В суді допитали медиків, які надавали допомогу вбитому Віталію Гнатишину

В суді допитали медиків, які надавали допомогу вбитому Віталію Гнатишину
  • У суді допитали ще чотирьох свідків у справі вбивства Віталія Гнатишина.
  • Медики розповіли яку допомогу надавали і в якому стані був Віталій.
  • Судове засідання відбулося 26 березня. З обвинуваченим Терендехом знову був відеозв'язок із СІЗО.
  • Біляшевич просив про домашній арешт лиш вночі, бо хоче влаштуватися на роботу.
  • Наступне судове засідання відбудеться 16 квітня о 11.00 в міськрайонному суді. 

Допит свідків у справі вбивства 20-річного Віталія Гнатишина розпочали 28 січня.  Усього заявлено 17 свідків. Про допит дев'яти читайте тут. та  тут. 

Одне із засідань взагалі не відбулося, оскільки обвинуваченого Сергія Терендеха не привезли із СІЗО через стан здоров'я. З ним мав бути відеозв'язок, але виникли технічні проблеми. 

Відтоді участь в усіх судових засіданнях Сергій Терендех бере із СІЗО, через відеозв'язок. Інший обвинувачений - Володимир Біляшевич, який під домашнім арештом, на засідання приходить.

Відео дня

На попередньому засіданні 5 березня опитали трьох свідків: працівників нічного клубу. Відео  тут. Тоді ж адвокат обвинуваченого Терендеха просив суд заборонити відеозйомку допиту свідків, бо це шкодить процесу. Суддя зазначив, що розуміє зауваження адвоката, але зауважив, що в залі судових засідань не лише преса, а й чимало активістів та інших учасників процесу, які теж можуть знімати усе на відео чи робити аудіозапис. І цей процес суд проконтролювати не в змозі. До того ж, засідання - відкрите. Як пояснив після засідання прокурор, відео із суду може шкодити лише тим, що свідки не хочуть приходити та давати свідчення, бо їх зніматимуть. Але, як додав прокурор, те, що свідки не хочуть приходити на засідання свідчить про їхню громадянську та людську позицію. 

Під час засідання 26 березня допитали чотирьох медиків: зі швидкої та лікарні. Фельдшер бригади швидкої допомоги, яка виїжджала в ту ніч на виклик, розповів, що Віталій лежав на асфальті, в нього було відсутнє дихання, не було пульсу. 

- Коли підключили монітори, то було видно поодинокі серцеві комплекси. Ми його забрали в карету швидкої допомоги, - каже фельдшер. - Підключилися до вени. Масаж серця не робили, бо були комплекси. Ввели адреналін, комплекси почастішали, а потім знову почали пропадати. Це все було видно на моніторі дефібрилятора. Ми викликали лікарську бригаду і тоді вони госпіталізували хлопця на нашому авто в лікарню. 

Що сталося з хлопцем медики, як каже фельдшер, не знали. Їм про це ніхто не повідомляли, а розпитувати вони не мали як, бо рятували людину. 

За словами фельдшера, під час огляду Віталія, рвотних мас медики "швидкої" не побачили. А при під час допиту лікаря анестезіолога, вона розповіла, що в лікарні виявила рвотні маси у роті Віталія, а при інтубації трахеї вивели 80 мл мас. Що трапилося з хлопцем і чому він у такому стані вона не знала. Але на голові біля ока бачила синець. З якої сторони - не пригадує. 

Кардіолог розповів, що Віталія у лікарню "швидка" привезла о 4.10 в стані клінічної смерті без ознак пульсу, без дихання. Хлопцю проводили штучний масаж серця, вводили адреналін. Проводили штучну вентиляцію легень. Через двадцять хвилин серце хлопця" запустили". Але ознак того, що мозок працює - не було. Щодо тілесних ушкоджень, то лікар теж каже, що був синяк на лівій скроні.

Більше на відео. 

Хірург розповів, що його покликали, коли вже відновили серцеву діяльність, щоб встановити чи є гостра хірургічна патологія в пацієнта, чи немає. 

- При огляді такої  патології не виявили і викликали нейрохірурга, - розповідає лікар. - Зафіксовано два синяки. Точно не пригадаю, але на голові. В ділянці підборіддя та над лівою бровою. Було рекомендовано провести томографію, але враховуючи важкий стан, то йшла мова про те, щоб зберегти важливі життєві функції. 

Ще один лікар розповів, що комп'ютерну томографію Віталію змогли зробити лише на третій день перебування в лікарні, оскільки до того стан хлопця був нестабільний та нестранспортабельний.

- Попередній діазноз поставили через годину після того, як пацієнт поступив у лікарню, - каже лікар. - Але точний діагноз можна була встановити лише на КТ. Тоді ми провели дообстеження і встановили остаточний діагноз.

На запитання суді чи можуть люди жити з таким діагнозом, лікар відповів, що травми були занадто важкі.

- І була комбінація: крововилив та гіпоксичне ураження через зупинку серця, - додає лікар. - Якби було щось одне, то так. А комбінація така не залишає шансів. 

Після допиту свідків, які прийшли, прокурор просив про провдоження цілодобового домашнього арешту для Володимира Біляшевича, оскільки термін попереднього рішення уже вийшов. Адвокат та сам Біляшевич просили про арешт з 23.00 до 6.00, оскільки обвинувачений хоче влаштуватися на роботу. Навіть звертався у центр зайнятості, щоб знайти роботу, яку міг би виконувати з дому, але таких вакансій в Тернополі немає.

- Я вже вісім місяців вдома і не перешкоджав слідству, не впливав на процес, - каже Володимир Біляшевич. - З потерпілими та свідками не спілкуюсь. 

Проте суд клопотання захисника Біляшевича не задовольнив, обвинуваченому продовжили цілодобовий домашній арешт.

Після суду батьки Віталія зазначили, що їм незрозуміло, що у показах свідків є деякі розбіжності, неточності, але вони надіються на те, що суд прийме справедливе рішення.

- Що смерть нашої дитини настала від ударів, - кажуть батьки. - Як всі чули, ми хотіли в останнього свідка уточнити діагнози, які встановили після КТ. Лікар підтвердив, що причина смерті - крововилив у головний мозок разом із вклиненням у стовбур головного мозку. Це дійсно від ударів. 

Нагадаємо, Віталій Гнатишин був студентом ТНТУ ім. І. Пулюя факультету економіки і менеджменту. Своє 20-річчя з друзями він святкував у нічному клубі. Коли вони стояли біля закладу, до них підійшло двоє хлопців, які не були відвідувачами того закладу. Віталія кілька разів вдарили в голову. Нападників затримали, їм оголосили підозру одразу за трьома статтями Кримінального кодексу. За життя хлопця боролись у Тернопільській міській лікарні №2. Друзі та рідні збирали кошти на лікування, та, на жаль, життя хлопця врятувати не вдалося. Віталій помер ввечері, 8 липня.

Обвинувачені - Сергій Терендех та Володимир Біляшевич. На судовому засіданні 22 листопада зачитали обвинувальний акт. Сергію Терендеху інкримінують ч. 2 статті 296 КК України - хуліганство, скоєне групою осіб та ч 2. статті 121  -  умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть. Володимиру Біляшевичу - ч.1 статті 129 - погроза вбивством, ч. 4 статті 296 - хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї та ч. 1 статті 263 - носіння вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу. Обидва обвинувачених під час судового засідання 22 листопада свою провину визнали частково і просили у батьків та інших постраждалих - друзів Віталія Гнатишина вибачення за скоєне. Постраждалих у справі: батьків Віталія та друзів з якими він святкував день народження, в суді допитували 12 грудня . Тоді ж досліджували докази.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Сусід

    Смерть невинноі дитини ,якій ще жити і жити , на совісті не тільки вбивці ,але і мами терендеха .Думає,що все пройде легко , можна заплатити і все, а тепер ховається, не сховаєшся нікуди тепер, совість не відкупиш,та ти і не мала.
  • Оксана

    Всім хто покриває вбивць все одно прийдеться відповідати ,життя- це Бумеранг .
  • Роман

    Але наглий! У Біляшевича цілий букет обвинувачень, ще не всі свідки зявились до суду, сам сидить як тузік в хаті, а не в езоляторі! Поганий прецидент буде за такої кількості звинувачень.

    Коли наступне засідання суду?

    Новини Тернополя 20 хвилин reply Роман

    Наступне судове засідання відбудеться 16 квітня о 11.00 в міськрайонному суді.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:10 У Кутківецький ліс викликали дві «швидких» , там знайшли непритомних підлітків (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 18:01 На Тернопільщині в останню путь провели 50-річного священника 17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up