Партнер рубрики Події

Через негоду на Тернопільщині найбільше постраждало три села: де проїхати неможливо? (ФОТО.ВІДЕО)

Через негоду на Тернопільщині найбільше постраждало три села: де проїхати неможливо? (ФОТО.ВІДЕО)

У зв’язку з надмірними опадами на Заході України, в Монастириському районі на Тернопільщині спостерігається значний підйом води у річці Дністер.

Найбільше постраждали три населені пункти: села Устя Зелене, Коропець, Вістря, повідомляє пресслужба управління ДСНС в Тернопільській області.

Зокрема, у с. Устя Зелене вода перелилася через дамбу, яка призначена для захисту сільськогосподарських угідь. Із небезпечної зони відселено 57 жителів.

Відео дня

Станом на 06:00 25 червня у селі Коропець підтоплено 15 приватних домогосподарств, 5 га городів, 15 господарських та 4 житлові будинки. Відселено 100 селян.

У селі Вістря підтоплено 16 домогосподарств, 5 житлових будинків, 14 господарських будівель, 16 колодязів, 87 с/г угідь на площі 13 га., місцевий стадіон. На двох дорогах даного населеного пункту проїзд став неможливий.

Як повідомляє "Урядовий портал" на території Монастириського району внаслідок підняття рівня води в річці Дністер :

    - підтоплено 37 будинків та 27 дворогосподарств у двох населених пунктах (с. Коропець, с. Вістря),

    - підтоплено 538 га сільгоспугідь;

    - відселено із населених пунктів  157 осіб.

    Всього до робіт на території області залучалось 11 особа та 3 од. техніки, із них від ДСНС 6 осіб та 1 од. техніки.

Заходи з ліквідації наслідків негоди та надання допомоги постраждалим тривають.

За територіальним поширенням та обсягами ресурсів, необхідних для ліквідації негативних наслідків, зазначена ситуація може бути класифікована як надзвичайна ситуація державного рівня.

За прогнозом синоптиків, у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківський, Чернівецькій, Запорізькій Одеській областях та Криму ще будуть йти грозові дощі. Однак на всій іншій території України спостерігатиметься помірна хмарність.

У західних областях температура вдень становитиме від +22 до +28 градусів тепла, а вночі від +13 до +17 градусів.

У центральних та північних областях температура очікується від +25 до +29. Вночі стовпчики термометрів опустяться до +15 +18 градусів.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up