та Володимир Біляшевич. На судовому засіданні 22 листопада зачитали обвинувальний акт. Сергію Терендеху інкримінують ч. 2 статті 296 КК України - хуліганство, скоєне групою осіб та ч 2. статті 121  -  умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть. Володимиру Біляшевичу - ч.1 статті 129 - погроза вбивством, ч. 4 статті 296 - хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї та ч. 1 статті 263 - носіння вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу. Обидва обвинувачених під час судового засідання 22 листопада свою провину визнали частково і просили у батьків та інших постраждалих - друзів Віталія Гнатишина вибачення за скоєне. Постраждалих у справі: батьків Віталія та друзів з якими він святкував день народження, в суді допитували 12 грудня . Тоді ж досліджували докази.
 

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Iuliia Pelykh

    Стільки часу тягнеться то слухання, там без свідків все чітко видно на камері... Чого батькам стільки страждань додавати?! Не правосуддя, а цирк.
  • Андрій Дато

    Садити покидьків !!!

    Микола Середюк reply Андрій Дато

    Андрій Дато
    ..довічно, щоб  світ  не  поганили....
  • Oksana Stesyuk

    Rip
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції 21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up