Партнер рубрики Події

До лікаря можна буде записатися через Інтернет

До лікаря можна буде записатися через Інтернет
Електронну чергу пацієнтів хочуть ввести в тернопільських медзакладах. Для впровадження єдиної комп’ютеризованої системи електронної черги у закладах охорони здоров’я міста виділили 99 тисяч гривень.

Відповідні зміни до бюджету прийняли на сесії міської ради 30 листопада.
- Завдяки такому рішенню ми зможемо створити електронну чергу у закладах охорони здоров’я, де пацієнт зможе дізнатися графік роботи та записатися на прийом до лікаря онлайн, - каже міський голова Сергій Надал. - Також буде сформована електронна реєстратура, яка полегшить обслуговування пацієнтів у медичних закладах, зменшить «живі черги» під дверима до лікарів.

Нагадаємо, пілотний проект “Електронна реєстратура” вже запроваджували у Тернополі у 2011 році. Діяв він на базі першої міської поліклініки. Як тоді планували у міськраді, таке нововведення мало працювати в інших поліклініках міста. До речі, проект “Електронна реєстратура”, як розповідали тоді посадовці, коштував 100 тис. грн. Його безкоштовно розробили фахівці дочірнього підприємства данської компанії WebAdvancers, про співпрацю з якою уклала договір міськрада.

Цей проект певний час і працював, але на його розвиток потрібні були кошти, тому все призупинилося, пояснює  начальник відділу охорони здоров'я міськради Ростислав Левчук. Нині, коли міськрада виділила кошти, починається новий етап в рамках цього ж проекту.
- Адже щоб усе працювало, потрібно кожного лікаря забезпечити відповідним обладнанням - комп'ютером, принтером, - каже пан Левчук. - Саме на це ми і будемо витрачати виділені міськрадою кошти. 

Відтак електронна реєстрація має запрацювати вже до кінця цього року. Наступного року її розвиватимуть ще більше, додає Ростислав Левчук. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Вже раз вводили,гроші списували і хватило на пару місяців.Цього разу знову буде те саме,нема де гроші відмити?Там терапевти сидять такого віку що вони навіть незнають як вмикати той компютер не те щоб користуватися ним(
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків 21:03 Історія «Шостого магазину» у Тернополі, який став орієнтиром для місцевих play_circle_filled photo_camera 20:03 Тернополяни освятили кошики та хваляться ними в соцмережах. Залишайте своє фото в коментарях photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up